یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله صنایع غذایی

اختصاصی از یاری فایل دانلود مقاله صنایع غذایی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله صنایع غذایی


دانلود مقاله صنایع غذایی

 

مشخصات این فایل
عنوان: صنایع غذایی
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 33

این مقاله درمورد صنایع غذایی می باشد.

خلاصه آنچه در مقاله صنایع غذایی می خوانید :

تصفیه آب
همانطوریکه قبلاً گفته شد آب مورد لزوم برای بسیاری از مصرف باید سبک باشد . برای این منظور می توان از روش های مختلف استفاده کرد .متداول ترین روشی که در کارخانه های غذایی برای صاف کردم آب بکار می رود ، استفاده از رزین هایی با بار منفی و مثبت (رزینهای کاتیونی و آنیونی ) است .
کلرینه کردن
برای از بین بردن میکروبهای مضر در آب از کلر استفاده می شود .برای این کار از دستگاههای خودکاری که مقدار کلر را به آب زده و غلظت آن را تا حد مورد نظر ثابت نگه می دارید ، استفاده می شود . مقدار کلر آب کارخانه ها بین 5-7 میلیونیم کلر آزاد ، پیشنهاد می شود که در موقع تمیز کردن کارخانه ، مقدار ان را به 15-20 میلیونیم افزایش داد . اثر ضد عفونی کلر، به PH آب بستگی دارد .
بخار
بخار آب متداولترین انرژی در کارخانه های صنایع غذایی است . مقدار بخار لازم در یک کارخانه به نوع عملیات بستگی دارد و آنرا با واحد تن بخار تعیین می کنند .سابقاً ظرفیت دیگ بخار را با اسب بخار گزارش می دادند و ان قدرتی بود که بتواند در یک ساعت 5-34 پوند آب 100 درجه سانتیگراد را به بخار تبدیل کند . که این خود معادل 10 فوت مربع از سطح داخلی لوله های دیگ می بود .چون به مرور زمان راندمان کار دیگهای بخار پایین       می آید و در نتیجه ظرفیت دیگ نیز پائین می رود ،لذا این واحد به واحد تن تعویض شد .یک تن ظرفیت عبارت از قدرت حرارتی یک دیگ بخار در ساعت که بتواند یک تن آب 100 درجه سانتیگراد را به بخار تبدیل کند . ظرفیت دیگهای بخار از 2-1000 تن در ساعت می باشد ، دیگهای متداول در کارخانه های غذایی بین 4-30 تن می باشند . ظرفیت و تعداد دیگهای بخار لازم برای یک کارخانه باید توسط یک مهندس تاسیساتی با تجربه تعیین شود. معمولاً ظرفیت دیگهای بخار یک کارخانه باید جوابگوی حداکثر احتیاجات یک کارخانه در فصل تولید باشد . داشتن چند و یا حداقل دو واحد بجای یک واحد ، هم اقتصادی تر و هم مطمئن تر است زیرا در مواقع لزوم می توان یک یا تعدادی از آنها را خاموش کرد و در موارد خرابی بقیه واحد ها می توانند مصارف لازم را تامین سازند .

