ابیاتی زیبا راجع به مقام و مرام مادر
تا توانی از پی او(مادر) کن جــدّ و جهد
احترام هر کسی از احترام مادر است
مادر دانا کند فرزند دانا تربیت
هر که بر هر جا رسد از اهتمام مادراست
افکند کی در خطر بهر کسی جان را کسی
این گذشت و این فداکاری مرام مادراست
پیامبر ( ص ) در خصوص مقام مادر فرمودند:
"إذا کنت فی صلوة التصوع فإنْ دعاک والدک فلا تقطعها و إن دعتک و الدتک فاقطعها؛
هنگامی که نماز مستحبی می خوانی، اگر پدرت تو را صدا کرد، نمازت را قطع نکن، ولی اگر مادرت تو را صدا زد،نمازت را قطع کن و به او جواب بده".
المستدرک، ج 15، ص 181.
برکت دعای مادر
محمد بن علی ترمذی، از عالمان ربانی و دانشمندان عارف مسلک بود. در عرفان و طریقت، به علم بسیار اهمیت میداد؛ چنان که او را «حکیم الاولیاء» میخواندند.
در جوانی با دو تن از دوستانش، عزم کردند که به طلب علم روند. چارهای جز این ندیدند که از شهر خود، هجرت کنند و به جایی روند که بازار علم و درس، در آن جا گرمتر است.
محمد، به خانه آمد و عزم خود را به مادر خبر داد.
مادرش غمگین شد و گفت:ای جان مادر!من ضعیفم و بیکس و تو حامی من هستی؛ اگر بروی، من چگونه روزگار خود را بگذرانم. مرا به که میسپاری؟ آیا روا میداری که مادرت تنها و عاجز بماند و تو دانشمند شوی؟
از این سخن مادر، دردی به دل او فرود آمد. ترک سفر کرد و آن دو رفیق، به طلب علم از شهر بیرون رفتند.
مدتی گذشت و محمد همچنان حسرت میخورد و آه میکشید.روزی در گورستان شهر نشسته بود و زار میگریست و میگفت: «من این جا بیکار و جاهل ماندم و دوستان من به طلب علم رفتند. وقتی باز آیند، آنان عالماند و من هنوز جاهل.» ناگاه پیری نورانی بیامد و گفت: «ای پسر!چرا گریانی؟» محمد، حال خود را باز گفت. پیر گفت: «خواهی که تو را هر روز درسی گویم تا به زودی از ایشان در گذری و عالمتر از دوستانت شوی؟» گفت: «آری، میخواهم.» پس هر روز، درسی میگفت تا سه سال گذشت. بعد از آن معلوم شد که آن پیر نورانی، خضر (ع) بود و این نعمت و توفیق، به برکت رضا و دعای مادر یافته است.
دانلود پاورپوینت عظمت و مقام مادر - 10 اسلاید