یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله ریخته گری چدن

اختصاصی از یاری فایل دانلود مقاله ریخته گری چدن دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

دانلود مقاله ریخته گری چدن


دانلود مقاله ریخته گری چدن

 

مشخصات این فایل
عنوان: ریخته گری چدن
فرمت فایل : word( قابل ویرایش)
تعداد صفحات: 34

این مقاله درمورد ریخته گری چدن می باشد.

بخشی از تیترها به همراه مختصری از توضیحات هر تیتر از مقاله ریخته گری چدن

چدن چکشخوار ‌‌ ( مالیبل Malleable   )  :
         در این چدنها کربن بشکل گرافیت در نقاط مختلف  تجمع  نموده و شکلهای نا منظمی شبیه به کلوخه را ایجاد  می کنند  این  چدن از نظر ترکیب شیمیایی شبیه به چدن سفید بوده و قطعات چدن چکش خوار را در ابتدا  می توان از چدن سفید تهیه  نمود بدین  صورت  که  ابتد ا چدن سفید ریخته گری شده و سپس  با انجام یک عملیات  حرارتی  کربن را به صورت گرافیت کروی در زمینه  راسب ( رسوب ) می کنند  .  ضخامت قطعه های چدن  چکش خوار  معمولاً  محدود  و  ضخامت  کمی  دارند مزیت این  چدنها  قابلیت چکش خواری ،  نرمی و  قابلیت  تراشکاری مناسب می باشد .
3) چدن خاکستری  :
         در این چدنها ، کربن به شکل گرافیت می باشد ،  این چدنها  در صنعت بیشترین کاربرد را به خود اختصاص می دهند  و  به  آنها  چدن ریختگی می گویند که البته برای این نوع چدن عنوان نا مناسبی می باشد سطح مقطع .....(ادامه دارد)

تقسیم بندی آلیاژها :
         آلیاژهای آلومینیوم در اولین مرحله به دو دسته تقسیم میگردند :
الف ) آلیاژهای  نوردی (Wrought Alloys  )  که  قابلیت  پذیرش انواع  و  اقسام  کارهای  مکانیکی ( نورد ، اکستروژن و فلز گری )   را دارند .  
ب) آلیاژهای  ریختگی ( Casting  Alloys ) که  در  شکل ریزی  و ریخته گری های آلومینیوم با گسترش بسیار مورد استفاده اند . آلیاژهای
نوردی که در مباحث شکل دادن فلزات مورد  مطالعه قرار می گیرند  از طریق یکی  از روشهای شمش ریزی ( مداوم ، نیمه مداوم ، منفرد )  تهیه می گردند و  پس  از قبول عملیات حرارتی لازم ،  تحت  تاثیر  یکی  از روشهای عملیات مکانیکی به شکل نهایی درمی آیند.مشخصات عمومی
و ترکیب این نوع آلیاژها در جدول 1-1 درج گردیده است .
         آلیاژهای ریختگی آلومینیوم که مورد بحث ما می باشد از طرق مختلف ریخته گری ( ماسه ای ، پوسته ای ، فلزی و تحت فشار ) شکل   .....(ادامه دارد)    

شمشهای اولیه :
این شمشها در قطعات 5 تا 15 کیلوگرمی براساس درجه خلوص  تهیه می شوند . وزن شمشهای خالص که حاوی ترکیب  دقیق  شیمیایی می باشند معمولاً از 5 کیلوگرم تجاوز نمی نمایند . این شمشها  معمولاً  در مورد  ساخت  قطعات  که  از  کنترل کیفی  بسیار  مطلوب  برخوردارند استفاده می شوند  و  قیمت آنها  نیز  بر حسب  درجه  خلوص  و تقلیل نا خالصیها به صورت تصاعدی افزایش می یابد .
در ساخت آلیاژهای آلومینیوم  ،  بسیاری از عناصر مستقیماً  به آلیاژ مذاب افزوده می شود  که در این مورد شمشهای اولیه  خالص  این عناصر نیز مورد استفاده اند . این شمشها عبارتند از :  
روی ( zn ) :
         شمشهای روی با درجه خلوص 7/98 تا  5/99  درصد روی در  استانداردهای مختلف بین المللی تهیه میشوندو همواره حاوی ناخالصیهایی از قبیل مس ، کادمیوم ، آهن ، سرب و گاهی قلع و آنتیموان می باشند . .....(ادامه دارد)

