یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره معرفی و زمینه های کاربرد کابل های هم محور

اختصاصی از یاری فایل مقاله درباره معرفی و زمینه های کاربرد کابل های هم محور دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 14

 

معرفی و زمینه های کاربرد کابل های هم محور(

کابل های هم محور، کابل هایی با ظرفیت زیاد هستند که عمدتا در انتقال با فرکانس بالای سیگنال های تلفن، تلویزیون و سیگنال های دیجیتال صوتی استفاده می شوند. از کابل های هم محور در 1CATV و 2CCTV و در شبکه های LAN استفاده می شود. این کابل ها در سیستم های مخابراتی نیز به طور وسیع کاربرد دارند. در شبکه های تلفن تا نزدیک ترین نقطه به منزل مشترک سیگنال صدا را حمل می کنند و پس از آن سیگنال از طریق یک زوج سیم تابیده وارد خانه مشترک می گردد. از آنجایی که کابل های هم محور در توپولوژی خطی (BUS) استفاده می شوند، لذا به مقدار کابل کمتری نیاز بوده و احتیاجی به هاب (Hub) نیز ندارند.

کابل هم محور قادر است اطلاعات را تا 80 برابر سریع تر نسبت به زوج سیم های تابیده انتقال دهد و نیز دارای پهنای باند وسیع تری است و مصونیت بیشتری در برابر نویز و تداخل دارد. از کابل های هم محور می توان در متراژهای زیاد استفاده نمود. از آنجایی که مصونیت این کابل ها در برابر نویز منبع، مناسب است، لذا از کابل های هم محور در محیط های تولیدی نیز بسیار استفاده می شود.

مشخصات فیزیکی کابل های هم محور :

هادی داخلی، تک لا و به طور معمول از جنس مس است که توسط ماده ای دی الکتریک به عنوان عایق پوشانده شده است. سپس لایه ای فلزی و نازک با نام شیلد به عنوان هادی خارجی, آن را در بر می گیرد. این لایه فلزی به صورت هم محور با هادی مرکزی است. آخرین لایه , پوشش پلاستیکی است که معمولا به نام غلاف خارجی کابل شناخته می شود. در کابل هم محور, داده ها از طریق هادی مرکزی منتقل می گردد و شیلد در نقش سیم زمین عمل میکند. دو لایه هادی معمولا دارای جریان های مساوی با جهت های متفاوت هستند.

شکل 1

هادی مرکزی :

نوع هادی مرکزی کابل های هم محور به نوع مصرف آنها وابسته است :

هادی های تک لا: هادی های تک لا در بسیاری از سیستم های CCTV کاربرد دارند. در این هادی ها اعوجاج و تلفات خط نسبت به هادی های فولادی اندود شده با مس، کمتر است، اما مس، فلزی نرم است و در اثر خمش های متوالی دچار آسیب می شود و می شکند. استفاده از هادی های تک لا به طور عمده در کاربردهای نصب ثابت معمول است.

هادی های نیمه افشان (تابیده ): هادی های تابیده دارای انعطاف بیشتری هستند و درمواردی که خمش های متوالی را در پی دارند مورد استفاده قرار می گیرند..

هادی های فولادی مس اندود شده: در برخی کاربردها استقامت شرطی اساسی است, در این گونه موارد، هادی های فولادی که توسط لایه ای از مس اندود شده اند مورد استفاده قرار می گیرند. این هادی ها دارای استقامت بیشتری هستند و در کابل های تلویزیون(CATV) 2 مورد استفاده قرار می گیرند.

جدول 1

هادی خارجی /حفاظ الکتریکی3

حفاظ کابل هم محور از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حفاظ کردن نه تنها از تلفات سیگنال در فرکانس های زیاد جلو گیری می کند, بلکه از تداخل الکترو مغناطیسی 4 و رادیویی5 نیز ممانعت به عمل می آورد. سه نوع حفاظ کردن متداول است که عبارتند از :

حفاظ بافته شده6 : حفاظ بافته شده شامل رشته های آلومینیومی, مسی و یارشته های مسی قلع اندود شده ای است که به یکدیگر بافته شده اند. برای حفاظ بافته شده , در صد پوشش های متنوعی تعریف می شود که از آن میان 40 تا 67 درصد آلومینیوم و 95 % مس متداول تر است.

حفاظ بافته شده به همراه حفاظ فویل 7 : استفاده از این نوع حفاظ کردن بیشتر در کابل های CATV معمول است. کاربرد توام حفاظ فویل آلومینیوم با 100 درصد پوشش به همراه حفاظ بافته شده , مقاومت کابل را در برابر تداخل الکترو مغناطیسی و رادیویی افزایش می دهد.

حفاظ چهار تایی8 : حفاظ چهار تایی با ساختاری که در شکل نشان داده شده به صورت فویل - حفاظ بافته شده – فویل – حفاظ بافته شده است و بیشتر در کابل هایی تلویزیون (CATV) و در مکان هایی که تداخل الکترو مغناطیسی و رادیویی بسیار زیاد است, همچون مناطق شهری مورد مصرف دارد.

جدول 2

پوشش پلاستیکی خارجی / غلاف کابل

وظیفه اصلی غلاف , حفاظت کابل در برابر عوامل جوی است. این لایه در نقش عایق نیز عمل می نماید. ترکیباتی که به عنوان غلاف استفاده می شوند ,دارای گستره های حرارتی متنوعی هستند.

درجه حرارت خود کابل به همراه درجه حرارت محیط، تعیین کننده این گستره حرارتی بوده و ضمنا" حداقل و حداکثر دمای کار کابل را نیز مشخص می کند. امروزه انواع مختلفی از روکش ها موجودند:

پلی وینیل کلراید (PVC) 9 : ماده ای ترمو پلاستیک و بسیار انعطاف پذیر است که در کاربردهای معمولی مورد استفاده قرار می گیرد. دمای کار آن بین 40 – تا 80 درجه سلسیوس متغیر است.

پلی اتیلن (( PE 10 :ماده ای ترمو پلاستیک است که ویژگی های الکتریکی مطلوبی داشته و بیشتر در کابل های زیر زمینی مورد استفاده قرار می گیرد. دمای کار پلی اتیلن بین 55 – تا 85 درجه سلسیوس است.

فلوئورینیتد اتیلن پرو پیلن(FEP ) 11 : ماده ای ترموپلاستیک با ویژگی های عایقی مطلوب است که در درجه حرارت بالا و در محیط های شیمیایی، دارای کاربرد است. دمای کار آن بین 50- تا 200 درجه سلسیوس است.

جدول 3

امپدانس مشخصه :

در طراحی کابل های هم محور, همواره سعی می شود که فاصله میان هادی داخلی و هادی خارجی , که تعیین کننده محدوده امپدانسی مشخصه کابل است , حفظ گردد. (همانند سایر قطعات الکتریکی, کابل های هم محور نیز دارای امپدانس مشخصه هستند). امپدانس مشخصه دارای اهمیت بسیار زیادی است، به خصوص در مواردی که حجم زیادی از اطلاعات با فرکانس زیاد ارسال می شود. امپدانس مشخصه به عواملی چون جنس ماده دی الکتریک ( عایق ) و قطر بستگی دارد.


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره معرفی و زمینه های کاربرد کابل های هم محور
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.