یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

یاری فایل

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

دانلود مقاله افسردگی

اختصاصی از یاری فایل دانلود مقاله افسردگی دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

 

 

افسردگی می تواند تنها یک بار در زندگی فرد اتفاق بیفتد . به هر حال اغلب به صورت حملات تکراری در طول زندگی با دوره های بدون افسردگی در بین آنها اتفاق می افتد یا می تواند وضعیتی مزمن باشد که نیازمند یک درمان پیوسته در طی زندگی باشد.
افسردگی اختلالی است که بر تفکر، خلق، احساسات، رفتار و سلامت جسمی شما تأثیر می گذارد.
پیش از این عقیده بر این بود که « تمام آن در سر شماست » و اگر واقعاً تلاش کنید می توانید خود را از آن رها کنید. امروزه پزشکان می دانند که افسردگی نوعی ضعف نیست و شما به تنهایی نمی توانید آن را درمان کنید. افسردگی یک اختلال پزشکی با زمینه شیمیایی یا زیست شناسی است .گاهی اوقات یک زندگی پر استرس محرکی برای افسردگی می شود. در سایر موارد به نظر می رسد که افسردگی بدون یک علت تعیین شده مشخص و بطور خود بخودی روی می دهد.
افسردگی، بدون توجه به علت آن چیزی بیش از یک حالت محزون و یا یک خمودگی درآماتیک است .
افسردگی می تواند تنها یک بار در زندگی فرد اتفاق بیفتد . به هر حال اغلب به صورت حملات تکراری در طول زندگی با دوره های بدون افسردگی در بین آنها اتفاق می افتد یا می تواند وضعیتی مزمن باشد که نیازمند یک درمان پیوسته در طی زندگی باشد.این اختلال بیش از ۱۸ میلیون آمریکایی را در تمام سنین و نژادها مبتلا کرده است.
داروهایی که در دسترس هستند، حتی در مورد افسردگی های بسیار شدید ایمن و مؤثر هستند. با درمان مناسب، بسیاری از افرادی که افسردگی شدید دارند، در عرض چند هفته بهبودی می یابند و می توانند به فعالیتهای طبیعی روزانه خود باز گردند .
●● علایم و نشانه ها
● دو نشانه شاخص افسردگی که نشانه های کلیدی برای تشخیص محسوب می شوند در زیر آورده شده اند .
● از دست دادن علاقه به امور روزمره طبیعی
شما علاقه و خوشحالی خود را در فعالیتهایی که قبلاً از آنها لذت می بردید از دست می دهید. این مورد « بی لذتی » نامیده می شود .
● خلق افسرده
شما احساس غم یا ناامیدی، بی فریادرسی می کنید و امکان دارد نوبت های گریه داشته باشید از دید پزشکان یا سایر مراقبین بهداشتی که افسردگی را تشخیص می دهند، علاوه بر موارد فوق بیشتر علائم و نشانه هایی که در زیر آورده شده اند نیز می تواند در بیشتر روزها و یا تقریباً هر روز، به مدت حداقل دو هفته در فرد وجود داشته باشند .
● ختلالات خواب
خواب زیاد یا مشکلات حین خواب می تواند علامتی باشد مبنی بر اینکه شما افسرده هستید. بیدار شدن در نیمه شب یا صبح زود و ناتوانی در به خواب رفتن دوباره معمول هستند .
● اختلال در فکر کردن یا متمرکز شدن
ممکن است برای تمرکز کردن یا تصمیم گرفتن دچار زحمت شوید و مشکلاتی با حافظه خود داشته باشید .
● کاهش وزن یا وزن گیری قابل توجه
کاهش یا افزایش وزن و وزنگیری یا کاهش وزن بدون توجیه می تواند نشاندهنده افسردگی باشد .
● پرخاشگری یا کاهش حرکات بدن
ممکن است بی قرار، پرخاشگر، تحریک پذیر و زود رنج به نظر برسید. یا ممکن است اینطور به نظر برسد که کارهایتان را با سرعت آهسته انجام می دهید و به سوالات به آهستگی و با صدای یکنواخت پاسخ می دهید .
● خستگی
ممکن است احساس کسالت و فقدان انرژی را تقریباً هر روز داشته باشید . ممکن است صبح هنگام به اندازه زمانی که در شب قبل به رختخواب می رفتید احساس خستگی کنید .
