لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 4
قرارداد حسابرسی
1 . هدف این بخش، ارائه استانداردها و راهنماییهای لازم در موارد زیر است: الف) توافق حسابرس با صاحبکار درباره شرایط انجام کار. ب ) چگونگی برخورد حسابرس با درخواست صاحبکار درباره تغییر خدمت حسابرس از حسابرسی به خدمتی با سطح اطمینان پایینتر. 2 . حسابرس و صاحبکار باید در مورد شرایط کار حسابرسی توافق کنند . شرایط مورد توافق در قرارداد حسابرسی یا به شکل مناسب دیگری مستند میشود.
3 . این استاندارد به منظور کمک به حسابرس در تهیه و تنظیم قراردادهای مربوط به حسابرسی صورتهای مالی ارائه میشود. ضوابط ارائه شده در این استاندارد در مورد خدمات مرتبط حسابرسی (یعنی، بررسی اجمالی صورتهای مالی، اجرای روشهای توافقی رسیدگی به اطلاعات مالی یا تنظیم اطلاعات مالی) نیز کاربرد دارد. در مواردی هم که هدف و دامنه کار به موجب قوانین و مقررات مربوط مشخص شده است یا خدماتی چون مشاوره مالیاتی، حسابداری و مدیریت ارائه میشود، تنظیم قراردادهای جداگانه ضروری است.
قرارداد حسابرسی 4 . تنظیم قرارداد حسابرسی پیش از شروع کار، هم به نفع صاحبکار و هم به نفع حسابرس است؛ زیرا، از هرگونه برداشت نادرست از کار جلوگیری میکند. قرارداد حسابرسی که حسابرس برای صاحبکار میفرستد، پذیرش کار، هدف و دامنه حسابرسی، حدود مسئولیت حسابرس نسبت به صاحبکار و شکل گزارشهایی را که ارائه خواهد داد، مشخص و مستند میکند.
نکات اساسی قرارداد حسابرسی 5 . شکل و محتوای قرارداد حسابرسی ممکن است برای صاحبکاران مختلف، متفاوت باشد؛اما، هر قرارداد حسابرسی موارد زیر را دربر میگیرد: . هدف از حسابرسی صورتهای مالی. . مسئولیت مدیریت نسبت به صورتهای مالی. . دامنه حسابرسی، از جمله اشاره به اصول و ضوابط انجام کار و همچنین قوانین و مقررات مربوط. . شکل هرگونه گزارش اعلام نتایج کار و تاریخ تقریبی ارائه آن. . تذکر این واقعیت که به دلیل انجام رسیدگیها بر مبنای نمونهگیری و سایر محدودیتهای ذاتی حسابرسی و همچنین، محدودیتهای ذاتی هر سیستم حسابداری و کنترل داخلی، این خطر اجتنابناپذیر وجود دارد که برخی اشتباهات و یا تحریفهای با اهمیت در صورتهای مالی، کشف نشده باقی بماند. . امکان دسترسی بدون محدودیت حسابرس به هرگونه سند، مدرک و سایر اطلاعات موردنیاز درارتباط با کار حسابرسی. . چگونگی و ترتیب برنامهریزی حسابرسی. . تاییدیههایی که حسابرس باید درباره اطلاعات ارائه شده در مورد حسابرسی، از مدیریت دریافت کند (تاییدیه مدیران). . امضای قرارداد توسط صاحبکار به عنوان پذیرش و تایید کتبی شرایط قرارداد حسابرسی. . مشخص کردن سایر گزارشهایی که در نظر است به صاحبکار ارائه شود. . حقالزحمه حسابرسی، مبانی محاسبه آن و ترتیب ارسال و پرداخت صورتحسابها.
6 . در موارد مقتضی، نکات زیر نیز میتواند در قرارداد حسابرسی درج شود: . چگونگی و ترتیب استفاده از خدمات سایر حسابرسان یا کارشناسان در برخی از زمینههای حسابرسی. . چگونگی و ترتیب استفاده از خدمات حسابرسان داخلی و سایر کارکنان واحد مورد رسیدگی درجهت انجام کار حسابرسی. . چگونگی و ترتیب هرگونه ارتباط با حسابرس قبلی در حسابرسی نخستین. . اشاره به هرگونه توافق دیگری که بین حسابرس و صاحبکار به عمل آمده است. نمونه قرارداد حسابرسی در پیوست این استاندارد ارائه شده است.
حسابرسی اجزای واحد مورد رسیدگی 7 . هنگامی که حسابرس واحد مورد رسیدگی، حسابرسی شرکتهای فرعی، شعب یا قسمتهای آن (یعنی، اجزای تشکیل دهنده واحد مورد رسیدگی) را نیز به عهده دارد بایدبا در نظر گرفتن عوامل زیر درباره تنظیم قرارداد حسابرسی جداگانه برای هریک از اجزای واحد مورد رسیدگی تصمیمگیری کند: . منصوب کننده حسابرس هریک از اجزای واحد مورد رسیدگی. . لزوم ارائه گزارش جداگانه برای هریک از آنها. . الزامات قانونی. . حدود و میزان هرگونه کار انجام شده توسط حسابرسان دیگر. . میزان مالکیت واحد مورد رسیدگی در هریک از اجزای آن. . میزان استقلال مدیریت هریک از اجزای واحد مورد رسیدگی.
