یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

تحقیق درباره ی انجیر

اختصاصی از یاری فایل تحقیق درباره ی انجیر دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

تحقیق درباره ی انجیر


تحقیق درباره ی انجیر

 

لینک پرداخت و دانلود پایین مطالب:

 

فرمت فایل:word(قابل ویرایش)

 

تعداد صفحه:29

 

 

 

 

 

 

 

 

انجیر

نام جنس انجیر Ficus L.  است .که  از نام لاتین قدیم گیاه گرفته شده است . این جنس از تیره توت یا Moraceae است و دارای 800گونه می باشد .

- ویژگی های گیاهشناسی جنس  انجیر :  

درختان ، درختچه ها و یا گیاهان اپی فیت و بالارونده خزان پذیر و یا همیشه سبز با شاخه های کوتاه  است . این درخت دارای پوست قهوه ای یا خاکستری و برگهای متناوب بوده تمام قسمتهای گیاه دارای شیرابه می باشد.

گلها تک جنس و گیاه تکپایه یا دو پایه است . گل آذین به شکل کوزه در آمده و گلهای کوچک تک جنس فاقد گلبرگ به سطح داخلی آن چسبیده اند  در گونه های مختلف انجیر گلهای نر و گلهای ماده به شکلهای متفاوت و در مواقع مختلف سال تشکیل می شوند مثلاً در کوزه(گل آذین) های بهاره ، گلهای نر که دارای گلپوش سه قطعه ای و سه پرچم هستند همراه با گلهای سترون و نازا که خامه ای کوتاه دارند ، دیده می شوند . در کوزه های تابستانی فقط گلهای ماده بارور با خامه بلند وجود دارد در کوزه های پائیزی فقط گلهای پنبه ای دیده می شود .

 عمل گرده افشانی و لقاح در این گیاهان بوسیله حشره کوچکی به طول 2تا3میلیمتر بنام Blastophago glossorum انجام می گیرد و در جریان گرده افشانی ابتدا حشره ماده به داخل گل آذین کوزه مانند که دارای  گلهای پنبه ای است وارد می شود و داخل آن تخمگذرای می کند . سپس حشرات به وجود آمده از تخم در داخل نهنج جفت گیری می کنند بعد بلافاصله نرها می میرند و حشرات ماده در حالی که دانه های گرده به بدن آنها چسبیده  از کوزه مربوطه خارج می شوند و وارد گل آذین دیگر برای تخمگذاری می شوند. بدین ترتیب دانه های گرده را به داخل کوزه پایه های دیگرمی برند و سبب لقاح گلهای ماده موجود در آنها می شوند .

میوه انجیر خوراکی در واقع نوعی میوه کاذب است که از گل آذین کوزه مانند آبدار بوجود آمده است . کاسبرگهای هر گل نیز گوشتی شده است . میوه های حقیقی گیاه  فندقه بوده که به تعداد بی شماری در هرکوزه (گل آذین ) قرار دارند . دانه انجیر دارای جنین مستقیم یا خمیده و شامل آلبومن یا فاقد آن است .

 

- معرفی گونه های جنس Ficus  :

  • لول یا لور Ficus bengalensis L.    

از درختان بزرگ کائوچویی در جزایر و بنادر جنوب مانند آبادان و بوشهر تا چا ه بهار و تیس می باشد . اصل این گیاه از هند شرقی است .

 از ساقه های هوایی آن ریشه های هوایی بی شماری ظاهر می شوند به طوری که به زمین می رسند و در اطراف درختان بزرگ صدها متر مربع زمین را اشغال می کنند . این ریشه ها را ریشه های شمعی گویند . برگهای لور بیضی شکل و درست و براق و طول آن به cm 25 بالغ می گردد .

 

 میوه گیاه بی پایه و به درشتی فندق است و چوب آن خاکستری رنگ می باشد و سختی و دوام چندانی ندارد ولی در آب دوام می کند و چوب ریشه های هوایی آن سخت است .

نام این درخت در جنوب لول ، لور ، درخت مکرزن است و در جزیره خارک ، لیل و در جزیره کیش لیر نامیده می شود و در کتب مختلفه به اسامی اثاب ، الول بروبرگت و کراک نامبرده شده و تصور می شود . که سه نام اخیر نامهای این درخت در هند است.

2- انجیر ( Ficus carica L.)

          این گونه دارای واریته های زیر است :

  • Ficus carica var genuine Boiss.
  • Ficus carica var  Johannis Boiss
  • Ficus carica var rupestris Hausskn

Ficus carica var genuina : درخت انجیر در اغلب جنگلهای شمال و ساحل دریای خزر وجود دارد ولی بیشتر طالب نقاط گرم و خشک می باشد و بطور پراکنده می روید . در جنگلهای ارسباران و گلی داغ نیز دیده می شود اما تا ارتفاع زیادی از جنگل بالا نمی رود .

پائین ترین  نمونه های آن در سواحل شمال است و حد اعلای آن در ارتفاع 1800 اسالم است . درخت انجیر علاوه بر جنگلهای شمال در استپهای مختلف و جنگلهای غرب نیز دیده می شود . چوب آن در شمال مصرف روستایی ندارد و فقط برای تهیه تخته صندوقهای مرکب مصرف می گردد .

