یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

مقاله درباره مشکلات جوامع شهری

اختصاصی از یاری فایل مقاله درباره مشکلات جوامع شهری دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 70

 

دور از دید باقی بماند.

شکل 15

شکل 16

چنانچه زباله در محل سوزانده شود، در اینصورت کوره‌های کوچک ناکارآمد که به‌طور صحیح از آنها نگهداری نشده هوا را آلوده می‌کنند. کوره‌های مرکزی که حمل‌ونقل کوتاهتر و جای کوچکتری برای نگهداری پس‌مانده‌های سوخته‌شده لازم دارند، حرارت و خاکستر خوبی تولید می‌کنند. ولی مستلزم هزینه سرمایه‌ای و هزینه بهره‌برداری سنگینی است. ضمن اینکه حتی اگر به‌طور دقیق کنترل و اداره شود باز‌هم مقداری آلودگی ایجاد خواهد کرد. با ابراز ترتیب زباله‌های جامد نیز تبدیل به آلاینده‌های هوا می‌گردد. و چنانچه بهره‌برداری به دلیل بی‌توجهی، فرسودگی تجهیزات و یا ترکیب ناجور زباله، کارایی لازم را نداشته باشد در این‌صورت تبدیل فوق مسئله‌ای جدّی خواهد بود. شاید بهمین دلیل باشد که کوره‌های زباله‌سوزی شهرداری یکی پس از دیگری تعطیل می‌شدند.

دفن زباله

تا به امروز دفن «روباز» بهداشتی به مفهوم کنار‌گذاشتن رایج‌ترین شیوه دفن زباله است. بیش از 80 درصد کلیه تسهیلات در سال از این دست بود. زباله بصورت لایه‌های باریک و فشرده روی زمین پهن شده و هر روز با لایه‌هایی از خاک که آنها هم فشرده شده‌اند پوشانده می‌شوند. براساس فعل و انفعالات باکتریایی که بدون اکسیژن عمل می‌کنند، مواد دفن شدۀ قابل بجزیه به هوموس، دی‌اکسیدکربن، متان، آمونیاک و سولفیدهیدروژن تبدیل می‌شوند. زمین خیلی به‌کندی سفت می‌شود و در صورتیکه بخواهند روی این زمین اقدام به ساختن بنا بکنند باید مسئله نشت زمین را در نظر داشته‌باشند. از گاز متان می‌توان به عنوان سوخت استفاده کرد و این امر بتدریج در صنعت در حال رواج است. گازمتان در عین حال می‌تواند منفجر شود و بنابراین در زیر هر بنایی که روی چنین زمینی ساخته شود باید هواکش‌هایی تعبیه شود. علاوه براین دفن زباله به این طریق موجب آلودگی سفره‌های بالای آب نیز خواهد شد. در یک بررسی که از ... محل دفن زباله در امریکا صورت گرفت، تنها 6 درصد دفن بطور صحیح انجام گرفت.

روش دفن روباز نسبتاَ ارزان تمام می‌شود. هر نوع زباله‌ای را بدون استثناء می‌توان به این طریق دفن کرد. روشی است کامل و ظاهراً نهایی، که موجب آلودگی هوا نمی‌شود و از زمین‌های غیرقابل استفاده برای ساختمان سازی استفاده می‌کند ولی از طرف دیگر اراضی مرطوب (باتلاقی) طبیعی را از بین می‌برد.نظرات در مورد آن متفاوت است. بسته به اینکه هرکس از چه موضعی به مسئله نگاه کند. علاوه براین یک بخش موقتی است، موادی را که ممکن است هنوز عمر مفیدی داشته باشند از دسترس خارج می‌کند و استفاده از آن در هوای نامناسب مشکل است. چون زمین‌هایی که برای این کار مناسب است مرتب دورتر ودورتر از شهر قرار دارند، لذا حمل ‌و نقل طولانی‌تری لازم دارد. در حقیقت این مصرف بیحد زمین است که مانع اصلی وابستگی ما به دفن سنتی است. هر شهر بزرگ دائماَ در جستجوی محل‌های جدید دفن در اطراف شده است. محل‌های دفن روز به روز دورتر و دورتر می‌شوند. بخشی از زباله بوستون با قطار به نیوهمپشایه حمل می‌شود.

