لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 117
جرایم رایانهای
استفاده از رایانه و اینترنت به مانند تیغ دو لبهای است که چنانچه در اختیار دانشپژوهی قرار گیرد، در راه اصلاح و سازندگی جوامع و اگر در اختیار نااهلان باشد، در جهت تباهی جوامع و انسانها به کار میرود. رایانه و اینترنت ابزاری بسیار پیچیده و پیشرفته هستند و لازم است بدانیم آنهایی که خلاف مصالح بشر از آن استفاده میکنند نیز افرادی متخصص، فنی و نسبتاً باهوشی هستند که با رمز و رازهای تخصصی و فنی امور پیچیدةرایانه و اینترنت آشنا میباشند؛ به همین دلیل است که متولیان مقابله با این جرایم به سختی و پس از گذشت زمان نسبتاً زیادی آنها را کشف مینمایند. بنابراین بسیار مشاهده شده است که بعضی از مجرمان، کلاهبرداران و متخلفان رایانهای از افراد با ضریب هوشی بالای فنی سازمانهای جاسوسی پیشرفته انتخاب و در باندهای جرایم سازمان یافته به کار گرفته شده اند. به این ترتیب باندهای تبهکار توانسته اند توسط این گونه افراد با استفاده از ابزار پیشرفته رایانهای به جرایم متعددی دست زنند از جمله: تطهیر پول یا پول شویی. جا به جایی غیرمجاز پول، کلاهبردرای الکترونیکی، سرقت اطلاعات، دخل و تصرف در اطلاعات، هرزه نگاری، ساختن ویروسهای رایانهای مهلک، جعل هویت، تخریب سیستمهای حفاظتی الکترونیکی، تجاوز جنسی و قتل (از طریق یافتن قربانیان در اینترنت) و … در واقع اینگونه افراد مصداق «دزد چون با چراغ آید، گزیدهتر برد کالا» میباشند. بنابراین، مجرمان رایانهای افراد کودن و معمولی نیستند که دست به اعمال مجرمانة ساده بزنند. لذا یافتن ادله و شواهد جرم علیه آنان به مراتب سخت و پیچیدهتر و فنیتر از دیگر مجرمان میباشد.
از سوی دیگر، گرایش شدید جوانان به فناوری جدید ارتباطی و رایانهای (اینترنت) تشنگیناپذیری آنها را نه تنها کاهش نداده بلکه بعضاً به نظر میرسد تشنهتر نیز نموده است. جوانان به وسیله رایانه و اینترنت روحیه نوجویی خود را ارضا میکنند و تعدادی از این جوانان که بی اندازه باهوش هستند. سعی مینمایند در مقابل دوستان و دیگر افراد جامعه با استفاده از این ابزار دست به ماجراجویی کنجکاوانه زده و به نوعی خودنمایی نمایند این جوانان بسیار در معرض خطر میباشند و بنابراین اگر با این روحیه به طرز منطقی برخورد نشود و از آن در جهت امور صحیح استفاده نشود، احتمال زیادی وجود دارد که تا به خلافکاران و مجرمان حرفهای بالقوه و بالفعل رایانهای در آینده تبدیل شوند.
پدیده جرایم رایانهای مرز نمیشناسد. با افزایش گسترش و به کارگیری فناوریهای جدید، پدیده جرایم مرتبط با این فناوری ها نیز به سرعت و تصاعدی افزایش مییابد. هم اکنون مجرمان به ویژه در کشورهای پیشرفته کمتر به خودشان زحمت میدهند به بانکی، مسلحانه دستبرد بزند و خطر دستگیری و زندانی شدن و مرگ را به جان بخرند آنان قادرند از خانه خود و با کمی امکانات، پول بانکها را از نقطهای به نقطه دیگر جهان انتقال دهند و احیاناً در امور مختلف به کار میگیرند. این در حالی است که آنان سعی مینمایند با اقدامات بسیار پیچیده از خود ردپایی به جای نگذارند.
در ایران نیز سالهاست استفاده از رایانه و اینترنت روند رو به گسترش داشته است. بنابراین موارد پیش گفته در مورد کشور ما نیز در حال شکلگیری و افزایش است. گسترش روزافزون جرایم رایانهای در ایران مانند سرقت از کارتهای اعتباری، سرقت اینترنتی، سرقت از دستگاههای خودپرداز (عابربانک)، نفوذ در شبکههای اطلاعاتی مؤسسات دولتی و خصوصی و احیاناً تخریب یا سوء استفاده مالی، هرزه نگاری اینترنتی و غیره ایجاب
تحقیق و بررسی در مورد جرایم رایانهای