● اعتماد به نفس پایین
ممکن است احساس بی ارزشی کنید و احساس گناه شدید داشته باشید .
● کاهش علاقه به فعالیت جنسی
اگر پیش از ظهور افسردگی از نظر جنسی فعال باشید، ممکن است کاهش قابل توجهی در سطح علاقه خود به داشتن ارتباط جنسی احساس کنید .
● افکار مرگ
ممکن است دیدگاه منفی نسبت به خود، موقعیت خود و آینده خود داشته باشید . ممکن است افکار مرگ، مردن و خودکشی داشته باشید .
افسردگی می تواند شکایات جسمی گسترده ای را نیز مانند خارش عمومی، تاری دید، افزایش تعریق، دهان خشک، مشکلات گوارشی ) سوء هاضمه، یبوست و اسهال ( سردرد و کمر درد ایجاد نماید .
کودکان، نوجوانان و بالغین ممکن است به طور متفاوتی به افسردگی واکنش دهند. در این گروهها ممکن است نشانه ها اشکال مختلف داشته باشد یا با دیگر وضعیتها پوشانده شود .
●● انواع اصلی افسردگی شامل موارد زیر است :
● افسردگی اساسی
این نوع از اختلال خلق بیش از دو هفته پایدار می ماند . نشانه ها می تواند، شامل : احساس عظیم غم و سوگ، از دست دادن علاقه و خوشحالی در فعالیتهایی که معمولاً برایتان لذتبخش است و احساس گناه و بی ارزشی باشد. این نوع افسردگی می تواند باعث کم خوابی، تغییر اشتها، خستگی شدید و مشکل شدن تمرکز شود. فسردگی شدید می تواند خطر خودکشی را افزایش دهد.
● دیستایمی Dysthymia
نوع خفیف تر اما مداوم تر افسردگی است. این نوع حداقل دو سال و اغلب بیش از ۵ سال دوام می آورد. علایم و نشانه ها معمولاً ناتوان کننده نیستند و دوره های دیس تایمی می تواند با دوره های کوتاه مدت احساس طبیعی بودن جا به جا شود. ابتلا به دیس تایمی شما را در خطر بیشتر برای افسردگی اساسی قرار می دهد .
● اختلالات تطابقی
اگر فردی که محبوب شماست فوت کند، شغلتان را از دست بدهید یا تشخیص سرطان برای شما گذاشته شود بسیار طبیعی است که احساس فشار، غم، عصبانیت یا لبریز شدن کنید . در نهایت بسیاری افراد با پایان استرسهای زندگی به حالت اولیه باز می گردند. اما بعضی خیر،این چیزی است که بنام اختلال تطابقی خوانده می شود. زمانی که پاسخ شما به یک حادثه یا واقعیت پراسترس باعث ایجاد علائم افسرگی می شود . بعضی افراد در پاسخ به یک حادثه منفرد دچار اختلال تطابقی می شوند. به نظر می رسد این مشکل در دیگران از ترکیبی از عوامل استرس زا ریشه دارد. اختلال تطابقی می تواند حاد باشد ) کمتر از ۶ ماه دوام بیاورد ( یا مزمن باشد ) به مدت طولانی تری باقی بماند ( .
پزشکان اختلالات تطابقی را براساس اینکه علایم و نشانه های اولیه به صورت افسردگی یا اضطراب باشند طبقه بندی می کنند .
● اختلالات دو قطبی
داشتن دوره های عود کننده افسردگی و سرخوشی)مانیا = شیدایی( مشخص کننده اختلال دو قطبی است.از آنجا که این وضعیت احساسات را در هر دو سر طیف )قطب ها( درگیر می کند، اختلال دو قطبی یا اختلال A افسردگی شیدایی نامیده می شود . شیدایی بر قضاوت اثر می کند و باعث گرفتن تصمیمات غیر هوشمندانه می شود . بعضی افراد مراحلی از افزایش خلاقیت و نوآوری در طی مرحله شیدایی دارند. تعداد حملات هر حمله در هر یک از قطبها ممکن است مساوی نباشد .
بعضی افراد ممکن است چندین حمله افسردگی پیش از مرحله شیدایی داشته باشند یا بالعکس. ● اختلالات خلقی فصلی
اختلالات خلقی فصلی شکلی از افسردگی است که به تغییرات فصل و فقدان تماس با آفتاب مربوط است . ممکن است باعث بروز سردرد، تحریک پذیری و سطح پایین انرژی شود .