 

ارتفاع درخت انجیر به 6 متر و قطر آن به 40 سانتی متر می رسد دارای تنه ای صاف و خاکستری است و برگهایش لوب دار و زبر می باشد و نهنج میوه آن گوشتی و شیرین است . نامهای محلی آن عبارت است از :

انجیل ( در مازندران) انجیر ( درنور )- شال انجیر (در آمل ) گم شو(درارسبلان  )

دیوانجیر ( در رامسر )- انجی ( در طوالش ) هنجیر ( در کردستان)- کشکل ( در رودسر )  و نام عربی آن تین است .

Ficus carica var  Johannis

          این انجیر در طبس و بلوچستان و فارس و درنقش شاهپور کازرون و ارتفاعات تخت جمشید و در ارتفاع m 1500 از سطح دریا دیده می شود . درختچه ایست کم برگ برگهای آن خیلی بریده است و روی آن زبر و پشت آنها کرکدار است میوه آن تخم مرغی گلابی شکل و کمی مخملی است .

Ficus carica var  rupestris

          این انجیر در استپهای غرب و جنوب مانند لرستان و اراک و کهکیلویه و فارس می روید و تا ارتفاع  m 1800 بالا می رود برگهای آن کامل است و فاقد بریدگی
می باشد و کشیده و تخم مرغی است میوه آن گلابی شکل و کم و بیش کرکدار است .

  • - فیکوس برگ درشت ( Ficus elastica Roxbg.):

این درخت در جنگلهای مرطوب آسیای حاره می روید درختی است زیبا با برگهای درشت یشمی رنگ و براق  جوانه انتهایی آن را برگه سرخ رنگی می پوشاند .

 

این گیاه بعنوان گیاه زینتی در  منازل   بکار می رود و زمستان در داخل گلخانه آن را از سرما محفوظ نگاه می دارند. نام فارسی آن که در بین باغبانان متداول شده : فیکوس ، کائو چوک و فیکوس برگ درشت است . فیکوس ابلق و اریته ای از آن می باشد .

 

4 فیکوس ابلقFicus elastica Roxbg. var aurea  :

این فیکوس با برگهای سفید متمایل به کرم رنگ خود از ارقامی است که مورد توجه بعضی از علاقه مندان قرار گرفته است و مانند گونه خود باید در زمستان از سرما محفوظ گردد .

5- فیکوس برگ ریز ( Ficus eriobotryoides Kunth. & Bouche)

موطن اصلی این درخت معلوم نیست و به عنوان درختان زینتی در گلخانه حفظ می شود و با سایر گونه های فیکوس مخلوط می باشد . سطح تحتانی برگهای آن قهوه ای رنگ است و ساقه درخت از موهای ریز پوشیده شده است .

  • - فیکوس پرسیکا( Ficus persica Boiss. )

درختچه  ایست با شاخه های بلند و برگهای گرد یا تخم مرغی و لوب دار که میوه آن تخم مرغی و گلابی شکل است و از ارتفاعات جنوب غربی ایران در دالکی نامبرده شده است .

 

  • انجیر چسب ( Ficus Pumila L.)

این انجیر در شمال کشور در هوای آزاد می روید ولی در تهران و سایر نقاط سرد در گلخانه نگهداری می شود . این انجیر بوسیله ریشه های صعود کننده

 

         خود از سایر درختان بالا می رود. برگهای گیاه تیره و همیشه سبز است و برگهای جوان آن به قهوه ای روشن متمایل می شود طول برگ به 2-4 سانتیمتر می رسد .

8 - انجیر معابد ( Ficus religiosa L.)   

انجیر معابد از درختان بزرگ هند می باشد و دارای برگهای قلبی شکل با انتهای خیلی باریک و کشیده است و رنگ سبز چمنی آن زیبا است . در ایران دربعضی از باغها و در داخل گلدان کشت می شود ودر زمستان آن را به گلخانه می برند . نام محلی آن در هند پی پل و در ایران بنام انجیر معابد مشهور است و در تیس کائوچو نامیده می شود ودر کتب نیز اراک الهند نام برده شده است . در بلوچستان ، نصیر آباد و جزایر جنوبی می روید .

9 بنجامین ( Ficus benjamina)

این گونه فیکوس از گونه های زیبا و زینتی است که ارتفاع آن تا پنج متر می رسد

برگها به رنگ سبز روشن و پهنک آن بیضی شکل و نوک تیز است .شاخه های گیاه آویخته و انعطاف پذیر است و به همین علت نام انگلیسی آن فیکوس مجنون می باشد . این گیاه به نور کافی اما غیر مستقیم نیاز داشته و به سرما حساس است .

 

واریته ابلق این گیاه نیز وجود دارد که از زیبایی خاصی برخوردار است این واریته انعطاف پذیر تر از واریته سبز بوده و ریشه آن معمولا از رشد کمتری برخوردار است لذا معمولا روی پایه واریته سبز پیوند زده می شود .