انتخاب ماشین آلات
قانون خاصی برای انتخاب ماشین آلات یک کارخانه غذایی وجود ندارد . ایده آل است اگر ظرفیت ماشینهای مختلف یک خط تولیدی با هم سازگار باشند ولی اغلب این کار عملی نیست و توازنی بین واحدهای مختلف وجود ندارد . چرا که بعضی از واحدها ، قابلیت تحریک داشته و برای کارهای مختلف مناسب می باشند در حالیکه برخی دیگر ثابت بوده و فقط یک کار از آنها بر می آید . باید توجه داشت که از نظر اقتصادی برخی از واحد ها را می تواند تکرار کرد ولی برای بعضی دیگر خرید واحد جدید ، اقتصادی نبوده و بهتر است از ابتدا آنرا با ظرفیت بزرگ انتخاب کرد . در خریدهای بزرگ بهتر است با خریداران دیگر این وسایل تماس گرفت و از نظریات آنها جویا شد . به طور کلی می توان پیشنهاد کرد که تا آنجایی که اصول اقتصادی اجازه می دهد ، بهتر است کلیه ماشین آلات را از یک شرکت خریداری کرد تا در این صورت علاوه بر امکان خدمات بهتر بتوان در قرار دادها تاکید زیاد تری به داشتن خدمات مرتب داشت . این امر حتی در سطح ملی حائیز اهمیت می باشد زیرا وقتی که یک متخصص خدمات ،جهت شرکت خاص به ایران می آید        می تواند به اشکالات شرکت های دیگر که ماشین آلات مشابه دارند  رسیدگی کند .لذا در انتخاب ماشین آلات و خط ها باید امکان داشتن خدمات و وسایل یدکی را از نظر دور نداشت .
تولید کنندگان بزرگ ماشین آلات صنایع غذایی دارای آرشیو های مجهزی هستند که می تواند در بسیاری از موراد کمک های موثری در طرح یک کارخانه باشند . از ان جمله دادن نقشه های کلی ،ترتیب نصب ماشین آلات ، خصوصیات پایه های لازم ،امکانات مختلف برای استفاده از یک واحد و غیره . لذا در بسیاری از موارد مقرون به صرفه است که کلیه اطلاعات ،احتیاجات و امکانات کلی را به چنین شرکتهایی داد و از آنها نظر خواست .
نکاتی که در انتخاب یک واحد خودکار می باید در نظر گرفت عبارت اند از :
1-    هر واحدی باید کاری را که از او انتظار می رود به خوبی انجام دهد . مثلاً وقتی یک دستگاه شتشو خریداری می شود باید عمل شستشوی محصول مورد نظر را به خوبی و به طور کامل انجام دهد و لزوم به شستشوی مجدد نباشد .
2-     کار باید کاملاً تمیز انجام شود و در انتهای کار ،ماشین مزبور به راحتی قابل تمیز کردن بوده و آماده برای انجام کار بعدی باشد .
3-     تا آنجا که ممکن است ماشین باید دارای طرح ساده باشد تا تعمیرات آن به آسانی انجام گیرد .
4-    از نظر کار و نگهداری ، اقتصادی باشد .
علاوه بر نکات بالا هیچ واحد خودکاری نباید چنان گران باشد که غیر قابل تعویض باشد .متاسفانه بسیاری از ماشین های فعلی دارای چنان ظرفیت بالایی هستند که فقط در صورت کار در حجم های خیلی زیاد اقتصادی    می باشند و تعویض آنها به هیچ وجه اقتصادی نیست . تا حد ممکن باید ماشین های مختلف برای عملیات پیش بینی شده به راحتی قابل تنظیم به کار 100 قوطی در دقیقه هم باشد چه هنگامیکه ما 100 قوطی در دقیقه درب بندی می کنیم و دستگاه با 500 قوطی در دقیقه کار می کند ما تنها از 5/1 ظرفیت آن استفاده می کنیم یعنی 5/1 عمر ماشین . چنانکه این عمل یعنی انتخاب یک ماشین قابل تنظیم عملی نباشد باید انتخاب دو واحد از ان نوع ماشین را مورد مطالعه قرار داد . شاید بهتر باشد که دو واحد با سرعت نصف خریداری و به مقتضای احتیاج از یکی یا از هر دو استفاده کرد .
همانطوری که قبلاً اشاره شد بهتر است که تا حد امکان با شرکتی واحد معامله کرد .در موارد احتیاج ، باید نصب و راه اندازی و حتی کار کارخانه را برای مدتی بر عهده فروشندگان واحد واگذار کرد و در صوت لزوم ممکن است تربیت کارگران فنی را به همراه دریافت کمکهای فنی لازم برای مدتی قرار داد گنجانید. یکی از مهمترین نکاتی که باید در طرح و انتخاب ماشین آلات مورد احتیاج یک کارخانه در نظر گرفت این است که بتوان از هر واحدی در بیش از یک کار خاص استفاده کرد . مثلاً اگر یک فیلتر و یا یک پرس و یا یک دستگاه شستشو انتخاب می کنیم نباید چنان واحدی خاص یک محصول به خصوص باشد بلکه باید بتواند کلیه مایعات کارخانه را فیلتر کرده و یا از عهده پرس و یا شستشوی فرآورده های دیگر نیز برآید .

ترتیب ماشین آلات و خطوط تولیدی
ساختمان و ترتیب ماشین آلات و یا خطوط تولیدی یک واحد غذایی باید طوری باشد که حداکثر خدمات را با حداقل انرژی مصرفی تامین کند . روابط خطوط با یکدیگر طوری باشد که واحدهایی که به خطوط مختلف سرویس می دهند لزومی به جابجا کردن نداشته باشند . همچنین آزادی حرکت کامیونهای نقاله و افراد و وسایلی که باید در کارخانه حرکت داده شوند باید پیش بینی بشود . لذا قبل از شروع ساختمان یک کارخانه غذایی و سفارش ماشین آلات ، اطلاعات کافی از طرز کار و خطوط هر واحد در هر خط لازم است . بر اساس این اطلاعات نقشه کروکی ساختمان و محل نصب ماشین آلات کشیده می شود . نکته ای که باید در نظر داشت این است که هر خط تولیدی باید حداقل فضا را اشغال کند . پیش بینی های دیگری که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از :
1)    تغییر سیسستم تولید .
2)     توسعه یک خط یا تکرار آن برای ازدیاد ظرفیت .
3)    نصب خطوط جدید .
4)     تجدید نظر در تربیت ماشین آلات و یا خطوط .
تغییر در یک خط تولید ممکن است سبب ایجاد تغییر درخطوط دیگر و گاهی در ترتیب کل کارخانه بشود. در هر موقع که چنین تغییر و یا تجدید نظری لازم باشد نکات ذکر شده در بالا می بایست کاملاً رعایت شوند .
در هر حال صرفه جویی در فضا و تعداد ماشین آلات باید توجه به اقتصادی بودن کارهای لازم و راندمان کارخانه و همچنین دقت و همچنین دقت عمل همراه باشد . گاهی اوقات تکرار یک خط با صرفه تر از نصب یک خط با دو یا چند برابر ظرفیت است . نکته اساسی که باید در این زمینه مورد تاکید قرار گیرد سرعت جریان مواد اولیه به کارخانه و مواد تولیدی از کارخانه به انبار ها و قسمت پخش می باشد.

بخشی از فهرست مطالب مقاله صنایع غذایی

مقدمه
تاریخچه صنایع غذایی
خصوصیات ساختمانی کارخانجات غذایی
انتخاب محل
خصوصیت ساختمانی :
فضای لازم
کف کارخانه
ستونها
فاضلاب
تاسیسات
انبارها
ارتفاع سقف
تصفیه فاضلاب
دفاتر و آزمایشگاهها
پیش بینی های بهداشتی
سیستم تهویه
تصفیه آب
کلرینه کردن
بخار
انتخاب ماشین آلات
ترتیب ماشین آلات و خطوط تولیدی
منابع و ماخذ :

 

 

 


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله صنایع غذایی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.