نرخ بالای رشد جمعیت از یک سو و کاهش وسعت اراضی حاصلخیز به دلیل توسعه روزافزون شهرها و مناطق صنعتی از سوی دیگر، ضرورت استفاده بهینه از امکانات موجود را بیش از پیش
مینماید. بطور کلی افزایش تولید محصولات کشاورزی به دو طریق میسر میباشد ،یکی از طریق افزایش سطح زیر کشت و دیگری افزایش عملکرد محصول در واحد سطح. روش اول بنابر دلایل
فوقالذکر قابل اجرا نیست، لذا بایستی با استفاده از تکنولوژیهای جدید نسبت به افزایش میزان تولید در واحد سطح اقدام نمود. تولید صیفیجات گلخانه ای یکی از مصادیق تولید بیشتر در سطح کمتر میباشد.
یکی از محصولاتی که در کشت گلخانهای صیفیجات مورد توجه قرار گرفته است، خیار تیریپلوئید میباشد که هر بوته آن در یک دوره کشت به طور متوسط بیش از بیست و دو کیلو گرم محصول تولید مینماید. بذر این خیار هیبرید بوده و خیار حاصله پارتنوکارپ ) بدون تخم ( و قلمی خواهد بود. به دلیل مسدود بودن محیط ، کنترل شرایط اقلیمی از قبیل دما و رطوبت و همچنین آفات و امراض به راحتی مقدور بوده و دوره رشد محصول حدود شش ماه به طول میانجامد. در این دوره محصول هر سه روز یک بار قابل چیدن است.
کشت صیفی جات در گلخانه به صورت ردیفی و آبیاری به روش قطره ای صورت میگیرد . فاصله کاشت بذر در روی ردیف ها 15 تا 20 سانتیمتر و فاصله ردیفها از یکدیگر 80 تا 100 سانتیمتر در نظر گرفته میشود. دمای مناسب گلخانه برای رشد مطلوب بوته ها 22 تا 28 درجه سانتیگراد بوده و بایستی توجه داشت که افزایش بیش از حد رطوبت نسبی در گلخانه باعث تشدید بروز و گسترش امراض قارچی گوناگون میگردد. بدیهی است که در صورت مشاهده نشانه های بیماری بایستی سریعا نسبت به سمپاشی و کنترل آن با سموم قارچ کش مناسب اقدام نمود.
موضوع طرح:
تولید محصولات خارج از فصل در گلخانه
(صیفی جات گلخانه ای(
دستگاه صادره کننده مجوز:
وزارت جهاد کشاورزی
مشخصات سرمایه گذاری طرح:
ظرفیت اسمی تولیدات: 973تن
نوع تولیدات:
خیار، گوجه فرنگی و بادمجان گلخانه ای
تعداد شاغلین: 9نفر
سرمایه گذاری کل طرح: 2134.39میلیون ریال
سرمایه گذاری ثابت: 2023.11میلیون ریال
سرمایه در گردش: 111.29میلیون ریال
درآمد سالیانه: 2608.90میلیون ریال
سود ویژه: 1231.45میلیون ریال
دوره بازگشت سرمایه: 1.6سال
نرخ بازدهی سرمایه : 63.1٪درصد
تعداد صفحات :14
فرمت:Word ورد doc
پروژه کارآفرینی تولید محصولات خارج از فصل در گلخانه ( فرمت word ورد doc)تعداد صفحات 14