انجیر، اولین محصول زراعی بشر


انجیر

     در فرهنگ ملل مختلف آمده است انجیر میوه خدایان است و در انجیل و در کتاب تکوین آمده که آدم و حوا بعد از خوردن میوه ممنوعه از درخت دانش خیر و شر ،خود را با برگهای انجیر پوشاندند

     انجیرها شامل تقریبا ً800 گونه از درختان چوبی،بوته ها و تاکها هستند و به خانواده Moraceae تعلق دارند. آنها درسرتاسر نواحی استوایی و گرمسیری وجود داشته و گونه های کمی از آنها در مناطق معتدل گسترش دارند. این دسته شامل یک گونه به نام انجیر معمولی(F. carica) است که انجیر تجاری به نام figرا تولید می کند؛بسیاری از انجیرهای گونه های دیگر هم خوراکی هستند اما مصرف چندانی ندارند. نمونه های دیگر این گونه ، درخت Banyan و Peepul (انجیر هندی) می باشد. بیشتر گونه های این میوه برگهایی همیشه سبز دارند اما انواعی که در آب و هوای معتدل و فصول خشک طولانی مدت رشد می کنند برگ ریز هستند. درخت انجیر  100 سال عمر می کند و 100فوت ارتفاع دارد. اما درختان بومی6فوت ارتفاع دارند.

 

میوه انجیر از گلهایی که بصورت خاصی سازگار شده اند حاصل می شوند. انجیر به شکل پیاز ( میوه ای ثانوی به نام  syconium) و دارای دهانه کوچکی در انتها  ( ostiol) می باشد ، دانه های خوراکی کوچک و قرمز رنگی در حفره داخل آن وجود داردانجیر معمولی یا  Ficus carica که بومی جنوب غربی آسیا است( از شرق ترکیه تا افغانستان ) به منظور میوه آن کشت می شود. در آمریکا انجیر در کالیفرنیا ، تگزاس ، یوتا ، ارگان و واشنگتن پرورش می یابد.

انجیرها از دو جنس نرماده ( که چون فقط بزها آنها را می خورند انجیر وحشی نامیده می شوند) و ماده به دست می آیند .زمانیکه یک انجیر وحشی می رسد ، انجیر وحشی دیگری باید محیای گرده افشانی شود. انواع گرمسیری مداوم به بار می نشینند و موجب می گردند تا حیوانات میوه خوار در زمانی که میوه های جنگلی وجود ندارد زنده بمانند. انجیرهای وحشی هر سال سه محصول و انجیرهای خوراکی دو محصول می دهند که اولین آن  breba نامیده می شوند و انجیرهای  breba ، olynths هستند.

شکوفه انجیر داخل میوه می ماند و زنبورها را داخل خود می کشد تا گرده ها را پراکنده کنند. اما فقط میوه آن قابل خوردن است. انواع متفاوتی از انجیر وجود دارد. که بر حسب رنگ از سیاه تا سفید دسته بندی می شوند و انواع سبز برای خشک کردن به کار می رود.

 انواع انجیر:

 

آدریاتیک (Adriatic): رنگ آن سبز کمرنگ مایل به زرد و بخش داخلی آن، قرمز رنگ است. به شیرینی انواع دیگر نیست. طعم نوع خشک آن مطبوع است. البته به صورت تازه هم مصرف می شود.

 قهوه ای (Brown turkey): این نوع انجیر قهوه ای با طعم شیرین، پر آب است و به هر دو صورت خشک و تازه مصرف می شود.

 کالی میرنا (Calimyrna): این نوع انجیر، بزرگ و کم آب است و پوستش سبز و گوشتش سفید است. به شیرینی نوع Mission  نیست. اکثراً به صورت خشکبار مصرف می شود. پوست ضخیمی دارد که هنگام خوردن گرفته می شود.

 خواص دارویی گیاه انجیر:

انجیر محتوی عناصر غذایی و مواد شکری است که فایده اش در بدن آشکار است. به مقدار فراوان دارای ویتامینهای آ,ب,ث و مواد معدنیی چون آهن, برم ,منگنز, منیزیم , سدیم , پتاسیم، فیبر ,کلسیم ,مس, روی, فسفر و گوگرد می باشد و مقدارکمی آرسنیک , چربی وسفیده ای است .از همه بیشتر مواد قندی دارد انجیر پخته در گذشته به عنوان شیرین کننده به جای شکر مصرف می شد

 انجیر مصارف پزشکی بسیار دارد و مدٌر و ملٌین است . میوه ای هست از بهشت یک میوه سهل الهضم و اشتها آور است و باید قبل از غذا خورد تا مجاری دستگاه هاضمه و گوارش را باز کند . برای هضم و دفع ,غذا را آماده می سازد مربا و کمپوت انجیر بهترین غذا و ضد یبوست است . از جوشاندن شیر به همراه انجیر شربتی بدست می آید که نرم کننده سینه و معده است لثه را محکم و غرغره آن سینه و گلو را نرم و دردهای کهنه را شفا می دهد کمی چاق کننده است بخصوص اگر چهل روز به همراه بادیان رومی میل شود حرارت و تشنگی را تسکین و معرق و سموم و چربی را با عرق بیرون می راند. کبد را تقویت , ورم طحال را تسکین میبخشد خوردنش با کره مقاومت بدن را در برابر سموم بالا می برد خوردنش بهمراه پسته ,بادام گردو و موز بمنظور تقویت حافظه, قدرت تعقل و تفکر و شهوت سودمند است و بخورید که موجب رقت و قوت قلب است. قوه باه را زیاد می کند . عربها بیماری سفلیس را با خوردن انجیر و بادام و امساک از چیزهای دیگر معالجه می کردند.

