مشخصات این فایل
عنوان: یونان
فرمت فایل: word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات : 57
این مقاله در مورد یونان می باشد .
بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله یونان
کنسانتین یازدهم (53 – 1448) آخرین امپراطور
با اینحال قلمرو آخرین امپراطوران بیزانس تنها شامل مقدار کوچکی از یونان بود که وحدت سیاسی نداشت و خاک آن عمدتاٌ دردست دول مقتدرمنطقه بود (از جمله دولت های ایتالیایی).با اضمحلال و انحلال امپراطوری بیزانس در اواسط قرن پانزدهم، به تدریج تا پایان همانقرن تمام یونان فعلی بتصرف عثمانیان درآمد. تسلط ترکها بر یونان تا قرن نوزدهم ادامه یافت. در دوره حکومت عثمانی سه شورش بزرگ و شانزده شورش محلی در یونان براه افتاد.خونین ترین شورشها درسال1770روی داد (هنگام جنگهای روس و عثمانی) ومیهن پرستان یونانی که موقعیت را مناسب دیدند کشور ...(ادامه دارد)
ملاحظات جغرافیایی
یونان شبه جزیزه ای است کوهستانی که دره هایش آب موردنیازآن راتأمین می کنند.یونان از 3087جزیزه تشکیل شده است که 169جزیزه آن مسکونی است ویک جزیزه نیز دراختیار نیروهای نظامی آمریکایی قراردارد.مساحت یونان608/132 کیلومترمربع است که تقریبا 10% مساحت ایران وا ندکی کمتر از مساحت پرتغال است اما سواحل آن طولانی تراز سواحل اسپانیا است .این کشور درجنوب شرقی آسیا قرارداردواز طریق خشکی 203کیلومتر با ترکیه و245 کیلومتربا یوگسلاوی سابق و474 کیلومتربا بلغارستان و 246 کیلومتر با آلبانی مرز مشترک دارد وتقریبآ تمام این...(ادامه دارد)
درطی استقرار میسنیها دریونان، کاخهای عظیمیدرشهرهای مختلفسرزمین
یونانساخته شد. ازبناهایعظیم بهجای مانده ازآن دورانیکیکاخ عظیم تیرونز استودیگریکاخمیسن. کاخ مستحکم وپرحفاظ تیرونز درحصاریاز دیوارهایبا6 متر ضخامتقراردارد. دیوارهاازسنگهاینتراشیده ساخته شده بودندوفاقدپیچیدگیوظرایف معماریبودند. شایددروازة شیران درکاخ میسن ازجمله استثناهاباشد. امامقبرة معروف بهگنج خانة آترئوس(Treasury of Atreus ) بهدلیلگنبدعظیم وخارقالعاده آنکه ارتفاعیحدوداًنزدیکبه 5/13 متردارد، بلندترین ساختمان طاقبندیشدةبدونتیرهایداخلی بودکه ....(ادامه دارد)
معماری
گذشته از معماری معاصر، معماری یونانی برای ما غربیها از هر معماری دیگری آشناتر است. «احیای» این معماری به دست مهندسان معمار اروپایی در اواخر سده هجدهم باعث انتشار پردامنه سبک یونانی شد و مخصوصاً در بناهای رسمی – دادگستریها، بانکها، تالارهای شهر، مجالس قانونگذاری – که با توجه به تأثیرگذاری پرابهت شان طراحی می شدند، از معماری دوره کلاسیک که اساساً از معماری یونان ملهم بود، تقلید می شد. با آنکه خانه های یونانیان باستان از هرگونه زیورهای خودنمایانه عاری بود، یونانیان پادشاهی درخور خانه های شاهانه نداشتند و مراسم مذهبی خویش را در فضای باز اجرا می کردند، معمارانی کوشا و خستگی ناپذیر بودند. ساختمانهای بسیار .....(ادامه دارد)
گوشه ستون بندی «باسیلیکا» با منظره ای از معبد هرا در پشت آن
پژوهندگان اولیه، به دلیل تشابهی که بین این ساختمان و یک نوع ساختمان رومی به نام «باسیلیکا» پیدا کرده بودند آن را «باسلیکا» نامیدند. «باسلیکا»ی پستوم معبدی است دور ستونی با ستونهای سنگین و تحدب خوش ترکیب برجسته، فواصل فشرده، سرستونهای بزرگ، جسیم و بالش گونه در زیر اسپری عظیم که ستونها را به طرز متناسبی کوتاه می نمایاند. این اجزای شیوه مزبور تدریجاً دستخوش تغییراتی می شوند و سرانجام ترکیبی سبک تر، بلندتر، و شکوهمندتر پدید می آورند. سنگینی طرح و باریکی فضاهای بین ستونها احتمالاً دلیلی ساختمانی دارد. معماران در این دوره، نمی توانسته اند به مقاومت مصالح مورد استفاده شان اطمینان داشته باشند و به همین علت ....(ادامه دارد)
معماری غیر دینی
صحن شیران، الحمراء
صحن شیران در گوشهای از کاخ الحمراء در گرانادا (قرناطه) اسپانیا واقع است. اطاقهایی که صحن را احاطه کردهاند به خاطر نقش برجستههای روکار پیچیده و مفصل آنها مشهور هستند. این کاخ قلعه اسلامی برای پادشاهان عربتبار اندلس در طول قرنهای 13 و 14 ساخته شد.
انتقال تندیس
در قرن اول پس از میلاد، یکی از امپراطوران رومی با نام کالیگولا تصمیم گرفت تندیس زئوس را به روم ببرد. گروهی از کارگران رومی برای این کار مأمور شدند؛ امّا با واژگون شدن داربستهای ساخته شده توسط کارگران تلاشهای او نقش بر آب شد.[۱۱]
قرنها پس از آن، با گسترش دین مسیح هنگامیکه تئودوسیوس دوم در سال ۴۲۶ پس از میلاد[۵] پایان بازیهای المپیک را اعلام کرد، دستور داد که همهٔ ساختمانهای آنجا از جمله ورزشگاه و معبد زئوس را به آتش کشند. در سال ۵۲۲ میلادی[۵]، زلزلههایی تمام سرزمین المپیا ...(ادامه دارد)
فهرست مطالب مقاله یونان
یونان
ملاحظات تاریخی
کنسانتین یازدهم (53 – 1448) آخرین امپراطور
مناطق شهری
ملاحظات جغرافیایی
مینوسی میانه :
هنر غرب باستان
هنر اژهای :
مینوسی پسین :
مینوسی پیشین :
درطی استقرار میسنیها دریونان، کاخهای عظیمیدرشهرهای مختلفسرزمین
هنر میسنی:
دورة هندسی
دورة کلاسیک
معماری
کلاسیک پیشین:
-«باسیلیکا» حدود 550 ق.م. پستوم . ایتالیا
معابد یونانی
شیوه های یونانی
هنرو معماری دوره هلنی:
معماری:
معبد آپولون:
تئاتر اپیداوروس:
آکروپولیس
اکروپلیس در یونان
آکروپلیس شهر آتن
آکروپلیس باستانی
معبد زئوس:
پیکرهٔ زئوس
معبد زئوس
ساختمان تندیس
انتقال تندیس
هنر میسنی
دانلود مقاله یونان