بسیاری افراد با افسردگی علایم اضطراب را هم نشان می دهند . اضطرابی که بعد از سن ۴۰ سالگی ایجاد شود اغلب به افسردگی مربوط است تا یک مشکل مستقل .
● علتها
هیچ علت منفردی برای افسردگی وجود ندارد. این بیماری غالباً شکل خانوادگی دارد . کارشناسان معتقدند که یک حساسیت ژنتیکی در ترکیب با عوامل محیطی مانند استرس یا بیماری جسمی می تواند باعث ایجاد یک عدم تعادل در مواد شیمیایی مغز با نام نوروترانسمیترها شود که موجب افسردگی می شود . به نظر می رسد عدم تعادل بین سه نوروترانسمیتر سروتونین، نوراپی نفرین و دوپامین با افسردگی مرتبط باشد.
دانشمندان کاملاً نمی دانند که چگونه عدم تعادل در نور و ترانسمیترها می تواند علائم و نشانه های افسردگی را ایجاد کند. به طور قطع مشخص نیست که آیا تغییرات نوروترانسمیترها علت افسردگی است یا نتیجه آن .
دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
●● عواملی که با افسردگی مربوط هستند شامل موارد زیر است :
● ارث : محققین چند ژن را که ممکن است با اختلالات دو قطبی مربوط باشند را مشخص کرده اند، آنان به دنبال ژنهایی می گردند که با سایر اشکال افسردگی مرتبط باشند . اما همه افرادی که سابقه فامیلی افسردگی را دارند به این اختلال دچار نمی شوند .
● استرس : وقایع پراسترس زندگی، به ویژه از دست دادن یا تهدید به از دست دادن یک فرد محبوب با شغل می تواند محرک افسردگی باشد .
● داروها : استفاده طولانی مدت از برخی داروها مانند داروهایی که جهت کنترل فشار خون استفاده می شوند، قرصهای خواب یا قرصهای جلوگیری از بارداری می توانند علائم افسردگی را در بعضی افراد ایجاد کنند .
● بیماریها : ابتلا به یک بیماری مزمن، مثل بیماری قلبی، سکته مغزی، دیابت، سرطان یا آلزایمر باعث می شود که شما در خطر بیشتری برای افسردگی قرار بگیرد. مطالعات یک ارتباط ثابت نشده بین افسردگی و بیماری قلبی را نشان می دهد . افسردگی در بسیاری افرادی که حمله قلبی داشته اند اتفاق می افتد . افسردگی درمان نشده می تواند شما را در خطر بیشتری برای مرگ در سالهای اول پس از سکته قلبی قرار دهد . ابتلا به کم کاری تیروئید حتی اگر خفیف باشد هم می تواند باعث بروز افسردگی شود .
● شخصیت : صفات شخصیتی خاصی مانند اعتماد به نفس پایین و وابستگی شدید، بدبینی و حساسیت در برابر استرسها می تواند شما را مستعد افسردگی نماید .
● افسردگی پس از زایمان : احساس خفیف ناراحتی که معمولاً چند روز تا چند هفته پس از زایمان اتفاق می افتد در مادران مسئله شایعی است. در این زمان ممکن است احساس ناراحتی، عصبانیت، اضطراب، تحریک پذیری و کاهش ظرفیت کنید. فرم شدیدتری از baby blues افسردگی پس از زایمان نامیده می شود که آن هم تازه مادران را گرفتار می کند .
● الکل، نیکوتین و سوء استفاده از مواد : کارشناسان تصور می کردند افراد افسرده الکل، نیکوتین و داروهای تغییر دهنده خلق را به عنوان راهی برای کاهش افسردگی استفاده می کنند . اما در واقع استفاده از این مواد می تواند با افسردگی و اختلال اظطرابی مرتبط باشد .
● رژیم غذایی: کمبودهای اسید فولیک و ویتامین B۱۲ می تواند باعث ایجاد نشانه های افسردگی شود. سطوح پایین هر دو ماده مغزی با پاسخ ضعیف تری به داروهای ضد افسردگی همراه هستند .
