
لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه86
فهرست مطالب
یزد از دیدگاه جهانگردان و صاحب نظران:
سفرنامه مارکوپولو
سفرنامه فرد ریچاردز
موقع ریاضی
جغرافیای یزد
موقع نسبی
دکتر علی سیدی
دکتر محمد کریم پیرنیا
پروفسور کازولا
وسعت و تقسیمات سیاسی
حدود و مرزها
مشخصات شهرستانهای استان یزد:
زمین شناسی
کوهستانهای استان
شیرکوه
کوه خرانق
کیلومتر است و به صورت دیواره کوهستانی واقع در جنوب غرب استان ، بخشهای مرکزی را از چاله ابرکوه جدا می سازد.
قله ی شیرکوه با ارتفاع 4075 متر بلندترین نقطه است و به همین جهت در اعتدال هوا وجذب رطوبت برای مناطق اطراف خود نقش حیاتی دارد، به طوری که ضخامتی از برف و یخ تا اوایل تابستان در چاله های مرتفع این قله دوام می یابد و جذب تدریجی آنها علاوه بر تأمین آبهای زیرزمینی که به سمت دشت یزد و مهریز سرازیر می شود، چشمه های متعددی را در این کوهستان و دره های اطراف آن به وجود می آورد.
از قلل معروف شیرکوه «لورگ» با 2525 متر ارتفاع و «سعیدی» با 3320 متر ارتفاع را می توان نام برد که در حواشی آن انواع درختان : بادام ، گردو ، توت و نیز مراتع فراوان
جانبی دارای چین خوردگیهای فراوان است که از نشانه های آن رشته کوههای به هم ریخته و قدیمی و بالاخره تشکیل چاله ها و کویرهای پهناوری چون دشت لوت و کویر نمک است.
در تشکیلات و طبقات زمین شناسی استان یزد از قدیم ترین (پرکامبرین) تا جدیدترین (نئوژن)[1] رسوبها مشاهده می شود . قسمت بزرگی از این رسوبها متعلق به دوره (مزوزوئیک و سینوزوئیک ) بوده که سنگهایی از جنس : آهک ، گچ ، نمک ، سیلیس ، بازالت ، مرمر و ... را در خود جای داده است[2] .
[1] - پرکامبرین عبارت است از دوره قبل از دوران اول «بیش از 600 میلیون سال قبل» و نئوژن یکی از دوره های جوان دوران سوم زمین شناسی است که مصادف است با پیدایش رشته کوههای البرز و زاگرس و مرکزی ایران.
[2] - نبوی ، محمد حسن ، دیباچه ای بر زمین شناسی کشور ، سال 1355.
تحقیق در مورد یزد