انواع ذرت از نظر ویژگی ها و ساختمان آنوسپروم متفاوت هستند . مهمترین گونه های ذرت عبارتند از :
1- گونه ذرت غلافی : پر مصرف ترین گونه در کشورهای تولید کننده ذرت
2- گونه ذرت دندانی
3- گونه ذرت سخت
4- گونه ذرت آردی
5- ذرت شیرین : برای تولید کنسور ذرت استفاده می ود و قند آن دکسترین است.
6- گونه اپک2 : دارای اسید آمینه های ضروری لیزین و متانونین و تروپیتوفان است . این گونه از موتاسیون ها حاصل شده
7- گونه ذرت مومی
8- گونه ذرت آجیلی
ویژگی های کیفی ذرت :
گونه های مختلف ذرت دارای ویژگی های متفاوتی هستند و برای مصارف مختلف ذرت گونه های با ویژگی های خاصی مناسب تر است . بنابراین پیش از انتخاب ذرت ابتدا باید نمونه آن را مورد ارزیابی لازم قرار داد . در ارزیابی ذرت جهت استفاده برای موارد مختلف عوامل زیادی تاثیر دارند که مهمترین آنها عبارتند از : رنگ،وزن مخصوص،میزان دانه های شکسته شده،دانه ها آسیب دیده،دانه های حشره زده،دانه های کپک زده ،آشکار و پنها بو،مقدار نشاسته.
مراحل مقدماتی برای تعیین اسیدیته و پراکسیدنیک
دو بسته پفک را خرد کرده و داخل ظرف شیشه ای دردار می ریزیم .نسبتاً آنرا پر می کنیم سپس روی آن را هگزان می ریزیم تاسزحی که هگزان بالا بیاید و 24 ساعت می گذاریم بماند بعد از این مدت آنرا صاف کرده و هگزان چون حلال چربی است چربی پفک را در خود حل کرده و خارج می شود و از صافی رد شده و بعد از این محلول (هگزان و چربی) را می گذاریم بماند تا هگزانش خارج شود . می توانیم روی بن ماری قرار دهیم تا این کار سریعتر انجام شود.از روغن باقی مانده برای تعیین اسیدیدته و پراکسید استفاده می کنیم .
مراحل مقدماتی برای تعیین اسیدیته و پراکسیدنیک
رطوبت
ویژگی های کیفی ذرت :
خاکستر نامحلول در اسید
درصد پروتئین :
چربی استخراجی
پراکسید :
اسیدیته:
مشخصات کیفی و کمی پفک :
معرفی کارخانه مربوط به کار آموزی
شامل 13 صفحه فایل word
دانلود مقاله ذرت