سرفصل های پروژه شامل موارد زیر است :
عزت نفس
نحوه شکل گیری عزت نفس
جنبه های خود پنداره و عزت نفس
علل پیدایش عزت نفس
نشانه های عزت نفس
ارکان عزت نفس
الف) زندگی آگاهانه
ب) خودپذیری
ج)مسئولیت در قبال خود
د) ابراز وجود
ه)زندگی هدفمند
و) انسجام و یکپارچگی
رشد عزت نفس
ریشه و عوامل موثر بر عزت نفس
نقش آموزش در ارتقاء عزت نفس
راه های ایجاد اعتماد به نفس در دانش آموزان
پیشینه پژوهش
مشخصات فایل:
پرسشنامه رایگان:دارد( پرسش نامه عزت نفس رزنبرگ)
نوع فایل: word
منبع: دارد (فارسی و لاتین)
پیشینه پژوهش: دارد(ایرانی و خارجی)
تعداد صفحات: 32
گارانتی بازگشت وجه: دارد ( کیفیت این فایل تضمین شده است درصورت هرگونه مشکل یا نارضایتی احتمالی مبلغ شما بازگردانده می شود)
خلاصه مطلب
عزت نفس
عزت نفس از جمله اولین موضوعاتی بوده است که روان شناسان از آغاز تا کنون در مورد آن به بحث و بررسی پرداخته اند. زمانی که راجرز[1] مفاهیم خود ایده ال و خود ادراک شده را مطرح کرد، همان مباحثی را مورد بررسی قرار داد که اکنون تحت عنوان عزت نفس می شناسیم. همان تمایزی که بین خود پنداره و عزت نفس قائل می شویم، بین خود ایده آل و ادراک شده قائلیم.
در واقع عزت نفس بار ارزشی دارد، یعنی فرد به قضاوت درباره خود می پردازند و با کمی اهمال می توان آن را خود ایده آل تلقی کرد، یعنی آن چه فرد تمایل دارد باشد. پس تفاوت بین واقعیت و ایده ال همان شکاف بین خود پنداره و عزت نفس است(راجرز 1957، به نقل از بحرینی، 1375).
از سوی دیگر در زمینه اهمیت عزت نفس می توان به کار مزلو[2] اشاره کرد که یک روان شناس انسان گرا است و نیاز به عزت نفس را پس از ارضای نیازهای زیستی، مورد تأکید قرار داده و اجزاء آن را شامل نیاز به احساس ارزشمندی، موفقیت و مسئولیت برشمرد. به عبارتی دیگر ، عزت نفس شامل اجزاء موفقیت، داشتن کفایت و دستیابی به نتایج رضایت بخش در انجام وظایف است. مازلو می گوید: همه ی افراد (به استثنای کسانی که بیمار هستند) به ارزیابی ثابت، استوار و معمولاً عالی از خودشان و احترام به خود یا عزت نفس تمایل دارند.
بی اعتنایی در ارضای این نیازها موجب احساس حقارت، ضعف و درماندگی می شود که این احساسات به نوبه ی خود دلسردی و یأس ایجاد خواهند نمود. در مقابل،ارضای نیاز به عزت نفس منجر به احساسات مثبت مانند اعتماد به نفس، ارزش، قدرت، لیاقت و کفایت، مفید و موثر بودن، در جامعه می شود(مزلو، 1960، به نقل از بحرینی، 1375).
ادبیات پژوهش،کارشناسی ارشد پیشینه ی پژوهش،مفهوم ،مبانی نظری،تعریف و نظریه های عزت نفس+پرسشنامه رایگان