یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود تحقیق تجهیزات نیروگاه بخاری

اختصاصی از یاری فایل دانلود تحقیق تجهیزات نیروگاه بخاری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق تجهیزات نیروگاه بخاری در 43 صفحه با فرمت ورد شامل بخش های زیر می باشد:

مقدمه

دیگ بخار و تجهیزات جانبی آن

درام

لوله های دیوارهای محفظه احتراق یا اوپراتور

سوپرهیترها

 دی سوپر هیترها یا اتمپراتورها

ری هیترها

جنس لوله های بویلر

ساختار میکروسکوپی فولادها

اورهیت شدن لوله  های بویلر

تغییرات ساختار فولاد در تحت اورهیت

اتفاقات اورهیت در نیروگاهها

اورهیت ری هیت واحد ( 3 ) نیروگاه شهید محمد منتظری با ظرفیت 300 مگا وات

بحث و نتیجه گیری

گرمکن های آب تغذیه

دی اریتور

کوره یا محفظه احتراق

ساختمان مشعلها و روش های پودر کردن سوخت در آنها

تجهیزات جانبی دیگ بخار

دریچه های کنترل ها یا دمپرها

دودکش

فنهای نیروگاه

والوها

سیستمهاتی کنترلی مرتبط با دیگ بخار

سیستم کنترل آب تغذیه

سیستم کننترل درجه حرارت بخار

کنترل فشار بخار

کنترل سیستم احتراق

کنترل هوای مشعل

کنترل سوخت مشعل

کنترل فشار محفظه احتراق

کندانسور و موج های خنک کننده

اصول کار و وظیفه کندانسور

اثرات وجود هوا در کندانسور

انواع کندانسور از نظر خنک سازی بخار

وسایل حفاظتی کندانسور

تمیز کردن کندانسور

سیستمهای آب گردشی خنک کننده کندانسور

انواع سیستمهای خنک کن

سیستم یکبار گذر

سیستم چرخشی

جریان هوا با استفاده از فنهای نصب شده در بالا یا پایین برج

سیستم بسته یا برج خنک کن خشک

توسعه نیروگاههای احداث شده بدون توجه به منابع آب کافی

برج خشک مستقیم

 

سیستم ترکیبی

توربین بخار و انواع طبقه بندی آن

طبقه بندی توربین های بخار

از نظر جهت انبساط در توربین

از نظر تعداد مراحل انبساط بخار

از نظر تعداد پوسته توربین

 

 

 

 

1 ـ 1 ـ مقدمه

نیروگاههای بخاری یکی از مهمترین نیروگاههای حرارتی می باشد که در اکثر کشورها ، از جمله ایران سهم بسیار زیادی را در تولید انرژی الکتریکی بر عهده دارد به طوری که سهم تولید این نیروگاهها بیش از 70% کل تولید انرژی کشورمان ( در سال 1375 ) می باشد . از مهمترین این نیروگاهها در کشورمان می توان به نیروگاههای شهید محمد منتظری اصفهان ، رامین اهواز ، اسلام آباد اطفهان ، طوس مشهد ، بعثت تهران ، شهید منتظر قائم کرج ، تبریز ، بیستون ، کرمانشاه ، مفتح همدان و بندرعباس اشاره نمود ، مشخصات این نیروگاهها به همراه دیگر نیروگاهها بخاری کشورمان را می توان در جدول ( 1 ـ 1 ) مشاهده نمود . در این نیروگاهها از منابع انرژی فسیلی از قبیل نفت ، گاز طبیعی ، مازوت و غیره استفاده می شود ، به این ترتیب که از این سوختها جهت تبدیل به انرژی حرارتی استفاده شده و سپس این انرژی به انرژی مکانیکی ، و در مرحله بعد به انرژی الکتریکی تبدیل می گردد به عبارت دیگر در این نیروگاهها سه نوع تبدیل انرژی صورت می گیرد اولین نوع تبدیل انرژی شیمیایی ( انرژی نهفته در سوخت ) به انرژی حرارتی است که این تحول در وسیله ای بنام دیگر بخار صورت می گیرد این تبدیل انرژی باعث می شود که آب ورودی به دیگر بخار تبدیل به بخار با دمای زیاد شود دومین نوع ، تبدیل انرژی حرارتی به انرژی مکانیکی است که این تحول در توربین نیروگاه صورت می گیرد و انرژی مکانیکی است که این تحول در توربین نیروگاه صورت می گیرد و انرژی حرارتی نهفته در بخار وردی به توربین تبدیل به انری مکانیکی چرخشی محور توربین می شود . سومین و آخرین نوع از تبدیل انرژی در نیروگاههای بخاری ، تبدیل انرژی مکانکی موتور به انرژی الکتریکی می باشد که این تحول در ژنراتور نیروگاهها صورت می گیرد در نهایت انرژی الکتریکی توسط خطوط انتقال به مصرف کنندگان منتقل می شود در این فصل برآنیم تا تجهیزات اصلی یک نیروگاه از قبیل توربین ، دیگ بخار ، کندانسور و پمپ تغذیه ، به طور مجزا تجهیزات اصلی و جانبی این نیروگاههای مطرح می شود ...

.

.

.

1 ـ 2 ـ 8 ـ 4 ـ اتفاقات اورهیت در نیروگاهها :

اتفاقات زیادی در نیروگاههای مختلف از هر دو نوع اورهیت تا بحال پیش آمده است که به ذکر خلاصه ای از دو مورد اشاره می گردد .

