رابطه علم و دین:
اندیشه در رابطه علم و دین امروزه درهمهجای جهان مطرح و یک موضوع زنده و پرجاذبه است و در ایران هم مسئله علم و دین در صدر مسائل فکری ما قرار دارد.
مسئله رابطه علم و دین برای کسانی که در دین سکولار هستند،مهم است و برای ما که اعتقادی به سکولاریسم نداریم مهمتر است. کسانی که دین را صرفاً یک عقیده شخصی میدانند و دین را در رابطه فردی با خداوند محدود و خلاصه میکنند آنها به رابطه علم و دین اهمیت میدهند.
ما نه تنها دین را یک رابطه ایمانی، قلبی و فردی با خدا میدانیم،بلکه دین را یک امر اجتماعی و سیاسی نیز میدانیم و این تفاوتها با تفکر سکولاریسم است و جمهوری اسلامی ایران بر پایه چنین اندیشهای بوجود آمده است،لذا پیدا است که ما به موضوع رابطه علم و دین انگیزه مضاعفی داشته باشیم.
هر کشوری که قائل به حکومت دینی باشد باید نسبت به مسئله علم و دین حساس باشد در کشور ما در حال حاضر،این محور و علم مورد توجه است و ما توجه به علم را یک وظیفه دینی میدانیم.
در دنیای امروز علم و دین یک واقعیت است: واقعیت در اینجا به معنای متمایز از حقیقت است و نیازی نیست که درباره واقعی بودن دین استدلال کنیم چون دین ثابت کرده که از میان رفتنی نیست،تجربه تاریخی نشان داده است که دین با توسعه علم جدید از بین نرفته است.
ظهور دو تفکر داروینیسم و مارکسیسم در قرن نوزدهم این خوشبینی ساده لوحانه را تائید میکرد که با ظهورعلم جدید دوران دین به سر میآید اما در قرن بیستم روند معکوسی مشاهده شد و امروزه در همه جای جهان نشاط و تحرک دینی بیش از گذشته احساس میشود به طوری که بعد از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی دین در همه سرزمینهای تحت تسلط حکومت مارکسیستی دوباره جان گرفت و معلوم شد 70 سال مبارزه با دین، دین را از درون سرشت انسانها ریشه کن نکرده است.
انقلابهای دینی و تحرکهای دینی نه تنها در عالم اسلام محسوس است،بلکه در عالم مسیحیت نیز به خوبی نشان میدهد که دین واقعیت دارد،بنابراین ما چه بخواهیم و چه نخواهیم باید قبول کنیم که در جهانی زندگی میکنیم که دین و علم در آن تاثیر قطعی دارد و به هیچ وجه نمیتوانیم با پاک کردن صورت مسئله خودمان را از پاسخ دادن به موضوع علم و دین معاف کنیم.
این سوال اکنون مطرح میشود که چرا دین با همه انتقادها پایدار و رو به گسترش است؟چه ریشهای و در کجای این خاک هستی است که علیرغم آفتهایی که به شاخ و برگ این درخت زده میشود، ولی درخت دین را زنده نگه میدارد.
رابطه انسان با دینف با درک شهود و بیواسطه انسان از خودش به عنوان یک موجودی متفاوت از جهان خارج و طبیعت مرتبط است. هر کس در عمق ذهن خودش باور دارد که میان درکی که از خودش بعنوان یک انسان دارد با معرفتی که از اشیاء دارد، متفاوت است. تفاوت میان انسان و اشیاء یک درک دیرینه است که همزاد بشر است.
انسان به روشنی باور دارد که در درون او خصوصیات و صفاتی است که آن خصوصیت در جهان ماده و طبیعت به آن صورتی که در او هست وجود ندارد و یکی از بارزترین تفاوتها در این مسئله جبر و اختیار جلوهگر میشود.
شامل 10 صفحه word
دانلود تحقیق رابطه علم و دین