● عوامل خطر
افسردگی تمام سنین و تمام نژادها را مبتلا می کند. میزان افسردگی در میان افراد متأهل، بخصوص مردان متأهل و افرادی که ارتباطات طولانی مدت دارند کمتر است. این میزان در بین افراد مطلقه و کسانی که تنها زندگی می کنند بیشتر است . احتمال عدم تشخیص افسردگی در افراد سن بسیار بیشتر است .
زنان دو برابر بیش از مردان افسردگی را تجربه می کنند. گرچه مردان احتمال کمتری نسبت به زنان برای افسردگی دارند، این اختلال بین ۳ تا ۴ میلیون مرد آمریکایی را مبتلا ساخته است. تفاوتهای جنسیتی تا حدی می تواند ناشی از علل بیولوژیک مثل هورمونها و تغییرات متفاوت سطح وروتر انسمیترها باشد .
● چه وقت باید به دنبال توصیه پزشکی رفت
اگر علاقه کمی به فعالیتهای لذت بخش در خود احساس می کنید، اگر احساس غم ، نا امیدی، خستگی یا بی ارزشی می کنید و اگر عادات خواب و خوراک شما به میزان زیادی تغییر کرده، پزشک خود را ببنید تا مشخص کنید که آیا افسردگی دارید یا خیر. اگر کسی را می شناسید که شخصات افسردگی را نشان می دهد، او را تشویق به دریافت کمک کار شناسانه کنید .
● غربالگری و تشخیص
برای تشخیص افسردگی، پزشک معاینه بالینی شامل: آزمایشاتی برای رد کردن وضعیتهایی که می توانند علایم تقلید کننده افسردگی را ایجاد کنند انجام دهد .
اگر پزشک شما علایم افسردگی شدید را می بینید یا به احتمال خودکشی مشکوک است می تواند شما را به متخصص روانپزشک ارجاع کند یا حتی بستری فوری را توصیه کند .
پزشک یا روانپزشک تشخیص افسردگی را براساس علائم و نشانه های مشخص بیماری بعلاوه حضور علائم و نشانه هایی که معمولاً همراه با افسردگی هستند می گذارند.
● عوارض
افسردگی یک بیماری جدی است که می تواند آثار وخیمی برفرد و خانواده به جا گذارد. افسردگی درمان نشده می تواند منجر به مارپیچ نزولی ناتوانی، وابستگی و خودکشی شود. میزان خودکشی در مردان ۴ برابر بیشتر از زنان است، گرچه زنان بیشتر اقدام به خودکشی می کنند. میزان خودکشی پس از ۷۰ سالگی در مردان افزایش می یابد، و این میزان پس از ۸۵ سالگی بیشتر است .
علایم هشدار خاصی می تواند نشاندهنده افسردگی شدید و احتمال خودکشی باشند. با جدیت هر درمانی را برای پیشگیری از خودکشی به کار گیرید حتی اگر فرد تحت درمان افسردگی است. اگر هر یک از علائم خطر زیر را مشاهده کردید با یک پزشک یا درمانگاه روانی تماس بگیرید. ▪ (pacing ) آرامش، رفتار پرخاشگرانه ، تغییرات خلقی زیاد و بیخوابی برای چند شب متوالی.
▪ تهدید یا عمل به آسیب جسمی یا خشونت .
▪ تهدید یا صحبت در مورد مرگ یا خودکشی مانند: A دیگر برایم اهمیت ندارد@ یا A دیگر نیازی نیست بیش از این نگران من باشی .
▪ افت فعالیتها و ارتباطات .
▪ کارهایی مانند خداحافظی با دوستان، نوشتن وصیت نامه یا ... .
▪ بهبود ناگهانی خلق پس از یک دوره افسردگی .
▪ رفتار خطرناک غیر طبیعی مانند خرید یا حمل اسلحه یا رانندگی ... .
● درمان
ساخت داروهای ضد افسردگی و داروهای تثبیت کننده خلق درمان افسردگی را بهبود بخشیده است. داروها می توانند علائم افسردگی را برطرف کنند و در بسیاری از انواع بیماری تبدیل به خط اول درمان شده اند. روان درمانی هم می تواند بخشی از درمان باشد که به شما کمک می کند با مشکلات دائمی خود که افسردگی را تحریک می کند یا به آن دامن می زند کنار بیایید. ترکیبی از داروها و یک دوره کوتاه روان درمانی در صورتیکه افسردگی خفیف یا متوسط داشته باشید، معمولأ با دارو یا درمان الکترو شوک آغاز می شود. به محض اینکه بهتر شوید روان درمانی می تواند مؤثرتر واقع شود.
