این پایان نامه در دانشگاه تهران و در مقطع ارشد به روش کیفی و میدانی انجام گرفته است. به همراه متن مصاحبه. تعداد صفحات: 159. نوع فایل: WORD.
حرکت سریع جوامع از شکل سنتی به مدرن به اختلاط و تعارض بین فرهنگهای سنتی و مدرن منجر میشود. به عبارت دیگر رشد سریع جمعیت، جریان سریع صنعتی شدن و ایجاد جریان سریع گسترش شهرنشینی که موجب مجاورت فرهنگهای سنتی و مدرن گردیده، تضاد و تناقض را در جامعه شهری پدید میآورد. از سوی دیگر نظام سرمایهداری و بازار رقابت جهانی زمینه بسیاری از آسیبها و نابسامانیهای اجتماعی مشابه را در کشورها و فرهنگهای مختلف ایجاد میکند. این مسائل که از سویی جهانشمول بوده و از سوی دیگر بنابر ویژگیهای فرهنگها و جوامع مختلف دارای ابعاد متفاوتی هستند، مورد توجه جدی اندیشمندان اجتماعی و از جمله انسانشناسان قرار گرفتهاند.
مهاجرتهای بیرویهای که با هدف بهبود شرایط زندگی و به دست آوردن موقعیت مناسب برای تحصیل و اشتغال انجام میشوند، پس از اشباع جامعه مقصد، سبب افزایش بیکاری (2002,Brown:)، فقر و تضعیف موقعیت مهاجران، به خصوص در صورت مهاجرت از کشورهای پیرامون به مرکز، میشود. همچنین این گونه مهاجرتها دارای تاثیرات منفی از جمله ایجاد اختلال در شبکههای امنیت اجتماعی است (2002,Brown ) که به ایجاد بحران در میان گروههای آسیبپذیرتر اجتماعی دامن میزند. بدین ترتیب فقر شهری به یکی از ثابتترین عناصر شهرهای جدید تبدیل میشود که در گذشته کمتر به صورت گسترده و نهادینه شده، در شهرهای پیشصنعتی به چشم میخورد، زیرا این شهرها اصولا مرکز نخبگان بود و گروههای فقیر صرفا در خارج از آنها زندگی میکردند (فکوهی؛1383).
پایان نامه بررسی انسانشناسانه پدیده کودکان کار خیابان