اورهیت سوپر هیتر اولیه واحد ( 1 ) نیروگاه تبریز با ظرفیت 368 مگا وات :

قسمتی از سوپر هیترهای اولیه واحد اول نیروگاه تبریز که در پائین ترین قسمت و در بالای محفظه احتراق بحالت افقی قرار داشت و در سال 1368 در معرض اورهیت قرار گرفته و در نواحی از لوله ها با دگرگونی و سوراخ ایجاد گردید ، بویلر واحد ساخت کارخانه (STEIN) فرانسه و نوع درام دار با سیستم گردشی تحت فشار کنترل شده با فشار 5/178 کیلوگرم بر سانتی متر مربع و درجه حرارت بخار 538 درجه سانتی گراد می باشد ، لوله های سوپرهیتر اولیه بدون درز و از نوع فولاد فریتی کم آلیاژ مولیبدن (2.25 cr-1Mo) با شماره استاندارد (10CD9-10) انتخاب شده بود سوخت مورد استفاده از نوع مازوت می باشد در زمان حادثه حدود 2 سال پیش تر از نصب واحد نمی گذشت و مدت کارکرد بویلر تقریباً معادل یکسال بیش تر نبود بعد از مشاهدات از نمونه های اورهیت شده و انجام آزمایشات لازم مشخص گردید که اورهیت از نوع کوتاه مدت و لبه دهانه شکست بفرم دهان ماهی و نشان دهنده فرم شکست متداول  در لوله های فریتی است مقطع تخم مرغی شکل ناحیه اورهیت و عکسهای متالوگرافی از ناحیه سالم و ناحیه اورهیت شده لوله دیده می شوند .

تغییرات ساختاری در اثر بالا رفتن درجه حرارت بصورت تجمع کاربیدها مخصولاً در مرزدانه های کریستالی دیده می شوند ، علت اصلی این اورهیت اشکال در کار مشغل ها ( لاششن نامناسب و تنظیم نبودن آنها ) بوده که موجب گردیده بود  لوله های سوپر هیتر طبقه پایین در معرض حرارت و تشعشع بیش از اندازه قرار بگیرد  البته تشکیل رسوبات داخلی و خارجی خود باعث تشدید این امر شده بود .

2 ـ 3 ـ اورهیت ری هیت واحد ( 3 ) نیروگاه شهید محمد منتظری با ظرفیت 300 مگا وات :

در ناحیه ای از ری هیت واحد ( 3 ) نیروگاه شهید محمد منتظری در سال 1368 شکستگی ایجاد گردیده که بعد از بررسی و مشاهده محل شکست مشخص گردید که تدریجاً ضخامت لوله بجهت اکسید شدن جداره داخلی کم شده که این مسئله باعث وارد شدن تنش بیش از حد مجاز و پارگی آن و همچنین اورهیت شدن آن گردیده بود . مدت کارکرد  واحد حدود سال بوده و سوخت مورد استفاده از نوع مازوت و درجه حرارت ورودی بخار به ری هیت 235 درجه سانتی گراد و خروجی 432 درجه سانتی گراد بوده و فشار آن بترتیب 5/27 و 4/26 می باشد جنس لوله از فولاد کم آلیاژی با استاندارد روسی ( MF × 12 ) است که حدود 1 درصد کرم و کمتر از نیم درصد مولیبدن و کمتر از نیم درصد وانادیم دارد که دارای زمینه فریتی و ذرات پراکنده پرلیت می باشد. رشد لایه اکسید داخلی می تواند در اثر وجود اکسیژن در مدار و بالا رفتن تنا و بی درجه حرارت محوطه احتراق و تشکیل نقاط داغ در اثر رسوبات خارجی صورت گرفته باشد . البته در مورد تعویض بعضی از لوله  های بویلر که مواد آنها نامناسب بود . اقدام به تعویض گردید .

1 ـ 2 ـ 8 ـ 5 ـ بحث و نتیجه گیری :

جنس لوله  های بویلر و تغییرات ساختاری آنها مورد مطالعه قرار گرفت و مشخص گردید که بیشترین علل شکستگی های مکانیکی در بویلر بخاطر اورهیت شدن لوله های آنست بالا رفتن درجه حرارت لوله از حد مجاز می تواند موجب اورهیت کوتاه مدت و دراز مدت شود . تاثیر اورهیت در پارگی و سوراخ شدن لوله ای سوپرهیتر و ری هیتر نشان داده شده نظر به اینکه اورهیت ها بیشتر می تواند بعلل داخلی ( از سمت آب و بخار روسوبات داخلی ) و علل خارجی ( تغییرات حرارت محوطه احتراق و رسوبات خارجی ) ایجاد کردند ، لذا جهت جلوگیری از وقوع آنها بایستی تشکیل رسوبات داخل و خارج میزان تغییرات درجه حرارت محوطه احتراق و تغییرات ضحامت لوله ها را کاملاً تحت کنترل داشت تا بتوان حتی الامکان از حوادث اورهیت و شکستگی های تنشی بعلت کم شدن ضخامت جلوگیری نمود ، البته در لوله های تحت درجه حرارت بالا می توان با مشاهده تغییرات ساختار فلز در طی زمان و اندازه گیری ضخامت لوله وضعیت آن را در تحت نظر داشت و قبل از وقوع حوادث اقدام به پیشگیری نمود ...


دانلود با لینک مستقیم


دانلود تحقیق تجهیزات نیروگاه بخاری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.