حسابرسیهای بعدی 8 .حسابرس در حسابرسیهای بعدی باید با در نظر گرفتن وضعیت موجود، نسبت به ضرورت تجدیدنظر در شرایط قرارداد حسابرسی، تصمیمگیری کند.
9 . عواملی که ممکن است تجدیدنظر در مفاد قرارداد حسابرسی را ایجاب کند، شامل موارد زیر است: . هرگونه نشانهای از برداشت نادرست صاحبکار از هدف و دامنه حسابرسی. . هرگونه تجدیدنظر در شرایط قرارداد یا گنجانیدن شرایط جدیدی در آن. . تغییر در مدیریت ارشد، هیات مدیره یا مالکیت واحد مورد رسیدگی. . هرگونه تغییر عمده در موضوع، نوع یا حجم فعالیت واحد مورد رسیدگی. . الزامـات قانونـی. هرگونه تغییر در مفاد قرارداد باید با تایید کتبی واحد مورد رسیدگی انجام شود.
تغییر در نوع خدمت حسابرس 10 . در مواردی که پیش از تکمیل کار از حسابرس خواسته میشود، خدمت خود را به کاری با سطح اطمینان پایینتر تغییر دهد، حسابرس باید نسبت به درست بودن یا نبودن پذیرش درخواست مزبور تصمیمگیری کند . در مواردی که حسابرس طبق قوانین و مقررات به این سمت منصوب شده باشد، تغییر مزبور امکانپذیر نیست.
11 . درخواست واحد اقتصادی از حسابرس برای تغییر نوع خدمت میتواند به هریک از دلایل زیر باشد: الف - تغییر در نیاز به خدمت درخواستی. ب - برداشت نادرست واحد اقتصادی از ماهیت حسابرسی یا خدمات مرتبط مورد درخواست. پ - محدودیت ایجاد شده در دامنه رسیدگی اعم از آن که توسط واحد مورد رسیدگی تحمیل شده یا بر اثر شرایط موجود پدید آمده باشد. حسابرس باید دلیل ارائه شده برای درخواست مزبور، به ویژه آثار هرگونه محدودیت در دامنه حسابرسی را به دقت بررسی کند.
12 .تغییر در نیاز به خدمات درخواستی و برداشت نادرست واحد مورد رسیدگی از ماهیت خدمات مورد درخواست اولیه، معمولا دلیلی منطقی برای درخواست تغییر نوع خدمت محسوب میشود. برعکس، چنانچه به نظر رسد درخواست تغییر در نوع خدمت به دلیل نادرستی، نقص یا رضایتبخش نبودن اطلاعات واحد مورد رسیدگی است، چنین دلایلی منطقی نخواهد بود.
13 . حسابرس مستقلی که انجام حسابرسی صورتهای مالی را طبق استانداردهای حسابرسی پذیرفته است، پیش از پذیرش تغییر کار حسابرسی به یکی از خدمات مرتبط باید آثار حقوقی و پیامدهای قراردادی این تغییر را نیز ارزیابی کند.
14 . اگر حسابرس به این نتیجه برسد که توجیهی منطقی برای تغییر نوع خدمت وجود دارد و در صورتی که کارهای انجام شده وی با استانداردهای حسابرسی مربوط به خدمت جدید منطبق باشد، گزارشی متناسب با شرایط خدمت جدید صادر خواهد کرد. برای جلوگیری از سردرگمی استفادهکنندگان، گزارش مزبور به موارد زیر اشارهای نخواهد داشت: الف ) خدمت مورد توافق قبلی. ب ) هرگونه روش حسابرسی که برای ارائه خدمت قبلی انجام شده است؛ مگر آن که خدمت حسابرس به اجرای روشهای رسیدگی مورد توافق تغییر یافته باشد که در این صورت، ذکر روشهای اجرا شده، بخشی از گزارش است. 15 . در مواردی که نوع خدمت تغییر مییابد، حسابرس و صاحبکار باید درباره شرایط قرارداد جدید توافق کنند.
16 .حسابرس در مواردی که توجیهی منطقی برای تغییر نوع خدمت وجود ندارد نباید با تغییر درخواستی موافقت کند. مثالی در این زمینه، موردی است که حسابرس در اجرای حسابرسی صورتهای مالی نتوانسته باشد شواهد کافی و قابل قبولی را برای اثبات مطالبات واحد مورد رسیدگی بدست آورد و واحد مورد رسیدگی به منظور پیشگیری از صدور گزارش مشروط یا عدم اظهارنظر، درخواست تغییر خدمت از حسابرسی به بررسی اجمالی صورتهای مالی میکند.
17 .چنانچه حسابرس نتواند با انجام آن تغییر مورد درخواست صاحبکار موافقت کند و اجازه نیابد که خدمت مورد قرارداد را به پایان رساند باید از انجام آن کار کنارهگیری کند و درباره این که آیا به موجب قرارداد، قوانین و مقررات، آیین رفتار حرفهای یا الزامات دیگر مکلف به گزارش دلایل کنارهگیری خود به هیات مدیره، صاحبان سرمایه یا دیگران میباشد یا نه، تصمیمگیری کند.
