لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 19
به نام خدا
مقدمه ای برکاربرد XML در تجارت الکترونیکی
مهدیه حسین پور
ترم دوم مهندسی تکنولوژی نرم افزار کامپیوتر
مو سسه آموزش عالی غیر دولتی هاتف زاهدان
چکیده
XML یکی از زبان های نشانه ایست که مزایایی نسبت به زبان های هم رده خود دارد. و در انتقال اطلاعات درتجارت الکترونیکی از EDI پیشی گرفته است. در شبکه های امروزی استاندارد های مختلفی بر پایه این زبان نوشته شده است که بعضی عمومی و بعضی دیگر مختص حوزه تجارت الکترونیک هستند. دنیای XML مملو از تکنولوژی های دیگر، نظیر x link , name space , DTD , schema , CSS , XSL , XHTMLو... است. افرادی که قصد آشنایی با XML را دارند، همواره با این سوال مشکل مواجه هستند که از کجا می بایست آغاز نمایند. XML ، مشخصات ماهیت و قوانین موجود در رابطه با تگ ها و خصلت ها را تعریف می نماید. خانواده XML، شامل مجموعه ای در حال رشد از سایر ماژول هایی است که سرویس های مفیدی را در خصوص انجام عملیات و خواسته های مهم بر عهده دارند. XLINK ، روشی استاندارد برای افزودن ابر لینک ها به یک فایل XML را مشخص می نماید. X POINTER گرامری مناسب برای اشاره به بخش های متفاوت یک سند XML است.
واژه های کلیدی:
تبادل اطلاعات- امنیت بالا- تجارت الکترونیک- اشتراک منابع- xml
مقدمه
در جامعه امروزی که استفاده از شبکه اینترنت فزونی یافته است. و افراد مختلف با اهداف و نیازهای مختلف اطلاعات خود را بر روی آن می گذارند. نیاز به زبانی برای ساختار دهی این اطلاعات احساس شده. و بدین منظور خانواده ای از استانداردها با سردستگی XML تولید شده اند. XML امکان تعریف یک فرمت جدید سند را با ترکیب و استفاده مجدد از سایر فرمت ها فراهم می نماید. با توجه به اینکه دو فرمت بصورت مستقل از یکدیگر طراحی و پیاده سازی میگردند، ولی ممکن است از المان و یا خصلت هایی با اسامی مشابه، استفاده شده باشد در این مقاله سعی شده است مقدماتی از XML و نحوه ی کاربرد آن در حوزه تجارت الکترونیکی بیان شود. طبیعی است که شرح این موضوع در حد یک مقاله نمی گنجد. چنان که این موضوع تحت دروس دانشگاهی و کتاب های مختلف مورد بحث قرار گرفته اند.
1-1: معرفی XML extensible Markup LANGUAGE
1-1-1: تاریخچه
SGML : standard Generalized Markup Language در سال 1986 به عنوان زبانی برای توصیف تمامی مستندات تولید شده توسط کامپیوتر ساخته شد. و در شرکت های بزرگ مورد استفاده قرار گرفت. ولی به دلیل پیچیدگی زیادی که این زبان داشت مورد توجه شرکتهای متوسط و کوچک قرار نگرفت. همچنین از آنجایی که جای خالی یک استاندارد آسان برای توصیف صفحات اینترنتی احساس می شد. HTML از ساده کردن و حذف بسیاری از قواعد SGML تولید شد. ولیکن زمانی که برنامه های تحت گسترش یافتند HTML دیگر پاسخ گو نبود در نتیجه در سال 1996 XML توسط W3C به صورت یک توصیه منتشر شد. در کنار این زبان، زبانهای بسیار دیگری جهت استفاده از این نوع ساختار اطلاعات ارائه گردید. با این تاریخچه می توان گفت XML یک زبان نشانه گر (MARKUP) است. یعنی مانند HTML با استفاده از نشانه هایی (tag) اطلاعاتی در مورد اطلاعات ارائه گردید. ولی همان طور که در نام این زبان می بینیم، یک زبان قابل گسترش است بدین معنی که کاربرد بسته به ساختار اطلاعاتی خاص خود نشانه های خودش را تعریف می کند. و این همان برگ برنده XML نسبت به HTML است.
1-1-2: توصیف
میتوان XML را به دو گونه توصیف کرد:
زبان کامپیوتری برای توصیف اطلاعات
استانداردی برای توصیف، دریافت، پردازش و انتشار اطلاعات.
1-1-3: نمونه یک XML خوش فرم
درست است که XML خیلی ساده تر از SGML است، ولی هنوز باید قواعدی را در نوشتن آن رعایت کنیم این قوانین شامل موارد زیر می شود:
هر نشانه ای که باز می شود باید در جایی بسته شود.
حیطه نشانه ها بر هم افتادگی ندارند مگر آنکه یکی تماما زیر مجموعه دیگری باشد.
فقط یک عضو ریشه (عضو یا نشانه ای که همه نشانه های دیگر را شامل می شود) داشته باشد.
تمامی مقادیر خاصیت ها (ATTRIBUTE) در کوتیشن " " قرار داشته باشند.
فایل XML ای که قواعد در آن رعایت شده باشد را خوش فرم (WELL FORM) می گوییم. به طور مثال فایل زیر یک XML خوش فرم است.
< LTEMS NAME=”APPLE” NUM= “5”/>
< LTEMS NAME=”ORANGE” NUM= “10” UNIT= “POUND”>
< LTEMS NAME= “ORANGE” NUM= “10” UMIT = “POUND”>
تحقیق در مورد مقدمه ای برکاربرد XML در تجارت الکترونیکی