فرمت فایل : power point (قابل ویرایش) تعداد اسلاید : 61 اسلاید
فهرست
مقدمه ...................................................................3
فصل اول ...............................................................4
فصل دوم .............................................................12
فصل سوم .............................................................22
فصل چهارم ..........................................................24
فصل پنجم ............................................................40
ضمائم و پیوستها ...................................................43
فهرست منابع و ماخذ ..............................................44
مقدمه :
بدون تردید اطلاعات حسابداری به صورت گسترده و توسعه یافته امروزی نکته اصلی اتکاء مدیران و مسئولین شرکتها و سازمانها و تمامی بنگاههای اقتصادی وغیر انتفاعی می باشد . کیفیت و نحوه ارائه این اطلاعات همواره بیش از این موضوع اصل تصمیم گیریهای مورد چالش بوده است . واحد های بزرگ و صنعتی و تجاری از شاخص های مالی و حسابداری به عنوان علائم نشان دهنده صحت و سلامت سازمانهای مربوطه بهره می گیرند در این تحقیق سعی شده است تا نقش ارائه اطلاعات حسابداری دولتی و تحلیلهای مالی موثر و واقعی در عملکرد مدیریت پروژهای عمرانی دستگاهای دولتی مورد بررسی و آزمون قرار می گیرد و سوالاتی که محقق در انجام این تحقیق به دنبال پاسخگویی با آنها می باشد پس از بررسی اطلاعات مربوطه و انجام پیشینه تحقیق به صورت فرضیه تهیه و تدوین گردد .
مقدمه و بیان مسئله
موضوع تحقیق :
امروز بنگا ههای بزرگ صنعتی , خدماتی و تجاری که در سطح جهانی فعالیت می کنند با یک دید ذاتی به شاخص های مالی و حسابداری می نگرند و اطلاعات مناسب مالی همواره به منزله چشم بینای مدیران مجموعه ها بوده و تمامی مدیران موفق و توانا به اهمیت بلا منازع این اطاعات واقف اند . امکان ارائه لحظه به لحظه گزارشات مالی توان تصمیم گیری سریع و اخذ تصمیمات حیاتی را برای مدیران ارشد بنگا هها فراهم کرده است و بنگاههای بخش خصوصی با تکیه بر گزارش های مالی و درپیش گرفتن راهکارهای موثر همواره در میدان رقابت جهانی به سوی تعالی گام بر می دارد در این میان علی رغم تفاوت اهداف بنگا ههای خصوصی و دولتی ، بخشهای دولتی نیز به همان اندازه بلکه بیش از آن نیازمند توجه به اطلاعات و گزارشات مالی می باشند . متاسفانه در کشور ما به دلیل عدم توانایی اکثر مدیران دولتی در تجزیه و تحلیل و بهره برداری از گزارشات مالی این موضوع مغفول واقع شده و موجب کاهش بهروری و افزایش هزینه به ویژه در طرحهای عمرانی و اجتماعی می گردد . سیستم حسابداری دولتی ایران در حال حاضر بیشتر به عنوان سیستم محاسبه درآمد ، هزینه یا برآورد میزان اعتبار و هزینه طرحها عمل می کند و به دلیل نگرش غیر علمی مــوضوع بهره گیری مدیریتی از اطـلاعات حسابداری صرفا در تئوری ها و کنفرانس ها مطرح می شود که این موضوع با مرور زمان باعث گردیده که سیستم های حسابداری دولتی نیز صرفا به اندازه گیری و گزارش دهی اتفاقات گذشته حسابداری و ارائه پیش بینی های کلی بسنده کرده و از چهارچوبهای ثابت و تاریخی خود خارج نشوند ، خدمات بسیاری که حسابداری در تمامی حوزه مالی می تواند رائه دهد. برای مدیران ناشناخته مانده و تفکیک حوزه حسابداری نیز در دستگاهها مد نظر قرار نمی گیرد .
اهمیت تحقیق :
نگاهی اجمالی به حجم سنگین بودجـه های دولـتی در کشـور های مختلف نشان می دهـد که حـوزه حسابداری دولـتی از اهمیت بسیار والایی بـرخـوردار بـوده و مـوضوعات حیات اقتـصادی و سیـاسی کشـور ها را پوشـش می دهد . اکنون حسابداری دولتی از حالت تصدی امور دخـل و خـرج بسیار فـراتر رفته و یـکی از منـابع مـهم اطلاعات مدیریت برای انجام وظایف مدیریت محسوب می شد نگاهی گذرا به وضعیت اعتبارات عمرانی منظور شده در قوانین بودجه سالانه و برنامه های عمرانی کشور ها ، نشان دهنده سرمایه گذاریهای عظیمی است که منابع مالی مورد نیاز آنها از محل درآمد حاصل از فروش نفت ، استفاده از وام ها و اعتبارات داخلی و خارجی درآمد حاصل از فروش اوراق قرضه و اسناد خزانه تامین شده است . بنا بر این سرمایه گذاری طرحها با استفاده از منابع ملی انجام می گیرد لذا ضرورت توجه به حسابداری دولتی بیش از پیش بر مدیران مشخص می گردد .
در نتیجه امروزه نقش حسابداری واهمیت آن در تحقق اهداف سازمانها به هیچ کس پوشیده نیست . برنامه های دولت برای بهبود وضعیت اقتصادی جامعه و توسعه اقتصادی مستلزم اجرای طرح ها و پروژه های زیر بنایی عظیمی است که مبالغ قابل توجهی لازم است که می توان با یک سیستم کارآمد حسابداری تاثیر مهمی در تصمیم گیریهای مدیریت ، برنامه ریزی بهتر برای بهبود سریعتر وضعیت اقتصادی جامعه و بهره گیری بیشتر از منابع و امکانات به همراه داشته باشد که این موضوع پایه و اساس تصمیم گیری در توسعه جوامع مختلف را تشکیل می دهد .
تاثیر بهره گیری مدیران دولتی از اطلاعات همزمان حسابداری در کاهش هزینه و تحقیق زمان اجراء پروژه های عمرانی