چکیده
تأسیس و گسترش کتابخانه های کودکان یکی از دستاوردهای تحول در نگاه جامعه به کودک و دوران کودکی و توجه به نیازهای روانی و فکری کودکان و نوجوانان است. رویکرد به آموزش و پرورش نوین و انتشارکتابهای کودکان ونوجوانان نیزدر گسترش کتابخانه های خاص برای آنها تأثیرگذار بوده است.
کودکان ونوجوانان برای آمادگی جهت زندگی آینده به علم وآگاهی در زمینه های گوناگون نیاز دارند ومطالعه کتاب این امکان را به آنان می دهد که سیاهی جهل و نادانی را ازخود دور کنند و به سوی سعادت وخوشبختی قدم بردارند .آنان در هر زمینه ای که نیاز به اطلاعات داشته باشند می توانند از کتاب بهره گیرند و هر چه بیشتر مطالعه کنند نیر از آگاهی زیادتری برخوردارمی شوند و در زندگی آینده شان تأثیرات مثبت و مؤثری می گذارد. طبق تحقیقات انجام شده کودکان باید با مطالعه و کتابخوانی انس بگیرد و در اصل عادت به مطالعه در دوران کودکی صورت گیرد. باید عشق و لذت به خواندن در روح و روان کودکان ریشه دواند. "موکهرجی" معتقد است« مطالعه همچون سایر فعالیت های انسانی تا حد زیادی تحت تأثیر دگرگونی های اجتماعی قرار گرفته است. به همین لحاظ عده ای به گونه ای با کتاب بیگانه اند، که هیچ گونه رغبتی به خواندن و مطالعه ندارند ». لذا کتابخانه ها باید نقش خدمات دهی به این قشر تأثیرپذیر و تأثیرگذار جامعه را بسیار مهم تلقی کنند . علاوه بر این به علت ویژگی های شخصیتی خاص کودکان به آسانی می توان مسائلی را در ذهن آنها نهادینه کرد و همچنین آموزش هایی که انسان در دوران کودکی می بینند گاه تا مدت ها در ذهن او می ماند و می تواند از آنها استفاده کند. بنابراین فعالیت هایی در جهت ایجاد علاقه برای مراجعه به کتابخانه و استفاده از منابع آن و حتی آموزش مهارت های اطلاع یابی را که اکنون بخش عمده ای از فعالیت های کتابخانه های عمومی و حتی دانشگاهی را تشکیل می دهد، کتابخانه های کودکان می توانند آسان تر و مؤثرترانجام دهند و باراین مسئولیت ها را نیز تا حد زیادی از دوش دیگر کتابخانه ها بردارند تا آنها بتوانند نیرو، هزینه و نیروی خود را برای نیل به اهداف عالی تر استفاده کنند. ازسوی دیگر به علت مسائل فرهنگی و اقتصادی متعدد، همه کودکان نمی توانند از فعالیت های آموزشی و تفریحی که نیاز به صرف هزینه دارد استفاده کنند. بنابراین کتابخانه های کودکان می توانند با ایجاد فضای آموزشی و تفریحی مناسب و رایگان به اینگونه کودکان خدماتی ارائه دهند تا استعدادهای نهفته آنها نیز شکوفا شده و موجب پیشرفت خود آنان و توسعه ی جامعه شود.
فهرست مطالب :
٢-١-3 گونه شناسی کتابخانه ها 9
٢-١-3-1 انواع کتابخانه های جهان اسلام را می توان به انواع زیر تقسیم کرد: 10
٢-١-4 تعریف کتابخانه های کودکان و نوجوانان. 11
٢-١-٧ نقش کتابخانه در سوادآموزی کودکان و نوجوانان. 13
خدمات کتابخانه ای برای سواد 14
٢-١-٨ کتابخانه های کودکان و نوجوانان در ایران. 15
٢-١-9-1 نقش کتابخانه در توسعه فرهنگی. 16
٢-٢-١ روانشناسی رفتارهای کودک.. 17
٢-٢-١-1 اهمیت روان شناسی کودک.. 17
٢-٢-١-2 اهداف روان شناسی کودک.. 18
٢-٢-٢ شناخت روحیات و نیازهای کودک.. 21
موضوعات مورد مطالعه در روان شناسی کودک.. 21
٢-٢-٢-1 مطالعه در مورد جنبههای مختلف رشد کودک.. 21
٢-٢-٢-3 مطالعه در مورد شیوههای صحیح فرزند پروری.. 21
٢-٢-٢-4 مطالعه در مورد مقابله با برخی مشکلات رفتاری _ روانی دوران کودکی. 22
چه نوع بازیهای مناسب کودک است؟. 25
٢-٢-٢-5 کودک و رنگ و نقاشی. 26
رویکرد روانشناختی رنگ و نقاشی در کودکان. 28
2-٢-٢-٦ بررسی نقاشی کودکان. 31
٢-٢-2-7 کودک و اوقات فراغت.. 33
بررسی راهکارهای ترغیب به مطالعه در کودکان و نوجوانان. 37
اهمیت پرداختن به بازیهای ورزشی برای کودکان. 42
٢-٣-2 دریافت حسی کودک از فضا 46
٢-٣-3 طراحی فضای کتابخانه کودکان. 46
منظر کودکانه؛ اصول و مبانی طراحی منظر برای کودکان. 50
٢-٤-2 پیدایش خط و چگونگی سیر تحول آن. 52
تاریخچه پیدایش خط در ایران. 52
٣-١-١0 کتابخانه ی دانشگاهی. 66
٣-٢-١ انواع خدمات کتابخانه. 66
٣-٢-7 رسانه های صوتی و تصویری.. 77
3-3-2 مبلمان و تجهیزات کتابخانه. 78
٤-١-١ کتابخانه ملی کودکان مسکو. 91
6-1-6 ضوابط مربوط به سیستم اعلام کننده حریق
توجه :
لطفا از این پروژه در راستای تکمیل مطالعات و تحقیقات خود استفاده نمایید و از ارایه مستقیم این پروژه به عنوان پایان نامه و یا پروژه تخصصی ، خودداری فرمایید.
دانلود مطالعات طراحی خانه ی کتاب کودکان و نوجوانان 160 ص فایل ورد