لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 7
چه عواملی بر رشد گویایی کودک تأثیر دارند ؟
در قسمت قبل به چگونگی مقابله با عواملی که سبب لکنت می شوند ، پرداختیم . اینک در ادامه می خوانیم ...
تأثیرات عوامل دیگر در گویایی کودک
پیش از این اشاره کردیم که حوادث دلخراش و دردناک ناگهانی لزوماً موجب لکنت زبان کودک نمی شود ، اما مصائب غم انگیز خانوادگی ، به طور طبیعی هر کودکی را ناراحت و منقلب می کند. به رغم این که شما همواره تلاش می کنید از بروز اتفاقات ناگوار در خانواده پیشگیری نمایید و مواظب کودک بوده ، از او حمایت کنید ، ناگزیر مسائلی از قبیل بیماری ، سوانح کوچک و بزرگ و تعارضات عاطفی معمولاً در خانواده ها اتفاق می افتد. این نوع حوادث خانوادگی ممکن است موجب اختلال کلامی کودک و یا بیشتر شدن وقفه های زبان و تکرار کلمات در او شود. اگر به نظر شما نیز چنین است، این نوع اختلال کلامی را تا حدودی به عنوان امری طبیعی بپذیرید و با عکس العمل های سریع و نابجای خود نسبت به لکنت زبان کودک ، موجب افزایش احساس نگرانی او نشوید . اگر مشکلات ، برخوردها و تعارضات خانوادگی ادامه یابد، بی شک شما بیشتر شاهد اختلال و ناروانی کلامی کودک خواهید بود. برای مقابله با احتمال وقوع چنین وضعیتی ، روابط دوستانه و محبت آمیز خودتان را با کودک غنی تر نمایید. اگر خانواده به محل یا شهر دیگری نقل مکان کند ، ممکن است به خاطر گرفتاری های ناشی از تغییر منزل و جابجایی و سازگاری در منزل جدید ، ناروانی های کلامی کودک افزایش یابد. اگر شما در این قبیل موقعیت های حساس ، متوجه شرایط عاطفی ، روانی و اجتماعی کودک باشید و سعی کنید به طور فوق العاده با او رابطه محبت آمیز و مشوقانه برقرار نمایید ، به احتمال زیاد ، از شدت ناروانی کلامی کودک به طور قابل ملاحظه ای کاسته شده ، روانی کلامی او به طور معمول خواهد بود.
لکنت در بین بستگان و دوستان نزدیک خانواده
اگر شما و یا شخص دیگری در خانواده دچار لکنت هستید ، ممکن است نسبت به صحبت کردن کودک و علائمی که نشان می دهد او با مشکل گویایی مواجه است ، فوق العاده حساس و نگران باشید. همان طور که پیشتر اشاره کردیم ، احتمال این که کودک بخواهد از کسی که لکنت دارد تقلید نماید ، بسیار بسیار اندک است. در صورتی که کودک تمایل شدید داشته باشید با آن شخص ( شخصی که لکنت دارد) همانند سازی نماید ، ممکن است سعی کند به طرق مختلف مثل او رفتار کند . شواهد موجود حاکی از آن است که به نظر نمی رسد لکنت زبان به علت تقلید باشد. اگر کودک شما علائم و نشانه های هشدار دهنده در بروز اختلال کلامی را به طور کاملاً محسوس نشان نمی دهد، سعی کنید ناروانی های کلامی او را به عنوان بخشی از تکامل طبیعی سخن گفتن بپذیرید و نه به مثابه شروع مشکل لکنت زبان .
تعطیلات و ایام ویژه را با آرامش سپری کنید
تعطیلات ویژه مثل ایام عید ، تعطیلات تابستانی نوآموزان و دانش آموزان ، مسافرت های سالانه خانواده و یا روزهای شروع مدرسه ، اوقات بسیار مهیج و حساسی هستند ، اما باید مراقب بود که این موقعیت ها موجب برانگیختگی فوق العاده کودک خردسال نشود. بسیاری از والدین نقل می کنند که کودکشان قبل از این که به مدرسه برود و یا در ایام تابستان کاملاً روان و عادی صحبت می کرد، اما در شرف ورود به مدرسه دچار مشکل گویایی شد.
اگر در این قبیل موقعیت های هیجانی خاص متوجه شدید که کودک شما تا اندازه ای دچار ناروانی کلامی شده ، باید کوشش کنید به گونه ای از شدت هیجان موقعیتی که کودک در آن قرار دارد بکاهید. بعضی وقت ها ، ناروانی کلامی کودک ناشی از هیجان شدید ایام ویژه ای است که برای چندین روز متوالی ذهن کودک را اشغال می کند .
قطع کردن صحبت های کودک
قطع کردن حرف کسی که به هنگام صحبت کردن غالباً دچار مکث و درنگ می شود ، کار چندان مشکلی نیست. اما اگر مکث ها و وقفه های زبان کودک شما نشانه هایی از لکنت زبان اوست ، هرگز چنین کاری نکنید . با صبر و حوصله درنگ کنید تا او حرفش را تمام کند. اگر صحبت های کودک اغلب اوقات توسط دیگران قطع شده و یا ناتمام باقی می ماند ، بدون تردید او به درک و توجه فوق العاده ای از طرف شما و دیگر اعضای خانواده نیاز دارد. البته منظور این
چه عواملی بر رشد گویایی کودک تأثیر دارند