   گرد آن که حاصل کوباندن میوه است (چون قهوه) برای سیاه سرفه ذات الریه و سینه دردهای مزمن ذات الجنب آسم تنگی نفس سرما خوردگی هم مفید (یا بامقداری شیر جوشانده و آن را غرغره کرد) است و شستن دهان با جوشانده انجیر خشک ورم دهان و ورم گلو و هم لثه را درمان میکند. انجیر گرم و تر را برا ی درد سینه و سرفه و بیماری سپرز نافع است .وجود گوگورد سبب ازدیاد مو شده و از ریزشش جلو گیری می کند.

     کوبیده شده انجیر تازه با زوفای به از خشکی در آمدن مزاج کمک میکند اثر آن قوی تر هم میشود اگر گل زنبق یا سوسن یا شاهی به آن اضافه شود.جوشانده شاخه های انجیر برای استسقا و پوست تازه آن برای اسهال خونی تجویز می شود . بوی بد دهان را ازبین می برد .ضماد گرد انجیر با آرد جو مسکن درد عضلات و دمل وکورکها را باز می کند. ضمادش با روغن زیتون در معالجه ترکیدن پوست که از گرما ایجاد شده باشد مفید است . حمول انجیر با عسل زخم و جراحات را از بین می برد و از ترشح وخونریزی جلوگیری می کند. چهار میوه انجیر, خرما,کشمش و عناب مفید جهت نرم کردن سینه و از خونریزی جلوگیری می کند.

     دانه هایش دستگاه گوارش را جاو می کند و مواد زاید را با خود دفع می کند. چون هنگام شام خورده شود حرکات امعاء را منظم و بدن را خوش و خرمی می بخشد. مالیدن آن میخچه, زگیل و خال گوشتی و آثار جلدی را ازبین می برد و برای آبریزی چشم بسیار مفید است . اگر شرابه اش را به پنبه زده و روی دندان خراب بگذارید فورا درد ساکن خواهد شد. این شیرابه آنزیمی است شبیه لوزالمعده که به هضم غذا و گوشت کمک فراوانی می کند . اگر یکدانه انجیر کال را در دیگ حلیم بیندازید گوشت وگندم آن نرم و له می شود و بخوبی پخته می شود . حبوبات نیز بدینوسیله زودتر پخته می شود.

انجیر تازه و خشک را بخورید زیرا بواسیر را برطرف می کند و نقرس را نفع می بخشد, باعث می  شود از قولنج در امان باشید. انجیر بوی دهان را برطرف می کند(یا بخارات جگر و معده را فرو می نشاند) استخوان را محکم می کند درد را نابود می کند و عارضه بدی تولید نمی کند تا احتیاج به مداوا داشته باشد .هاضمه را بوضع خوبی تحریک می کند ، افزار تن را منظم می گرداند، بدن را نیرومند و صورت را با طراوت می کند ، عضلات را به نشاط می آورد. در معالجه کبد و تصفیه خون مفید ، در مورد سل و سرطان بسیار سودمند است.ولی برای چشم و معده افراط آن مضر و مصلح آن کرفس است.خوردن انجیر تولید شپش می کند در صورتی که گندیده و سیاه شده باشد.

 

انجیر خشک کشمش ، و بادام به راحتی قلیایی بودن بدن را افزایش می دهند ، بنابراین تمایل به سیگار را کم کرده، در نتیجه ترک سیگار را راحت تر خواهند کرد.

 

باری انجیر هم لذت کامست و هم خوشی در طعام ، هم صحت بدنست و هم انبساط تن  با بودن انجیر نیازی به دارویی دیگر نمی باشد.


میوه درخت انجیر


باستان شناسان اخیراً گزارشی مبنی بر یافتن شواهدی به منظور اثبات اینکه بشر در ۱۱,۴۰۰ سال پیش درخت انجیر پرورش می داده، ارائه کرده اند. گزارش فوق حاکی از این است که انجیر می تواند اولین میوه پرورش یافته به دست انسان باشد که هزار سال قبل از زراعت گندم، جو و بنشن در خاور میانه کشت می شده است.
میوه انجیر که بیش از ۸۰۰ گونه مختلف دارد از خانواده توت است و در نواحی گرمسیری رشد می کند. نوع خاصی ازاین محصول که به عنوان میوه انجیر در بازار به فروش می رسد، با وجود انرژی زا بودن، مصرف کننده زیادی ندارد.
در انتهای این میوه پیازی شکل یک دهانه کوچک وجود دارد و داخلش یک محفظه پر از دانه های ریز است. گرده افشانی انجیر توسط نوعی زنبور کوچک انجام می شود که از سوراخ این میوه داخل شده و آن را بارور می کند.
انجیر دو جنس مختلف دارد، یکی انجیر وحشی و دیگری انجیر ماده یا انجیر خوراکی. در انجیرهای وحشی نوع خاصی از زنبور رشد کرده و پس از رشد کامل، داخل انجیر جفت گیری می کند. در این

