یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره ی فصل دوم

اختصاصی از یاری فایل تحقیق درباره ی فصل دوم دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 22

 

فصل سوم :

بررسی معماری و انواع پیاده سازی سیستمهای فازی

خلاصه :

در این فصل ، در ابتدا ساختار کلی سیستم های استنتاج فازی که اساس کنترل کننده ها و پردازشگرهای فازی می باشد، مورد بررسی قرار می گیرد. سپس انواع روشهای مورد استفاده و متداول نافازی سازی در سیستم های فازی مورد بررسی قرار می گیرندواز نظر دقت خروجی مورد تحلیل و بررسی قرار می گیرند و با یکدیگر مقایسه می شوند .

٣-١ مقدمه :

یک مجموعه فازی شامل عناصری است که هر کدام با درجات مختلفی به مجموعه تعلق دارند و این درجات توسط تابع عضویت مشخص می گردد. مجموعه فازی A که در فضای X تعریف شده است را می توانیم به صورت زوج مرتب زیر نشان دهیم :

(٣-١)

که تابع عضویت مجموعه A نامیده می شود. تابع عضویت به صورت زیر تعریف می شود:

(٣-٢)

که برای هر عنصر X درجه عضویتی بین صفر و یک در نظر می گیرد که میزان تعلق و یا درجه نزدیکی آن عضو به مجموعه را نشان می دهد.

منطق فازی گسترشی از منطق دو ارزشی است بدین ترتیب که به یک گزاره ارزش درستی در فاصله [0,1] نسبت داده می شود. این عمومیت امکان استدلال تقریبی را فراهم می آورد که عبارت از استنتاج نتایج از یک مجموعه گزاره های نادقیق می باشد. قاعده استنتاج وضع مقدم در منطق کلاسیک به منظور بکارگیری در منطق فازی گسترش یافته و به قاعده استنتاج وضع مقدم تعمیم یافته معروف است [12] . این قاعده استنتاج بیان می دارد که اگر دو گزاره "x is A' " و "IF X is A THEN y is B " در دسترس باشند، B' از روی B با توجه به نزدیکی A به A' می تواند حاصل گردد. لازم به ذکر است که مجموعه های A،A' ،B و B' مجموعه های فازی می باشند.

در این فصل به عنوان پیش زمینه ابتدا به معرفی سیستم های استنتاج فازی و مرور کلی اجزاء تشکیل دهنده آنها می پردازیم . این سیستم ها پایه و اساس تشکیل دهنده کنترل کننده ها و پردازشگرهای فازی می باشند و تقریبا در هر کاربرد فازی ، نوعی سیستم استنتاج فازی به کار برده شده است . در ادامه به بررسی و مرور روشهای مهم و معمول نافازی سازی که در اغلب سیستم های فازی موجود به کار می روند ،می پردازیم .

٣-٢ سیستم های استنتاج فازی

سیستم های فازی ، سیستم های مبتنی بر دانش یا قواعد هستند. قلب یک سیستم فازی پایگاه دانشی است که از قواعد " اگر – آنگاه " فازی تشکیل شده است . در واقع این پایگاه از دانش و تجربیات یک شخص خبره در حوزه کاربرد خاص سیستم فازی ساخته می شود و به همین جهت گاهی این سیستم ها را به عنوان سیستم های خبره نیز نام می برند. در یک قاعده " اگر – آنگاه " فازی بعضی از کلمات آن بوسیله توابع تعلق پیوسته مشخص شده اند . بعنوان مثال عبارت زیر یک قاعده ی فازی است :

" اگر گرمای اتاق زیا د است ، آنگاه درجه کولر را بیشتر کنید. "

در این عبارت ، کلمات " زیاد " و " بیشتر " بوسیله توابع عضویت فازی مشخص می شوند که یک نمونه آن در شکل (١-٣) نشان داده شده است . در این شکل محور افقی نشان دهنده دمای اتاق و محور عمودی درجه عضویت مقادیر دمایی مختلف را نشان می دهد.

 

شکل(١-٣) تابع عضویت برای کلمات "زیاد"و"کم"

نقطه شروع ساخت یک سیستم فازی ، بدست آوردن مجموعه ای از قواعد " اگر – آنگاه " برای بیان رفتار آن سیستم است در مرحله بعد این قواعد در سیستمی واحد ترکیب می شوند. روشهای متعددی برای این ترکیب وجود دارد و باعث شده که انواع مختلفی از سیستم های فازی بوجود آیند [١٠].

سیستم استنتاج فازی یک قالب کاری محاسباتی براساس مفاهیم تئوری مجموعه های فازی ، قواعد " اگر – آنگاه " فازی و استدلال فازی می باشد [١٢]-[١١] . چنین سیستم هایی کاربردهای بسیاری در بازه های وسیعی از زمینه ها مانند کنترل اتوماتیک ، مدلسازی سیستم ها ، طبقه بندی داده ها ، رباتیک و تشخیص الگو دارند.

همانطور که در شکل (٢-٣)مشخص است ، یک سیستم استنتاج فازی از چهار قسمت اصلی زیر تشکیل شده است : ١) فازی کننده که مبدل مقادیر قطعی ورودی به مقادیر فازی می باشد ٢) پایگاه دانش که اطلاعات قواعد و توابع عضویت فازی را در خود دارد ، ٣) موتور استنتاج که در واقع مکانیزم استدلال سیستم را مشخص می کند و ٤) نافازی کننده که خروجی فازی سیستم را به یک عدد قطعی و حقیقی تبدیل می کند. در ادامه به معرفی و توضیح در مورد هر یک از این قسمتها خواهیم پرداخت.

 

شکل(٢-٣)بلوک دیاگرام کلی یک سیستم استنتاج فازی

١-٢-٣ فازی کننده

فازی کننده به عنوان نگاشتی از نقطه با ارزش حقیقی به یک مجموعه فازی A' در U می باشد . در واقع خروجی این قسمت یک عدد فازی می باشد که همان درجه عضویت ورودی در تابع عضویت فازی ورودی یا مقدار ارتفاع نقطه ورودی در شکل این تابع می باشد و یک عدد بین صفر و یک می باشد. معمولاً فازی کننده ها را بر مبنای نوع تابع عضویت آنها نامگذاری


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره ی فصل دوم
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.