یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله غشاهای پلیمری شیرین ساز گاز طبیعی

اختصاصی از یاری فایل مقاله غشاهای پلیمری شیرین ساز گاز طبیعی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

مقاله غشاهای پلیمری شیرین ساز گاز طبیعی


مقاله غشاهای پلیمری شیرین ساز گاز طبیعی

لینک پرداخت و دانلود در "پایین مطلب"

فرمت فایل: word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحات 75

گاز طبیعی عمدتا از متان تشکیل شده است، ولی هیدروکربن دیگر مانند اتان، پروپان و بوتان و دیگر ناخالصی ها نظیر دی اکسید کربن، سولفید هیدروژن، نیتروژن، بخار آب ، هلیوم و هیدروژن به مقدار کم نیز ممکن است در ترکیب گاز طبیعی وجود داشته باشند. وجود گازهای اسیدی مانند دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن، بویژه در حضور بخار آب ، می تواند سبب بروز خوردگی در خطوط لوله انتقال گردد . بعلاوه ،‌سولفید هیدروژن یک گاز سمی است و گاز دی اکسید کربن نیز ارزش گرمایی ندارد و حذف آن باعث افزایش ارزش حرارتی گاز طبیعی خواهد شد .

به دلایل فوق ،‌گازهای اسیدی بایستی از گاز طبیعی جدا شوند . روش های گوناگونی برای دفع گازهای اسیدی و یا به عبارت دیگر شیرین سازی گاز طبیعی وجود دارند که جذب توسط حلال و یا در برخی از موارد فرآیند برتر در شیرین ساز گاز طبیعی به اثبات رسیده اند . آنها همچنین می توانند به عنوان یک فرآیند تکمیلی ( به صورت ترکیبی با واحد جذب ) بکار روند . با توجه به مزایای نسبی فرآیندهای غشایی در مقایسه با روش سنتی جذب توسط حلال ، کاربرد این روش در سال های اخیر در جهان رو به گسترش بوده است .

یکی دیگر از موضوعاتی که باعث رونق بیشتر این فناوری در عرصه جداسازی گاز شده است ، ظهور مواد پلمیری جدید برای ساخت غشاء و عرضه غشاهای تجاری با خواص عالی از این پلیمرها می باشد .

بنابراین ، موفقیت های تکنولوژی غشایی در زمینه جدا سازی گازها از یک سو و جایگاه ممتاز ایران از لحاظ دارا بودن ذخایر عظیم گاز از سوی دیگر باعث شدند تا در این تحقیق مطالعه ای بر روی غشاء های پلیمری شیرین سازی گاز طبیعی انجام گیرد . عملکرد آنها برای کاربرد بخصوص حذف گازهای اسیدی از متان مورد بررسی قرار گیرد . به دلیل اهمیت حذف دی اکسید کربن و سولفید هیدروژن نسبت به دیگر ناخالصی های موجود در گاز طبیعی غشاء های پلیمری که عمدتاً برای جداسازی این گازها مورد استفاده قرار می گیرند ، در دو بخش جداگانه معرفی شده اند .

غشاء های پلیمری جدا سازی گاز:

اغلب غشاهای مورد استفاده در جداسازی گازها، غشاهای پلیمری هستند .

غشاهای پلیمری خود شامل دو دسته پلیمرهای شیشه ای و لاستیکی هستند . غشاهای پلیمری شیشه ای عمدتاً از پلیمرهایی هستند که در دمایی پایین تر از دمای انتقال شیشه ای قرار دارند و در این دما کار می کنند . در این حالت غشاها تحرک مولکولی کمی داشته و سرعت نفوذ مولکولهای بزرگ از میان آنها کم است . در این نوع غشاء ها مولکولهای کوچکتر و متراکم تر ، تراوش پذیری بیشتری دارند .

غشاهای پلیمری لاستیکی ، در دمایی  بالاتر از دمای انتقال شیشه ای کار می کنند . نرم و انعطاف پذیر هستند و جداسازی در این نوع غشاها بر اساس اختلاف انحلال پذیری اجزاء صورت می گیرد .

غشاء های پلیمری جداسازی دی اکسید کربن از گاز طبیعی:

اکثر غشاهای پلیمری که برای جداسازی گازی مورد استفاده قرار می گیرند، غشاهای مسطح‌ (صفحه ای ) یا فیبر تو خالی هستند . پلیمرهای لاستیکی، نفوذ پذیری بیشتری از خود نشان می دهند . اما انتخاب پذیری پلیمرهای شیشه ای برای مخلوط گازهای   بیشتر است . همچنین بااعمال یک سری تغییرات در اسختار پلیمر می توان آن را برای جداسازی دی اکسید کربن ازگاز طبیعی مناسب تر کرد . پلیمرهای مهمی که در جداسازی در اکسید کربن از متان کاربرد دارند ، عبارتند از :‌


دانلود با لینک مستقیم


مقاله غشاهای پلیمری شیرین ساز گاز طبیعی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.