مرحله زنبور ماده برای جستجوی انجیر دیگری به منظور تخمگذاری محل را ترک می کند. انجیر خوراکی بدون کمک زنبورها به عمل می آید. گیاه انجیر به راحتی قابل قلمه زدن و تکثیر است.
در زمان های قدیم، انجیر فاسد را سمبل ویرانی می شمردند. به علت شکل خاص و متفاوت گل درخت انجیر، هندیان قدیم این درخت را به عنوان “درخت بدون گل” قابل احترام می شمردند، در متون بودایی و هندو در برخی موارد برای کنایه و اشاره به امری غیر ممکن از این اصطلاح استفاده شده ” در درخت انجیر به دنبال گل گشتن”.
در یونان قدیم انجیر به عنوان میوه ای مقوی برای تغذیه ورزشکاران استفاده می شد و دولت یونان صادرات این میوه را ممنوع کرده بود.
انجیر خشک جزو مقوی ترین میوه های خشک است و حاوی حدود ۶۰ درصد شکر است. شیره سفید رنگ انجیر نیز برای درمان ناباروری و نیز تقویت مادرانی که نوزادشان راشیر می دهند، موثر است.

اسرار درخت انجیر، از ریشه تا برگ

نام علمی انجیر ficus carica و از تیره moraceac می‌باشد. در مناطق مختلف ایران به نام‌های: دیو انجیر، هنجیر، کرار، کم‌سو، معروف است. و براساس شواهد این درخت حدود پنج هزار سال قبل از میلاد مسیح (ع) در مصر، یونان و روم باستان وجود داشته است. درخت فوق که بلندی آن به شش متر و گاهی بیشتر از آن می‌رسد. برگ‌های پهن و بزرگ پنجه‌ائی دارد و تنها درختی است که بدون گل میوه می‌دهد یا به‌عبارت دیگر گل در دل میوه می‌شکفد. این درخت در بسیاری از مناطق شمال ایران، نواحی غرب کشور، خراسان، خوزستان، شیراز، اصفهان و اطراف تهران می‌روید. در کلام‌الله مجید در سوره (التین) به نام این میوه بهشتی نام‌گذاری شده و خداوند به‌عنوان سوگند از این میوه یاد کرده و رسول اکرم (ص) هم سفارش به خوردن آن نموده و فرموده است:

”انجیر بخورید چون جسم را تقویت می‌کند و بواسیر را از بین می‌برد و برای بسیاری از بیماری‌ها مفید است.“

  • ارزش غذائی میوه انجیر

مصرف ۱۵۰ گرم انجیر در یک روز می‌تواند ۱۶ درصد فیبر خوراکی و ۹ درصد کربوهیدرات مورد نیاز بدن آدمی را تأمین نماید. میزان کالری هر ۱۰۰ گرم انجیر تازه و خشک به ترتیب ۶۰ و ۲۷۰ می‌باشد. از نظر میزان قند یک عدد انجیر برابر ۳ حبه قند است. این میوه دارای ویتامین‌های C, B۶, B۱, B, A و مواد معدنی مثل آهن، بُرم، منگنز، آهک و گوگرد می‌باشد.

  • خواص درمانی میوه انجیر

خوردن میوه انجیر قبل از غذا شکم و روده را پاک و اشتها را زیاد می‌کند. مصرف این دارو و جوشانده آن برای التهابات تنفسی مثل ذات‌الریه، آسم، تنگی نفس، سرماخوردگی بسیار مفید است. عرق را زیاد و سموم را کم می‌کند، وجود گوگرد در این میوه موجب رشد موی سر و جلوگیری از ریزش آن می‌شود. حالت پخته این میوه (کمپوت، مربا، و ...) مغذی و مقوی است و برای برطرف کردن سوءهاضمه مؤثر است. مصرف این میوه وسواس و صرع و جنون را درمان می‌کند. اگر میوه خشک آن را بسوزانید و نرم بسائید و با گلیسرین مخلوط کنید و دندان‌ها را با آن بشوئید دندان‌ها را سفید و محکم می‌سازد. مصلح میوه انجیر گردو است. افرادی که مبتلا به قولنج و شکم‌دردهای سخت می‌باشند در صورتی‌که آن را مصرف می‌کنند مشکلشان مرتفع می‌گردد.

خواص درمانی شاخه‌های نازک و جوان درخت انجیر

شاخه‌های نازک و جوان را خورد نموده و در آب جوش دم کرده بنوشید، به‌عنوان ادرار آور قوی و درمان آنژین مفید است.

خواص درمانی پوست شاخه‌های نازک و جوان درخت انجیر

جوشانده پوست تازه آن مبتلایان به اسهال خونی و شکمی را معالجه می‌کند.

خواص درمانی شیره درخت انجیر

مالیدن شیره انجیر (روزی سه بار تا بهبودی کامل) بر زگیل، میخچه، کک و مک و خال گوشتی، آنها را برطرف می‌کند. مالیدن به روی محل بواسیر (چنان‌چه همه‌روزه تکرار شود) درمان کننده خوبی است.

