لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 7
حمایت در سنگنوردی
عملی را که شخصی با استفاده از طناب و به منظور ایجاد بیشترین ضریب اطمینان برای فرد صعود کننده یا فرود رونده انجام می دهد، حمایت نامیده می شود.
●● انواع حمایت
● حمایت ایستا (static)
این حمایت بر روی عوارض طبیعی موجود، بر روی سنگ یا ابزار انجام می پذیرد. نیروی حاصل از کشش طناب مستقیماً به کارگاه منتقل می شود. از این نوع حمایت برای صعود نفر دوم استفاده می شود.
● حمایت پویا (Dynamic)
با استفاده از ابزارهای مخصوص حمایت و بر روی بدن حمایت چی صورت می گیرد. این روش برای حمایت بر طناب توصیه می شود( زیرا بدن حمایت چی بخش عمده ای از ضربه حاصل از سقوط احتمالی سرطناب را جذب می کند)
● گزاره ها و فرامین قراردادی سنگنوری
هنگام صعود و حمایت به مجموعه ای از اصطلاحات قراردادی نیازمندیم، تا با آنها کوتاهترین زمان و دقیق ترین وجه ممکن ارتباط برقرار کنیم زیرا ممکن است در مسیر صعود و یا فرود، نفرت همدیگر را نبینند . پس در این صورت استفاده از این اصطلاحات، صعود و فرود را تنظیم و راحت می نماید. علائم قراردادری می تواند برای هر گروهی به دلخواه فرق کند. اما تعدادی از آن ها به مرور صورت استاندارد درآمده است که در ذیل این علائم را به اختصار شرح می دهیم.
▪ نکته مهم : کلیه این کلمات (فرامین) باید با صدایی بیان شود که اولاً قابل فهم و ثانیاً برای نفر مورد نظر قابل شنیدن باشد.
● حمایت آماده
این گزاره را حمایت چی می گوید بعد از گفتن آن صعود کننده می تواند صعود را آغاز کند.
● جمع کن
منظور از این اصطلاح ، جمع کردن طناب است تا نفر بعد بتواند صعود را آغاز کند.
● حمایت
منظور این است که صعود می کنم این واژه هشداری به حمایت چی به منظور مراقب بودن در حمایت نفر صعود کننده است.
● صعود کن
این واژه را نیز حمایت چی به زبان می آورد. منظور این است که مراقب هستم می توانید شروع به صعود کنید.
● صعود می کنم
صعود کننده با این کلمه می آید آماده صعود هستم و حمایت چی باید طناب را جمع کند. سنگ، سنگ ...!
منظور این اصطلاح ریزش سنگ از بالا است با گفتن آن می توان نفرت پائین تر را آگاه ساخت، این کلمه از اصطلاحات عمومی کوهنوردی است.
● حمایت آزاد
منظور این است که صعود کننده یا فرودرونده به جای امنی رسیده است و اکنون حمایت چی می تواند به کار حمایت خاتمه دهد.
● فیکس FIX
نفر صعود کننده با این واژه می فهماند که حمایت چی در وضعیت دشوار یا خطرناکی قرار دارم. پس طناب را محکم کن. در این صورت حمایت چی مانع آونگ(پاندول) شدن و یا سقوط صعود کننده می شود صعود کننده بعد از محکم شدن طناب می تواند دست ها را از گیره رها کند و کمی استراحت نماید.
● شل کن
با این واژه صعود کننده به حمایت چی می فهماند «کمی طناب بده» .
▪ بسیار مهم : قبل از برقراری و ایجاد خود حمایت . از حمایت قبلی خارج نشوید. به یاد داشته باشید در سنگنوردی . اولین اشتباه ممکن است آخرین اشتباه زندگی تان باشد!
● فرود To Abseil. To Rappet
بازگشت از با لای سنگ به سمت پایین با طناب با استفاده یا استفاده از ابزار را فرود می گویند . فرود دارای انواع مختلفی است که به معرفی چند نوع از معروفترین آنها می پردازیم.
● فرود طبیعی
در این فرود بدن باید فاصله مناسبی با سنگ داشته باشد تا بتوان دید مناسبی برای انتخاب گیره ها داشت. بعد از استقرا کامل روی گیره ها، بدن به حالت نشسته یا ایستاده که بستگی به شرایط شیب و سختی مسیر دارد. و همزمان با آن دست ها به حالت کشیده در می آید در این زمان دو حالت ممکن است پیش آید. ابتدا دست گیره های پائین تری را انتخاب می کنیم و بعد پا را روی گیره هایی پایینی قرار می دهیم تا به انتها . یا این که پا را روی گیره های پایین قرار می دهیم و بعد برای دست ها گیره های پائین تر مناسب انتخاب می کنیم.
● فرود مصنوعی
در این فرود، دیگر از گیره ها استفاده نمی کنیم بلکه از ابزارهای مخصوص فرود مانند هشت فرود کمک می گیریم. در این روش تمام وزن ما بر روی طناب و ابزارهای فرود است . این فرود در عین سادگی (و گاهی اوقات مفرح بودن) می تواند بسیار خطرناک باشد، فرود با ابزار دارای انواع مختلفی است که در ذیل چند نوع پایه آن اشاره می شود.
● فرود با کارابین و صندلی
در این روش سنگنورد در حقیقت بر روی طناب سور است و بخاطرهمین امر می تواند از سطوح مشکلی مانند شیب های منفی و کلاهک ها راحت تر فرود بیاید. اساس کار این روش بر مبنای افزایش سطح اصطکاک بین کارابین وصندلی است. مربی گرامی : در آموزش این فرود، ترتیبی دهید تا کارآموز دیگریف فرود رونده را از بالا با طناب ، حمایت نماید.
● فرود با کارابین و صندلی قدم به قدم
۱ – صندلی سنگنوردی را می پوشیم و کاربینی پیچ دار را به آن متصل می کنیم ( مکان اتصال بنا به نوع صندلی فرق دارد ولی رد کردن کارابین از هر دو حلقه صندلی توصیه می شود)
۲ – طناب را در یکی از دو طرف بدن قرار می دهیم ( در طرف مخالف دست ترمز گیرنده)
تحقیق درباره حمایت در سنگنوردی