مشخصات این فایل
عنوان: تئاتر مدرن
فرمت فایل : word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 65
این مقاله در مورد تئاتر مدرن می باشد.
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله تئاتر مدرن
(( یرژی گروه تووسکی )) (( Jerzy Grotowsni ))
هنگامی که گروتووسلی وارد تئاتر شد ، زمان کار بزرگانی مانند استانیسلاوسکی ، آپیا ، میرهوله و ... سپری شده بود . اگر چه وی اهل لهستان بود به علل مختلف برای زندگی و آموزش تئاتر به شوروی رفت . وی با دقت آثار نویسندگان و کارگردانان تئاتر شوروی ر مورد بررسی قرار داد و مطمئنا از آنها تاثیرات فراوانی گرفت ، علاوه بر آن گروتووسکی از فرهنگ تبار خود نیز بهره گرفته بود و تلفیق این فرهنگ و توانایی گذر از یکی به نفع شرایط و انجام تجربه ، جزء ویژگی های گروتوفسکی است . در تئاتر روسیه هم گرایشان ناتوراریتی یافت می شد و هم حالا ت روان شناسانه عمیق و غنی ......(ادامه دارد)
جنگ ویتنام
«در اوایل قرن بیستم دانشجویی به نام Ho Chi min قیام کرد و دکترین وی برای مردم ویتنام چپگرایی بود. وی با آرزوی استقلال کشورش در 1945 جنبش پاریتزانی (vit min) را ایجاد کرد و به مشابه یک رهبر مورد حمایت چین، آمریکا و انگلیس قرار گرفته. اما فرانسه نمیتوانست منافعش را در ویتنام فراموش کند. و ضدیت با انقلاب منجر به تقسیم کشور به شمال و جنوب شد و آغاز چند دهه طولانی مبارز خونین در ویتنام ......(ادامه دارد)
«بیتلها Beatles»:
بیتلها پس از بیتنیکها با نحوی نگرش دیگر که ماهیتی کمتر انقلابی و اعتراض به وضع اجتماعی بود پای به میدان گذاشتند. آنها از اهداف بیتنیکها فاصله گرفتند و در ابراز موضوعاتی گریزآمیز مانند پناه بردن به عشق اصرار ورزیدن اگرچه آنها در آزادیهای اجتماعی نقش مهمی بازی کردند اما رادیکالیسم بیتنیک را با خود نداشتند. گویی نوعی ناامیدی در تأثیر اعتراضات آنها را به دنبای عشق وندی کشانده است، طرفداران میلیونی آنها فضای جامعه را ......(ادامه دارد)
«فستیوال و وداستوک woodstock festival»:
نقطه اوج شیوه جمع شدن کمونی جریانهای مختلف بیتنیکها، بیتلها، هیپیها و … در جشن بزرگ ووداستوک بود. که در آن چهارصد هزار نفر در طول سه روز به موسیقیهای آنان گوش دادند و از طریق موسقی و آوند اعتراضاتی نسبت به خشونت و … صورت گرفت.
“پدیده موسیقایی دهه 60 فستیوال به روز، ووداستوک بود که توجه چهارصدهزار هیپی را به خود جلب کرد. که تجمع آنها برای صلح، عشق......(ادامه دارد)
تئاتر زنده «Living theater»
گروه تئاتر زنده در سالهای دهه 50 موجی از نوگرایی را با توجه به مفاهیم نوین ایجاد کرد. «جودیت مالینا» (Judith Malina) و جونیت بک (Julian Beck) در سال 1946 Living theatre را تأسیس کردند. این گروه در اصل به تئاتر شاعرانه غیرواقع گرا اعتقاد داشتند و در دهه 1950 تحت تأثیر آرتو و برشت به اجرای نمایش پرداختند... از سال 1960 به دلیل نپرداختن مالیات به دولت تئاتر آنها تعطیل شد و اعضای آن به اروپا سفر کردند. از این زمان گروه فعالیت خود را به طور فزاینده ای وقف اجرای نمایش هایی کرد که به مسائل ......(ادامه دارد)
گروه اجرا (The performance Group)
ریچارد اسکچنر (Ricahard Schehner)، کگارگردان و نظریه پرداز نمایشی که سردبیر محلة معروف (The Drama Review) و استاد دانشگاه نیویورک بود، گروه «پرفورمنس» (Perfor mance) را در سال 1968، تأسیس کرد وب برای فعالیت گروه خود گاراژی را در گوشه ای از شهر پرهیاهوی نیویورک اجاره کرد. او که همواره استفاده از عناصر موجود در آیین ها را پیش نهاد می کرد معتقد بود که در صورت ترکیب آیین با رویدادی واقعی هرگونه رویدادی از قبیل جشن خیابانی، راه پیمایی حیابانی و با بازی فوتبال که هرکدام خود نمایشی محسوب می شود می توان از آن بیشترین بهره را برای اجرای یک ......(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله تئاتر مدرن
مقدمه
آنتوتن (( آرتو )) (( Antonin Artaud )) 1948 – 1869
آنتوتن آرتو
(( پرتولت برشت )) (( Bertolt Brecht ))
(( یرژی گروه تووسکی )) (( Jerzy Grotowsni ))
نتیجه :
فصل دوم تئاتر آمریکا
جنگ ویتنام
«بیتنیکها Beatniks»:
«بیتلها Beatles»:
«هیپیها Hippies»:
«فستیوال و وداستوک woodstock festival»:
بخش دوم
«تئاترهای آوانگارد دهههای 50 و 60»
«زبان»
تئاتر زنده «Living theater»
گروه های هنری «اتفاق» (Happening)
گروه اجرا (The performance Group)
دانلود مقاله تئاتر مدرن