در ویرجینیا پیشنهاد شده‌ بودکه دره‌های باریک سبز کوه‌ها که ذغال سنگ‌های آنها استخراج شده است با زباله‌های شهرهای شرقی پر شود. قطارهای مخصوصی ذغال سنگ زباله‌ها را به محل برده و خالی برمی‌گردند. ساکنین کوهستان از این امر راضی نبودند. سایر روش‌های دفع زباله اهمیت خود را از دست داده‌اند. زباله خردکن‌های خانگی راحت‌اند، لیکن تنها بار را به سیستم فاضلاب منتقل می‌کنند. در بسیاری از شهرها روش فوق امروز ممنوع شده است. زمانی زباله به عنوان خوراک به خوکها داده می‌شد ولی این کار امروز منسوخ شده است. هیچکس از همجوار بودن با طویله خوک‌ها لذت نمی‌برد. زباله‌ها ر ا باید تاحدودی پخت که از انتقال کرم جلوگیری شود. جدا کردن زباله‌های قابل استفاده از بسته‌بندی‌ها روز به روز مشکلتر می‌شود. خرید و فروش بسیاری دیگراز زباله ها به دلیل افزایش هزینه کارگر و کاهش یا ثابت ماندن قیمت مواد زائد در مقایسه با رقبای خام آن کاهش یافته است. برای مثال استفاده از لاشه حیوانات برای تولید روغن (گریس) متوقف شده است. خرید و فروش لباس کهنه و استخوان تقریباَ از بین رفته است. و همین طور است بسیاری از شغل‌های دیگر زباله فروشی که آنگونه خوب در مطالعۀ جالب قرن 19 هنری می‌هیو تحت عنوان نیروی کار لندن و فقیران لندن توصیف شده است.افزایش درآمدهای شخصی و کاهش نسبی قیمت مواد اولیه اکثر فعالیت های بازیافت را که از ویژگی‌های برجسته و شاخص اوائل انقلاب صنعتی بود از بین برده است.

شکل 17

شکل 18

کمپوست

از طرف دیگر باغداران و مزرعه‌داران و همچنین در تعدادی تآسیسات مرکزی خصوصاَ در اروپا کمپوست مجدداَ احیاء شده است. زباله‌های مناسب با استفاده از میکروارگانیزم‌های هوازی به سرعت تبدیل به هوموس می‌شود. چون مواد بازیافت می‌شود بنابراین نیاز به مکان وسیعی ندارد و فواصل جمع‌آوری زباله نیز کوتاه خواهد بود. شاید از همه مهمتر اینکه کمپوست وسیله بسیار خوبی برای حفاظت از خاک است که یک منبع دائمی حیاتی است.

کمپوست نسبت به ترکیب زباله حساسیت دارد. چون نسبت کربن به نیتروژن باید درحد مشخص بوده و آب اضافی و مواد کمپوست نشدنی از آن جدا شود. آشغال دارای کربن زیادی است و زباله‌های تر خیلی خیس است. برای کمپوست ترکیب کنترل شده‌ای لازم است. زائدات حیوانی برای نیتروژن و کاغذ برای کربن. علاوه بر لزومم دقت در ترکیب فوق، مشکل اصلی پیدا کردن بازار مداوم برای محصولات است. باغداران کوچک و پارک‌های شهری خریداران اصلی این محصولات هستند نه مزارع بزرگ تجاری. در سال 1977 هنگامی که هشت شهر شمال ایالت نیویورک پیشنهاد کردند که تعدادی از لجن فاضلاب شهر نیویورک را (شهر200تن زباله خشک در هر روز تولید می‌کند) برای کمپوست و استفاده در پارک‌ها و فضاهای سبز خود می‌پذیرند ، هزینه کمپوست 80 تا 90 دلار برای هر تن بود، در حالیکه رها کردن زباله‌ها در دریا 30 دلار هزینه داشت. به طور کلی هزینه سرمایه‌ای و بهره‌برداری، حتی اگرمحصول نهایی دور ریخته شود با سوزاندن زباله برابر خواهد بود. استفاده مستقیم از زمین‌های پست برای کمپوست و یا آبیاری با فاضلاب تصفیه نشده چیزی است که در حال حاضر مورد آزمایش قرار می‌گیرد .

سوخت و زباله

تلاشهای دیگر روی استخراج سوخت از زباله‌های ما که تقریباَ نیمی از آن مربوط به ذغال است متمرکز شده است. اشیائ حجیم بزرگ جدا شده و سپس چیزهای مفید و غیر قابل سوزاندن نظیر فلز و شیشه نیز کنار گذاشته می‌شود. آنچه باقی می‌ماند سوزانده می‌شود تا بخار و برق تولید شود، یا با حرارت دادن نیمسوز شده، یک ماده سوختنی گلوله‌ای شکل فشرده درست شود. خاکستر باقیمانده را برای پرکردن زمین استفاده کرده و یا کلاَ فروخته شده و به عنوان مصالح راه سازی بکار می‌رود. کارخانه‌ای در همپتسد واقع در لونگ‌آیلند (نیویورک) روزانه 2000 تن زباله را مورد استفاده قرار داده و هر سال 5000 تن آلومینیم، 40000 تن آهن و فولاد، 25000 تن


دانلود با لینک مستقیم


مقاله درباره مشکلات جوامع شهری
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.