لینک پرداخت و دانلود *پایین مطلب*
فرمت فایل:Word (قابل ویرایش و آماده پرینت)
تعداد صفحه21
فهرست مطالب : صفحه
1 – مقدمه
2 – توسعه و اهمیت 1
3 – گیاهشناسی و زیستشناسی 3-2
4 – روغن گلرنگ 5-4
5 – شرایط آب و هوایی 5
6 – تاریخ کاشت 7-6
7 – خاک 8
8 – کود 8
9 – نیازهای آبی 9
10- مبارزه با علفهای هرز 9
11- برداشت 10
12- ارقام 11-10
13- آفات وبیماریها 13-11
14- جدول 14
مقدمه :
گلرنگ Carthamus tinctorius L. دیرزمانی است که دراکثر کشورهای جهان به عنوان گیاهی با خواص برجسته کشت و زرع میشود . سابقه کشت این گیاه درمصر به 4000 سال و در چین به 2000 سال قبل میرسد . این گیاه جدا از آنکه به عنوان یک گیاه روغنی شناخته میشود ،دارای خواص دارویی نیز میباشد . داروی علفی آن جهت بهبود جریان خون ، کاهش درد و بهبود بیماریهای عروقی به کار میرود . این گیاه به دلیل قابلیتهائی نظیرقدرت سازگاری بالا ، مقاومت به سرما،مقاومت نسبی به خشکی ، شوری و قلیائیت بالای خاک و موارد مصرف متعدد در بسیاری از کشورها بطور گسترده کشت میشود . روغن دانه این گیاه کیفیت قابل ملاحظهای دارد . میزان اسید لینولئیک آن بین 73 تا 85 درصد است که بالاترین مقدار دربین نباتات روغنی میباشد . اسیدلینولئیک موجود درروغن حاوی خواصی نظیر کاهش چربی خون و کلسترول و سختی رگها میباشد . روغن گلرنگ به عنوان ماده خام جهت افزودن به مواد رنگی ، ورنی ، جوهر چاپ و فیلم ، نوار مغناطیسی و … بکار میرود واین درحالی است که موارد استفاده آن در صنعت روزبهروز درحال افزایش است . گلچههای این گیاه به عنوان ماده اولیه جهت استخراج پیگمانهای رنگی به منظور افزودن به مواد غذایی بهکارمیرود ،گلچههای گلرنگ حدود 30% پیگمان زرد دارد که بطور قابل ملاحظهای در مواد غذایی و نوشیدنیها و … میتواند به کار رود . هرچند مزایای برشمرده فوق در اکثر کشورهای جهان مورد بهرهبرداری قرارمیگیرد ولی متأسفانه درکشور ما به دلیل عدم اط
تحقیق در مورد گلرنگ