پزشکان عموماً افسردگی را در دو مرحله درمان می کنند. درمان حاد دارویی به برطرف کردن علائم تا آنجا که شما احساس خوب بودن پیدا کنید کمک می کند. به محض اینکه علائمتان برطرف شود، رمان نگهدارنده مشخصاً بامدت ۶ تا ۱۲ ماه براب پیشگیری از عود ادامه داده می شود.
حتی اگر احساس می کنید حالتان خوب است و به فعالیتهای معمولتان بازگشته اید، بسیار مهم است که داروهایتان را مصرف کنید. در افراد بسیاری که یک حمله داشته اند، حمله مجدد افسردگی اتفاق می افتد، اما ادامه درمان به مدت حداقل ۶ ماه به میزان زیادی خطر عود فوری را کم می کند، اگر در بیش از دو مورد حمله قبلی افسردگی داشته اید، امکان دارد که پزشکتان درمان طولانی مدت با ضدافسردگی ها را پیشنهاد بدهد .
●● مراقبت از خود
● با آغاز درمان ضد افسردگی شما همچنان باید به طور روزانه کنترل شوید در اینجا چند رهنمود آورده شده است .
▪ مرتبأ پزشک خود را ببینید: پزشک پیشرفت شما را ارزیابی می کند، شما را حمایت و تشویق می کند و داروهای شما را در صورت لزوم تعدیل می کند.
▪ داروهای خود را دریافت کنید: پیدا کردن دارویی که برای شما بهترین باشد، ممکن است نیاز به چندین بار امتحان داشته باشد. امکان دارد چند هفته طول بکشد تا نتیجه را ببینید. وقتی احساس بهتر بودن کردید هم به مصرف داروهایتان همانگونه که توصیه شده است ادامه دهید.
▪ تنها نمانید: سعی کنید در فعالیتهای طبیعی شرکت کنید .
▪ از خود مراقبت کنید: یک رژیم سالم داشته باشید و میزان مناسبی خواب و ورزش داشته باشید . ورزش می تواند به درمان بعضی اشکال افسردگی، برطرف شدن استرس و آرام شدن شما کمک کند.
▪ از الکل و داروهای تفریحی پرهیز کنید: سوء استفاده از الکل و داروها از بهبود شما جلوگیری می کند یا سرعت آن را کند می نماید.
همانطور که انسان سر تا پا شاد میشود، دچار اندوه همه جانبه هم میگردد.
- چه وقت به پزشک مراجعه کنیم؟
- احساس غم، نگرانی، یا بیهودگی مداوم دارید.
- به خودکشی فکر میکنید.
- روابط و فعالیتهائی که شادیبخش بودند لذت خود را از دست دادهاند.
- نمیتوانید بخوابید، زیاد میخوابید، یا صبح خیلی زود قدم میزنید.
- احساس غم میکنید و در تمرکز، یادآوری، و تصمیمگیری دچار اشکال شدهاید.
- دچار گریههای دورهای شدهاید.

 

- افسردگی نشانهٔ چیست؟
همانطور که انسان سر تا پا شاد میشود، دچار اندوه همه جانبه هم میگردد. غصه و غم از دست دادن عزیزی، و نیز گرفتاریهای فردی مثل طلاق یا بیکار شدن بخشی از زندگی انسان است. افسردگی ناشی از این شرایط)حتی بهمدت چندین ماه( چیزی طبیعی است.
اگر اعتماد به نفس خود را از دست دادهاید یا با هر تنش روانی از پا در میآئید، ممکن است گرفتار افسردگی شوید. افسردگی ممکن است علت جسمانی نیز داشته باشد. محققان دریافتهاند که بسیاری از افراد دچار افسردگی شدید، اغلب دچار عدم تعادل در مواد شیمیائی مغز هستند.

 

- درمان افسردگی
علت هر چه باشد، راههائی برای کاهش افسردگی وجود دارد.
احساس گناه نکنید. اگر افسردگی شما ناشی از احساس اشتباه است، سرزنش کردن خود کمکی نمیکند. البته به عهده گرفتن اشتباه مهم و ناراحتی با آن همراه است، اما احساس گناه یا شرمندگی شدید خود شخص را عامل اصلی قلمداد میکند.