خواص درمانی برگ درخت انجیر

جوشانده برگ درخت انجیر برای تنظیم قاعدگی نامنظم خانم‌ها مفید است.

انجیر، اولین محصول زراعی بشر

باستان شناسان اخیراً گزارشی مبنی بر یافتن شواهدی به منظور اثبات اینکه بشر در ۱۱,۴۰۰ سال پیش درخت انجیر پرورش می داده، ارائه کرده اند.

انجیر می تواند اولین میوه پرورش یافته به دست انسان باشد که هزار سال قبل از زراعت گندم، جو و بنشن در خاور میانه کشت می شده است.

میوه انجیر که بیش از ۸۰۰ گونه مختلف دارد از خانواده توت است و در نواحی گرمسیری رشد می کند. نوع خاصی ازاین محصول که به عنوان میوه انجیر در بازار به فروش می رسد، با وجود انرژی زا بودن، مصرف کننده زیادی ندارد.

در انتهای این میوه پیازی شکل یک دهانه کوچک وجود دارد و داخلش یک محفظه پر از دانه های ریز است. گرده افشانی انجیر توسط نوعی زنبور کوچک انجام می شود که از سوراخ این میوه داخل شده و آن را بارور می کند.

انجیر دو جنس مختلف دارد، یکی انجیر وحشی و دیگری انجیر ماده یا انجیر خوراکی. در انجیرهای وحشی نوع خاصی از زنبور رشد کرده و پس از رشد کامل، داخل انجیر جفت گیری می کند. در این مرحله زنبور ماده برای جستجوی انجیر دیگری به منظور تخمگذاری محل را ترک می کند. انجیر خوراکی بدون کمک زنبورها به عمل می آید. گیاه انجیر به راحتی قابل قلمه زدن و تکثیر است.

در زمان های قدیم، انجیر فاسد را سمبل ویرانی می شمردند. به علت شکل خاص و متفاوت گل درخت انجیر، هندیان قدیم این درخت را به عنوان "درخت بدون گل" قابل احترام می شمردند، در متون بودایی و هندو در برخی موارد برای کنایه و اشاره به امری غیر ممکن از این اصطلاح استفاده شده " در درخت انجیر به دنبال گل گشتن".

در یونان قدیم انجیر به عنوان میوه ای مقوی برای تغذیه ورزشکاران استفاده می شد و دولت یونان صادرات این میوه را ممنوع کرده بود.

انجیر خشک جزو مقوی ترین میوه های خشک است و حاوی حدود ۶۰ درصد شکر است. شیره سفید رنگ انجیر نیز برای درمان ناباروری و نیز تقویت مادرانی که نوزادشان راشیر می دهند، موثر است.

ارزش غذائی انجیر

انجیر از نظر انرژی و ارزش غذایی دارای اهمیت ویژه ایی است زیرا با انرژی بالا در حدود 70-65 درصد قند دارا می باشد که تقریبا با این مقدار قند و ویتامین موجود در آن با خرما برابری می کند. در جنگ جهانی دوم به علت کمبود قند از میوه انجیر به جای قند استفاده شده است. انجیر دارای بیشترین کلسیم در بین میوه هاست همچنین انجیر دارای مقادیر زیادی هیدرات کربن ، سدیم و پتاسیم است.

خواص دارویی انجیر

بهترین غذا برای بیماران عصبی،انجیر میوه ای است شیرین و گوشتدار که درون آن پر از دانه های بسیار ریز است و پس از رسیدن شیرین و زرد رنگ می شود.
درخت انجیر در اکثر نقاط دنیا و ایران می روید و سالیانه سه مرتبه (بهار، تابستان، پاییز) میوه می دهد. نام عربی انجیر «تین» است میوه انجیر بیشتر به رنگ زرد و قرمز دیده می شود.
خواص:
انجیر ادرارآور است و کسانی که به خروج ادرار احتیاج دارند باید انجیر مصرف کنند. انجیر سینه را نرم می کند. برگ های درخت انجیر، ظروف آشپزخانه ...

 