تاریخ اجرا 18 . این بخش برای حسابرسی صورتهای مالی که دوره مالی آن منتهی به 29 اسفند 1378 یا پس از آن میباشد، لازمالاجراست.
در ادامه مطلب نمونه ای از قرارداد حسابرسی کنجانده شده است .
ادامه مطلب
+ نوشته شده در پنجشنبه بیستم مهر 1385ساعت 20:27 توسط امیر میرزائی | آرشیو نظرات
اصطلاحات متداول حسابداری صنعتی
هزینه یابی : محاسبه بهای تمام شده کالای ساخته شده و موجودی کالای در جریان ساخت را هزینه یابی گویند.کالای ساخته شده : به محصولاتی اطلاق می شود که جریان تولید را کاملا" طی نموده برای فروش آماده باشد.کالای در جریان ساخت : به محصولات یا موجودیهائی اطلاق می شود که ساخت آنها هنوز به اتمام نرسیده باشد.تولید :عبارتست از تغییر شکل و ماهیت مواد طی مراحل مختلف به کالاست بطوری که پس از تغییر شکل مواد خام به کالای ساخته شده تبدیل شود.عوامل بهای تمام شده : هزینهایی که برای ساخت محصول به مصرف می رسند و شامل سه جز اصلی : 1 - مواد اولیه 2 - دستمزد 3 - سایر هزینه های تولید( سربار ساخت )می باشد.1 - مواد اولیه: برای ساخت محصول باید از موادی که در طبیعت وجود دارد و یا کالاهایی که در کارخانه های دیگر ساخته شده اند استفاده نمود به این دسته از مواد، مواد اولیه گفته می شود.2 - دستمزد : عبارتست از حق الزحمه ای که برای تبدیل مواد به کالا به کارگران پرداخت می شود.3 - سربار تولید : هزینه هایی که در کارخانه به مصرف می رسند به استثناء مواد اولیه و دستمزد مستقیم ، ( سربار تولید یا سایر هزینه های تولید یا هزینه های عمومی تولید نیز می گویند ) بهای اولیه : مجموعه هزینه هایی که بطور مستقیم در ساخت محصول مصرف می شوند.بهای اولیه = مواد اولیه مصرف شده + دستمزد مستقیمهزینه های تبدیل : برای تغییر شکل مواد اولیه و تبدیل آن به محصولات ساخته شده به نیروی کار وسایل فیزیکی مانند ماشین آلات و غیره نیز می باشد که استفاده از این عوامل مستلزم پرداخت دستمزد به کارگران و صرف هزینه های سربار ساخت ( هزینه های غیر مستقیم کارخانه هزینه تبدیل از رابطه زیر بدست می آید :هزینه تبدیل = دستمزد مستقیم + سربار ساخت
+ نوشته شده در سه شنبه هفتم شهریور 1385ساعت 22:44 توسط امیر میرزائی | آرشیو نظرات
مقدمه حسابداری صنعتی
حسابداری صنعتی حوزه ای از حسابداری است که با هزینه یابی محصول سرو کار دارد . هزینه یابی محصول ، اطلاعات مورد نیاز را برای تهیه صورتهای مالی در مورد قیمت تمام شده موجودی ها و قیمت تمام شده کالای فروش رفته فراهم می آورد.کاربرد حسابداری صنعتی :اطلاعات تهیه شده توسط حسابداری صنعتی در تصمیم گیری و ارزیابی عملکرد مورد استفاده قرار می گیرد. تصمیمهای مربوطبه تعیین قیمت فروش ،ساخت یا خرید و بودجه بندی ، با استفاده از اطلاعات حسابداری صنعتی انجام می شود .هنگامی که اطلاعات حسابداری صنعتی به منظور ارزیابی عملکرد فعالیت واحدهای مختلف سازمان ، توسط مدیران و در داخل سازمان مورد استفاده قرارمی گیرد ، در این حالت می گوییم اطلاعات برای مقاصد " حسابداری مدیریت " مورد استفاده قرار گرفته است اگر این اطلاعات به قصد ارزیابی عملکرد سازمان و توسط استفاده کنندگان خارجی نظیر سهامداران یا بستانکاران مورد استفاده قرار گیرد آن گاه می توان گفت که اطلاعات برای مقاصد " حسابداری مالی " مورد استفاده واقع شده است.وظایف حسابداری صنعتی :1 - یاری مدیران در ایجاد و اجرای برنامه ها.2 - برقراری روشها و شیوه های اعمال کنترل به منظور کاهش معقول هزینه ها. 3 - راهنمای مدیریت در تصمیم گیری نهائی به منظور انتخاب بهترین راه حل از راه حل های موجود.4 - ارزیابی موجودی ها به منظور هزینه یابی ، قیمت گذاری و کنترل مقداری موجودی ها.5 - پیش بینی هزینه های تولید برای یک دوره معین و جمع آوری تفکیک و ثبت.
قرارداد حسابرسی