یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله بررسی و مقایسه تأثیر پذیر جامعه از فرهنگ شهادت

اختصاصی از یاری فایل دانلود مقاله بررسی و مقایسه تأثیر پذیر جامعه از فرهنگ شهادت دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 8

 

بررسی و مقایسه تأثیر پذیر جامعه از فرهنگ شهادت (با نمود عینی در اقشار)

 

پایان‌نامه‌ای که پیش رو دارید با استفاده از اعتبارات پژوهشی اداره کل بنیاد شهید استان گیلان تهیه شده است. این طرح پژوهشی در 5 فصل تدوین شده که در پایان آن، نمونه‌ای از پرسشنامه‌های تحقیق درج شده است.

فصل اول:

فصل اول مشتمل بر: مقدمه، بیان مسأله، اهمیت و ضرورت، اهداف تحقیق، تعاریف اصطلاحات تحقیق و تعاریف عملیاتی واژه‌های تحقیق می‌باشد.

در مقدمه آمده است:

((فرهنگ شهید و شهادت به عنوان یکی از عالی‌ترین و زیباترین مفاهیمی است که ویژه قیام‌ها و انقلاب‌های مکتبی و الهی است. انقلاب اسلامی ما، که به لطف و عنایات الهی و به رهبری و هدایت فقیه و زعیم عالی‌قدر، حضرت امام خمینی(ره) به ساحل پیروزی رسید و با بهره‌گیری از این فرهنگ ناب محمدی(ص) و الگوپذیری از حماسه بزرگ و جانسوز عاشورای حسینی،- که خود به عنوان اوج بندگی و اطاعت در برابر ذات احدیت، طغیان و برائت در مقابل هر گونه ظلم، جور، نفاق استکبار و استبداد به شمار می‌آید- موجب گردید تا دگر بار، این فرهنگ متعالی را که می‌رفت تا محتوا و پیامش با دسیسته‌های دشمنان غدار در گذر زمان به فراموشی سپرده شود، روح، معنا و ارزش دوباره ببخشد.

بیان مسأله: فرهنگ ایثار و شهادت در نظام اسلامی از مهمترین ویژگی‌های مکتب تشیع به شمار می رود و بر همگان پوشیده نیست که وجود همین فرهنگ بوده و هست که حقایق اسلام همچنان پا برجا و زنده باقی مانده است.

پایداری و جانبداری از عظمت و قداست آثار شهادت است که ما را وادار می‌دارد تا از شهدایمان به بزرگی یاد کنیم و نام و یاد آن‌ها را همیشه زنده نگه داریم. یاد همیشگی آنان، راه جاویدانشان را روشن‌تر می‌گرداند. البته همه اینها در کنار پیمودن راه آنها بس ناچیز است و لزوم بررسی فرهنگ شهادت در جامعه منوط بر این امر است که به بررسی و مقایسه و تأثیرپذیری جامعه از فرهنگ شهادت بپردازد. تا به کمک آن درصدد پاسخ به سوالات تحقیق برآید. در اهمیت و ضرورت تحقیق، چنین آمده است: ((در اسلام واژه‌ای است که قداستی خاص دارد و هرفرد آشنا به ارزش‌های اسلامی این کلمه را در هاله‌ای از تقدس و نور در می‌یابد و آن کلمه «شهید» است. البته از این واژه در همه عرف‌ها و فرهنگ‌ها همراه با عظمت و قداست یاد می‌کنند اما تفاوت در معیارها و ملاک‌هاست. و به همین دلیل است که در اسلام وقتی می‌خواهند مقام کسی را و یا عملی را بالا ببرند مقام شخص را با مقام شهید مقایسه می‌کنند و به دلیل همین تقدس و نورانیت روح مطهر شهید است که در اسلام حکم غسل و کفن بر کسی که در میدان معرکه جان به جان آفرین تسلیم کند جاری نمی‌شود. در واقع می‌توان گفت که «شهید» با حاسه آفرینی‌های خود روح حماسه را در جامعه زنده و بیدار می‌کند و جامعه را حیات می‌بخشد و به همین دلیل جامعه اسلامی همیشه نیازمند به شهید است.))

لذا اهمیت دارد در تحقیق حاضر به بررسی میزان تأثیرپذیری جامعه از فرهنگ شهادت بپردازد. نتایج این تحقیق می‌تواند برای مسئولان ستادی بنیاد شهید کشور، مسئولان فرهنگی بنیاد شهید استان گیلان و کلیه مسئولین که درصدد یافتن تأثیرپذیری جامعه از فرهنگ شهادت می‌باشند، مورد استفاده واقع شود.

اهداف تحقیق عبارت است از:

بررسی میزان تأثیرپذیری دانش‌آموزان از فرهنگ شهادت با توجه به مشاغل پدرانشان.

بررسی میزان تأثیرپذیری دانش‌آموزان و پدرانشان از فرهنگ شهادت.

بررسی میزان تأثیرپذیری دانش‌آموزان دختر و پسر دوره متوسطه از فرهنگ شهادت.