تئوری ریخته گری فولاد ها
ریخته گری قطعات فولادی در بیشتر رشته های صنعت به کار برده میشود. قطعات فولادی از چند گرم تا چند تن ریخته گری میشوند . کلاسه بندی این قطعات خیلی مشکل است . فولاد دارای استحکام وشکل پذیری بالائی بوده و در برابر تنشهای بالا ومرکب وتحت بارهای ضربه ایستادگی می کند . فولاد های الیاژی مخصوص ، دارای مشخصات مکانیکی خوب در دمای بالا ومقاومت خردگی ، مقاومت نسوزندگی ،مقاومت سایشی خوب می باشد . این فولاد ها روز به روز کار بردهای زیادی پیدا میکند .فولاد از نظر ترکیب شیمیایی دو گره اصلی به ترتیب فولاد های کربنی و فولاد های الیاژیتقسیم بندی می شوند .فولاد های کربنی در بین خودشان به ترتیب به فولاد های کم کربن (0.09-0.2)در صد کربن ،کربن متوسط (0.2-0.45) در صد کربن و پر کربن (0.5) در صد کربن و بالا منشعب میشوند .فولاد های آلیاژی نیز به سه گروه تقسیم میشوند که عبارتند از:فولاد های کم آلیاژ (حد اکثر2.5% عناصر الیاژی )،الیاژ متوسط (2-10% عناصر آلیاژی)وپرالیاژ (بیشتر از 10% عناصر الیاژی).
تقسیم بندی از نظر روش تولید،فولاد ها نسبت به روش تولید فولاد های زینس مارتین ،السیری،بازی بسمر وکوره هایقوس ،برقی السیری و بازی تقسیم .....(ادامه دارد)

کوره از نوع اسیدی می باشد که اجزاء نسوز کوره عبارتند از :
1ـ نسوز کرنگریت 2ـ اجر نسوز 3ـ جرم کوبیدنی (هاسه کوارتز + چسب اسید بوریک  2-3%  ) شارژ کوره ابتدا: مواد کربن زا مانند گل آنتراسیت و الکترد های شکسته می باشند تا جوشش به دلیل وجود کربن زیاد در ته کوره حاصل شود ، سپس مواد قراضه ها و دیگر عناصر به کوره اضافه          می شوند . لازم به ذکر است برای افزایش سیالیت سرباره به آن اهک اضافه می کنند . جوشش در کوره های اسیدی تا زمان افزودن فروسیلیسیم و فرومنگنز های ادامه می یابد  و در مرحله پایانی اکسیداسیون ، شدت جوشش را کاهش می دهد و اگر درصد mncو si به میزان تجربی (0.32-0.45%c) و  (0.50-0.65%si) نباشد آن را با افزودن مواد کربن زا و یا مواد دیگر که میزان si و mn را تنظیم کند ، ( حدود 10-15 دقیقه قبل از بار ریزی فرو منگنز و فروسیلیسیم ) به مذاب می افزایند . و میزان عناصر اصلی را در هنگامی می سنجیم که 75% بار ذوب شده باشد (توسط آزمتالوگرافی ) .بعد از ذوب فلز در کوره ان را به داخل پا تیل ها میریزند بررمی پاتیل ماسه اکسلاکس می ریزند که عمل سرباره گیری و گرم نگه داشتن مذاب را انجام می دهد و زیر پاتیل های بزرگ .....(ادامه دارد)

 

بخشی از فهرست مطالب مقاله ریخته گری چدن

تقسیم بندی انواع چدنها :
 مشخصات عمومی آلومینیوم و آلیاژهای آن :
مشخصات ریخته گری و ذوب :
تقسیم بندی آلیاژها :
مواد شارژ و آماده کردن آنها :
شمشهای اولیه :
روی ( zn ) :
منیزیم ( mg ) :
سیلیسیم (  si  )  :
شمشهای دوباره ذوب ( ثانویه ) و قراضه :
آلیاژ سازها ( Hardeners ) :
فرآیند تولید قطعات در کارخانه :
قالبگیری :
پوشانهای آماده :
نکات ایمنی اپراتوری کوره :
دستور العمل راه اندازی وشارژ کوره :
عناصر تشکیل دهنده فولاد کربنی:
فولاد های کم کربن:  


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله ریخته گری چدن
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.