برنامه منظمی داشته باشید. چرخهٔ خواب - بیداری خود را تنظیم کنید. در طول روز چرت نزنید تا تنظیم برنامهٔ خواب و بیداری آسانتر شود. بیشتر کار کنید، چون اعتماد به نفس شما را زیادتر میکند. اما اگر در آن واحد در سه جا کار میکنید، آن را کم کنید، چون تنش روانی را تشدید میکند.
صبحانهٔ مناسب بخورید. یک فنجان قهوهٔ شیرین ممکن است افسردگی را دو برابر کند. شکر و کافئین کمتر بخورید. کسانی که اینها را کنار گذاشتهاند ظرف چند روز تغییر اثر آن را در خود احساس کردهاند.
الکل نخورید. بر خلاف اثر کوتاه مدت الکل در ایجاد نشاط، در بلند مدت باعث افسردگی میگردد.
ورزش کنید. ورزش اثر ضد افسردگی خوبی دارد. بهطور منظم به ورزشی که برایتان مناسب است بپردازید.
دانشتان را زیاد کنید. کتابهای مناسب دربارهٔ افسردگی و راههای مبارزه با آن بخوانید.
کمتر تلویزیون نگاه کنید. تماشای تلویزیون اثر رخوتزا دارد و افسردگی را تشدید میکند. رخوت و کمبود تحرک یکی از علائم اولیه افسردگی است. تماشای زیاد تلویزیون درمان افسردگی را مشکل میکند.
سیگار نکشید. سیگار کشیدن نیز باعث تشدید افسردگی میشود. بهتر است آن را ترک کنید. اگر نمیتوانید، از پزشک کمک بگیرید. ترک سیگار به درمان افسردگی کمک زیادی میکند. تصمیمهای مشکل نگیرید. در هنگامی که دچار افسردگی هستید، تصمیمهای سخت نگیرید. تصمیم به تغییر شغل، ازدواج و طلاق را به بعد از دوران افسردگی موکول کنید. بهبود از افسردگی طول میکشد و نباید تغییر سریع را انتظار داشت.
از بوها کمک بگیرید. تحقیقات نشان داده است که رابطهٔ قوی و نزدیکی بین بویائی و هیجان وجود دارد. حتی مقادیر کم عطر میتواند امواج مغزی را تغییر دهد. مثلاً عطر گل یاس عملاً تحرک فرد افسرده را بالا میبرد.
وقتی افسردگی از بین نمیرود. اگر با همهٔ اینها هنوز افسرده هستید، باز کارهای دیگری میتوانید بکنید. برای انجام هر یک از موارد زیر از پزشک خود راهنمائی بخواهید.
داروهایتان را تغییر دهید. برخی داروهای ضد فشار خون، ضد حساسیت، و استروئید که برای آسم تجویز میشود ممکن است افسردگی را تشدید کنند. پرکاری یا کم کاری غدد درون ریز، مثل تیروئید، نیز میتواند باعث افسردگی شود. از پزشک خود دربارهء تغییر این داروها کمک بخواهید.
مشاوره روانی کنید. یک درمانگر متخصص میتواند مشکلات شما را بررسی کند و روابطی را که به کاهش افسردگی کمک میکند برقرار کند. درمانگرهای رفتاری روشهای منفی تفکر و رفتار را که باعث افسردگی میشوند تغییر میدهند.
دارو بخورید. پزشک ممکن است برای شما داروی ضد افسردگی تجویز کند. دو نوع داروی معروف ضد افسردگی سه حلقهایها و مهار کنندههای مونوآمین اکسید از (MAOI) هستند. داروهای دیگری نیز وجود دارند که عوارض جانبی اینها را ندارند.
ویتامین B بخورید. تحقیقات اخیر نشان داده است که افزایش ویتامینهای B۲,B۱ و B۶ اثر داروهای ضد افسردگی سه حلقهای را در سالمندان بیشتر میکند. ولی مثل هر داروی دیگر، ویتامینها را نیز باید با نظر پزشک مصرف کرد. خوردن مقادیر زیاد ویتامین B۶ میتواند سمی شود.
انواع افسردگی
احساسات افسردگی شما کاملاً شخصی و منحصر به خود شما میباشد، اما پزشک، مشاورو یا سایر متخصصین رشته روانشناسی یا روانپزشکی میتوانند بین انواع بیماریها براساس علت ایجاد آنها، علایمشان و مدت زمان طول کشیدنشان تمایز قابل شوند.