بررسی میزان تأثیرپذیری دانش‌آموزان رشته‌های مختلف از فرهنگ شهادت

بررسی دیدگاه دانش‌آموزان و پدرانشان در زمینه جمع‌آوری و نگهداری آثار فرهنگی به جا مانده از شهدا(نامه،‌ وصیت‌نامه و ...) توسط بنیاد شهید.

بررسی دیدگاه دانش‌آموزان و پدرانشان در خصوص موفق بودن فعالیت‌های فرهنگی بنیاد شهید.

بررسی میزان تأثیرپذیری پدر دانش‌آموزان از فرهنگ شهادت با  توجه به درآمد ماهیانه خانواده.

سوالات تحقیق عبارتند از:

آیا بین مشاغل پدران دانش‌آموزان و تأثیرپذیری آنان از فرهنگ شهادت رابطه معنی‌داری وجود دارد؟

آیا بین مشاغل دانش‌آموزان و پدران آنها در رابطه با تأثیرپذیری از فرهنگ شهادت تفاوت معنی‌داری وجود دارد؟

آیا بین حضور درجبهه پدران دانش‌آموزان و فرهنگ شهادت آنان رابطه معنی‌داری وجود دارد؟

آیا بین تأثیرپذیری دانش‌آموزان دختر و پسر دوره متوسط از فرهنگ شهادت تفاوت معنی‌داری وجود دارد؟

آیا بین خانواده شهید بودن پدر دانش‌آموزان و فرهنگ شهادت آنان رابطه معنی‌داری وجود دارد؟

و ...

در تعاریف اصطلاحات و واژه‌های تحقیق،‌کلماتی چون :شهید، شهادت، فرهنگ، فرهنگ شهادت، دانش‌آموز وشغل تعریف شده است.

در قسمت تعاریف عملیاتی واژه‌های تحقیق: دانش‌آموزان،‌رشته تحصیلی، اقشار جامعه، تحصیلات،‌ محل سکونت، در‌آمد ماهیانه خانواده، خانواده شهید و حضور در جبهه واژه‌هایی هستند که با توجه به پاسخی که دانش‌آموزان و پدران آن‌ها به پرسشنامه تحقیق داده‌اند، مورد تحلیل و بررسی قرارگرفته‌اند.

فصل دوم:

این فصل شامل: ادبیات و پیشینه تحقیق، مقدمه، تعاریف، فرهنگ شهادت، شاخص‌های شهادت،‌ شهید و شهادت از زبان آیات و روایات و بزرگان، شهید و شهادت از دیدگاه قرآن،‌ شهید و شهادت در قرون نخستین اسلام، فرهنگ شهادت و تبلور آن در جوامع کنونی و پیشینه تحقیق می‌باشد.

در مقدمه این فصل این طور آمده که: ((مرگ نامی وحشت‌انگیز و هراس‌آور برای کسانی است که موجبات انس خود را با آن فراهم نکرده و حساب پس از حیات دنیوی خود را سروسامان نبخشیده‌اند. در عالم انسان‌ها، کم هستند کسانی که از شنیدن خبر مرگ دچار وحشت و اضطراب نگردد وهم عده آن‌ها که برای سرای دیگر از هم اکنون آماده باشند و یا این تصور برایشان زنده باشد که آنها هم همین فردا خواهند مرد،‌ بسیار کمتر است.

شهادت نه تنها در حیات فردی یک انسان، قله رفیع سعادت معنوی است بلکه در حیات اجتماعی انسان نیز از چنان آثار بالایی برخوردار است که تجربه نشان داده،‌ می‌تواند دگرگونی‌های عمده‌ای را حاصل آورد.

در این پژوهش شهید این طور معنا شده است که: کلمه شهید صیغه مبالغه بر وزن فعیل است. شهید، شاهد، شهود، شهادت و مشاهده همه از یک خانواده‌اند و بیانگر نوع خاصی از دیدن، رؤیت کردن، حضور یافتن و آگاهی پیدا کردن می‌باشد. شهید از نظر بنیاد شهید به کسی اطلاق می‌شود که جان خود را در راه انقلاب اسلامی و حفظ دستاوردهای آن و یا دفاع از کیان جمهوری اسلامی ایران در مقابل تهدیدات و تجاوزات دشمن وعوامل ضد انقلاب و اشرار نثار نموده یا می‌نماید.))

در تعریف شهادت آمده است که: ((مرگی شهادت است که انسان با توجه به خطرات احتمالی یا ظنی یا یقینی فقط به خاطر هدفی مقدس و انسانی و به تعبیر قرآن «فی سبیل الله » از آن استقبال کند.))

شریف‌ترین مرگ‌ها کشته شدن در راه خدا و رسیدن به مقام والای شهادت است.

فرهنگ شهادت را می‌توان این گونه بیان نمود:

((آمادگی برای دفاع و حفظ دین و ناموس کشور و فداکاری وایثار در این راه، آنگاه که به نسبتی ثابت و راسخ در میان مردم بدل می‌شود.))

 شاخص‌های شهادت:

از مجموع اشارات قرآن و احادیث نبوی می‌توان شاخص‌های شهادت را در موارد زیر خلاصه کرد:

ایمان

نیت

اطاعت از رهبری


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله بررسی و مقایسه تأثیر پذیر جامعه از فرهنگ شهادت
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.