بهترین غذا برای بیماران عصبی
انجیر میوه ای است شیرین و گوشتدار که درون آن پر از دانه های بسیار ریز است و پس از رسیدن شیرین و زرد رنگ می شود.
درخت انجیر در اکثر نقاط دنیا و ایران می روید و سالیانه سه مرتبه (بهار، تابستان، پاییز) میوه می دهد. نام عربی انجیر «تین» است میوه انجیر بیشتر به رنگ زرد و قرمز دیده می شود.
خواص:
انجیر ادرارآور است و کسانی که به خروج ادرار احتیاج دارند باید انجیر مصرف کنند. انجیر سینه را نرم می کند. برگ های درخت انجیر، ظروف آشپزخانه را کاملاًپاک می کند. جوشانده 40تا 120گرم انجیر در یک لیتر آب برای معالجه برونشیت مزمن،زکام و گرفتگی صدا مفید است.
مربا و کمپوت انجیر برای درمان یبوست مؤثر است لذا میتوان 3 تا 4 انجیر تازه راچهار قطعه کرده و در نیم لیتر شیر جوشانده تا پخته شود و آن را با 12 عدد کشمش صبح ناشتا بخورند.
جوشانده برگ انجیر در منظم نمودن عادات ماهیانه خانم هایی که مبتلا به بی نظمی عادت ماهانه شدهاند مؤثر است که باید جوشانده را چند روز قبل از عادت ماهانه مصرف نمایند.
شیر سفیدی که از دم برگها یا میوه انجیر خارج می شود بهترین درمان میخچه و زگیل است و باید آن را صبح و شب روی میخچه گذاشت تا آن را زایل کند.
میوه انجیر نیروبخش، خوش طعم،مولّدانرژی و فربه کننده است و مواد لازم برای سوخت و ساز بدن را در خود جمع کرده است.
انجبر برای نرم کردن سینه و روده ها دارای خاصیت معروفی است.
اگر 40 تا 120 گرم انجیر خشک را در یک لیتر آب بجوشانید، جوشانده ای بدست می آید که برای معالجه زکام های شدید و تورم های حنجره مفید است. دم کرده برگ های آن به مقدار 26 تا 30 گرم در یک لیتر آب، مسکن و برای معالجه سرفه تجویز می شود.
جوشانده انجیر خشک در التهاب دستگاه تنفس تجویز می شود.غرغره کردن جوشانده انجیر خشک برای درمان گلو درد و سرما خوردگی بسیار مؤثر است. اگر 5 تا 7 گرم انجیر خشک رادر مقداری آب ریخته و با آتشی ملایم بپزند تا به صورت شربتی درآید این شربت درد گلو را آرام می کندو سرفه را تسکین می دهد. از جوشانده انجیر خشک در شیر، شربتی به دست می آید که
برای رفع تحریکات گلو مخاط دهان مصرف می شود.
انجیر خشک را می کوبند و می سایند ئ به جای قهوه مصرف می کنند.مصرف گرد انجیر به جای قهوه در بیماریهای برونشیت، سینه پهلو و سیاه سرفه مفید است. جوشانده شاخه نازک درخت انجیر،آبی را که در بافت های بدن جمع شده خارج می کند از این جهت در مورد مرض استسقاءنیز مصرف آن مفید است.
انجیر بیش از هر میوه ای قند طبیعی دارد و به مقدار قابل توجهی دارای ویتامین های «آ» و «ب» است. اگر انجیر را بپزند و به شکل کمپوت و یا مربا درآورند برای اشخاصی که سوء هاضمه یا یبوست دارند مفید است. انجیر بواسیر را قطع می کند.
انجیر سده ها را نرم می کند و برای باد قولنج مفید است. انجیر نقرس را معالجه می کندو قوای جنسی را زیاد می کند.
انجیر بوی بد دهان را از بین می بردو استخوان ها را محکم می کند.
انجیر میوه ای است بسیار مغذی که هضم آن آسان است و مصرف آن برای بچه ها و اشخاصی که از بستر بیماری برخاسته اند و دوره نقاهت را می گذرانند بسیار مفید است.انجیر به علت دارا بودن
دانه های ریز، باعث تقویت روده و معده می شود ولی برای کبدهای ضعیف زیان آور است.
انجیر در رفع بواسیر،صرع، جنون و وسواس اثرات نیکویی دارد. خوردن انجیر تازه و خشک،موجب لینیت مزاج می شود،از این جهت یبوست های کهنه و مقاوم را درمان می کند.
خوردن جوشانده انجیر خشک در تمام التهابات دستگاه تنفس مانند ذات الریه، ذات الجنب،آسم،تنگی نفس،سرماخوردگی های مکرر مفید است.غرغره کردن و دهان شویه
با جوشانده انجیر خشک، ورم لثه، ورم دهان و ورم گلو را درمان می کند.
اگر خمیر انجیر با آرد جو و گندم را به صورت مرهم، روزی 2 مرتبه در محل ورم گوش و دمل ها قرار دهند اثر شفابخش دارند.
اگر خمیر انجیر با آرد جو را به صورت مرهم در محل سوختگی ها و غده های ملتهب قرار دهند،مؤثر است.
مسواک زدن با سوخته انجیر، برای جرم گیری دندان (سفید کردن دندان ) و تقویت لثه، فوق العاده مفید است.
برگ تازه انجیر برای التیام جراحات و زخم ها و جوش خوردن سریع زخم های سطحی مؤثر است. می توان برگ تازه را به مدت کمی روی زخم های سطحی گذارد، اگر برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در سرکه بخیسانید و به پوست بدن که پوسته پوسته می شود بمالید اثر شفابخش دارد.
برگ خشک کرده درخت انجیر را بکوبید و در آب خیس نموده و بر سر یا ابرو بمالید،ریزش مو را بر طرف می کند.
یک قطره از شیرآبه سفیدرنگ انجیر را در داخل دندانی که پوسیده و کرم خوردگی دارد بمالید،درد را تسکین می دهد.
وجود مقدار زیاد فسفر این حقیقت را نشان می دهد که انجیر در پرورش هوش و حافظه بسیبار مؤثر است.
سرشار بودن انجیر از پتاسیم تاَمین کننده سلامتی کودکان ضعیف و کم خون و بی اشتها است. اگر انجیر و عسل را به طور مساوی با هم مخلوط کنید جهت زخم معده بسیار مفید است. انجیر به علت داشتن پتاسیم، درجه قلیایی بودن بدن را بالا برده و در رفع اوره و چربی بدن بسیار مؤثر است.
انجیر می تواند در بیماران مبتلا به عدم کفایت کبد و رماتیسم مزمن مؤثر باشد. انجیر هر قدر تازه تر باشد قدرت پاک کنندگی و خواص آن بیشتر است. انجیر بهترین غذا برای بیماران عصبی است.
انجیر پخته مرهم خوبی برای سوختگی زخم های گرم و دمل( مخصوصاً دمل دندان ) است. شربت انجیر تسکین دهندۀ دردهای گلو و سرفه است.
انجیر خیسانده شده در شیر بسیار خوشمزه و برای درمان یبوست شدید بسیار مفید است.
انجیر خیسانده شده در روغن زیتون برای معالجه یبوست بسیار مفیداست و باید صبح ناشتا خورده شود.
شیره سفید انجیر اثری نظیر مایه پنیر دارد، لذا می توان از آن در تهیه پنیر استفاده کرد.
برای معالجه آبسه دندان و ناراحتی لوزه و گلو انجیر پخته بسیار مفید است. مرهم انجیر پخته شده در سرکه، برای درمان سوزش، خشکی و خشونت زخم ها بسیار مؤثر است
جوشانده تازه و جوان درخت انجیر در استسقاء اثر نیکو دارد.جوشانده انجیر در التهاب دستگاه تنفس تجویز می شود.
جوشانده پوست تازه انجیر در شک روش ها و اسهال خونی توصیه شده است.
تذکرات:
انجیر برای مبتلایان به قند مضر است. انجیر برای اشخاص چاق، زیان آور است.
انجیر برای مبتلایان به اختلال معده و روده مضر است.
زیاده روی در خوردن انجیر، برای معده و چشم زیان آور استو خنثی کننده زیاد آن کرفس است.
انجیر و ورزشکاران:
بر اساس نتایج پژوهشی جدید در مصر، انجیر تازه یا خشک بهترین ماده انرژی زا برای ورزشکاران است. نیم ساعت پس از خوردن انجیر، قند آن به راحتی جذب بدن می شود و انرژی مورد نیاز ورزشکاران تأمین می شود.
انجیر تازه حاوی پتاسیم و کلسیم و آهن و ویتامین های گروه «ب» است که برای سلامت پوست و عضلات و اعصاب مفید است.
انجیر خشک حاوی مواد غذایی غلیظ شده است و میزان ویتامین ها و مواد معدنی و کالری آن بیشتر از انجیر تازه است ( در حدود 6برابر) ماده پکتین انجیر خشک کلسترول خون را کاهش می دهد.ا

 

انجیر مقوی و نیرو بخش است و بهترین غذائی است که می تواند در جهت بهبودی افرادی که به بیماریهای طولانی دچار ضعف بنیه شده اند موثر واقع گردد ، میوه انجیر از قدیم الایام به خاطر ارزش غذایی و طبی اش مورد ارج و احترام فراوانی قرار می گرفت و به عنوان یک ماده اصلی در رژیم غذایی مردم یونان بود .

از انجیر به صورت های گوناگون مانند تازه ، خشک ، مربا ، مارمالاد ، شربت ، کمپوت ، شکلات ، بیسکویت ، ترشی ، و ...... و همچنین به صورت مخلوط با مواد دیگر مانند گردو ، بادام ، کنجد ، شیر و گلاب استفاده می شود.

 

 


 

منابع مورد استفاده:

▪ حاجی‌شریفی، احمد/ اسرار گیاهان داروئی/ تهران، حافظ نوین، چاپ دوم، ۱۳۸۳

▪ رضوی، مهدی/ ۱۳۵۳/ خواص میوه‌ها و سبزیجات/ تهران، تلاش، ۱۳۸۳، چاپ سوم

▪ مهرین، مهرداد/ ۱۳۰۱ خواص میوه‌ها/ خوراکی‌ها بانضمام درمان طبیعی/ تهران، خشایار، چاپ ۱۳۷۹

▪ فلور رنگی ایران/ طرح مشترک مؤسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع/ دانشگاه تهران/ احمد قهرمان استاد دانشگاه

▪ راه بهتر زیستن در پرتو آداب شرعی/ مؤلف علامه قصری/ مترجم: نذیر احمد سلامی/ تربت جام/ احمد جام چاپ ۱۳۷۷

 قهرمان احمد ، کورموفیت های ایران ، جلد دوم و سوم       ، مرکز نشر دانشگاهی ، 1373

 -  ثابتی حبیب الله ، جنگلها ، درختان و درختچه های ایران ، انتشارات دانشگاه یزد ،1373

-  مبین صادق ، رستنی های ایران جلد دوم،    1354

  زرگری علی ، گیاهان دارویی ، ج4 ،انتشارات دانشگاه تهران ،136

  گل گلاب حسین ، گیا ، انتشارات دانشگاه تهران ، 1340

 


دانلود با لینک مستقیم


تحقیق درباره ی انجیر
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.