احساسات افسردگی شما کاملاً شخصی و منحصر به خود شما میباشد، اما پزشک، مشاورو یا سایر متخصصین رشته روانشناسی یا روانپزشکی میتوانند بین انواع بیماریها براساس علت ایجاد آنها، علایمشان و مدت زمان طول کشیدنشان تمایز قابل شوند.
طبقهبندی افسردگی
خفیف، متوسط، شدید
افسردگی خفیف: در افسردگی خفیف، خلق پایین ممکن است ایجاد شود وبعد از مدتی از بین برود. این بیماری اغلب بعد از یک واقعه استرسزا بروز میکند. شخص ممکن است به غیر از احساس خلق پایین، احساس اضطراب و نگرانی هم داشته باشد. تغییر در نحوه زندگی، اغلب تمام آن چیزی است که برای درمان این نوع افسردگی لازم است.
افسردگی متوسط: در افسردگی متوسط، خلق پایین طول کشیده و باقی میماند و شخص دچار علایم جسمی نیز میگردد. گرچه این علایم از فردی به فرد دیگر فرق میکند. در چنین مواردی، فقط تغییر در نحوه زندگی به ندرت باعث بهبودی میشود و نیاز به درمان دارویی هم وجود دارد.
افسردگی شدید: افسردگی شدید یک بیماری تهدیدکننده زندگی میباشد که دارای علایم شدیدی میباشد. بیمار دچار علایم و مشکلات جسمی، هذیانها و توهمات شده و مراجعه به پزشک در اولین فرصت از اهمیت زیادی برخوردار است.
سایر اصطلاحات افسردگی
سایر اصطلاحاتی که بطور رایج در پزشکی برای توصیف انواع افسردگی بکار می روند عبارتند از: افسردگی واکنشی، افسردگی درونزاد، افسردگی عصبی، افسردگی روانی، افسردگی دوقطبی، افسردگی یک قطبی، افسردگی تهییجی، افسردگی تاخیری، افسردهخویی، افسردگی پنهان، افسردگی عضوی، افسردگی راجع به کوتاه مدت و افسردگی مفصلی.
افسردگی واکنشی: پزشکان از اصطلاح افسردگی واکنشی (Reactive Depression) در دو مورد استفاده میکنند. در مورد اول، به افسردگیهایی که به علت یک حادثه استرسزا ایجاد شده است، واکنشی اطلاق میشود که مدت این افسردگیها هم معمولاً زیاد نیست. چنین افسردگیهایی را میتوان به صورت یک پاسخ طبیعی تشدید یافته در مقابل ناملایمات زندگی نیز درنظر گرفت.
انجام مشاوره، حمایت خانواده، کنترل استرس و بعضی از اقدامات عملی، ممکن است تمام آن چیزهایی باشند که برای درمان این بیماری لازم هستند.
با اینحال، یک حادثه استرسزا میتواند باعث شروع افسردگی شدیدی شود و افرادی که مستعد به این بیماری هستند میتوانند بعد از شروع بیماری شان، زندگی پراسترسی را داشته باشند. در صورت وقوع چنین وضعیتی، بسیار مشکل است که دقیقاً بگوییم که این افسردگی، واقعاً واکنشی به استرس بوده است.
اصطلاح واکنش افسردگی را همچنین برای مواردی که یک شخص هنوز میتواند به موقعیتهای اجتماعی واکنش نشان داده و از آن لذت ببرد نیز بکار میبرند.
افسردگی درونزاد: افسردگی درونزاد: (Endogenous Depression) بدون هیچ دلیلی ایجاد میشود. این افسردگی معمولاً شدید بوده و بیمار احتمالاً دچار علایم جسمی افسردگی همچون از دست دادن اشتها و کاهش وزن، صبح خیلی زود از خواب بیدار شدن، بدتر شدن خلق در هنگام صبح و کاهش میل جنسی، میباشد. این نوع افسردگی معمولاً فقط با درمان، بهبود مییابد.
اشکالی که استفاده از این نوع روشها برای توصیف انواع افسردگی وجود دارد این است که همین علایم بیماری میتواند در بعضی افراد به علت حوادث استرسزا ایجاد شود. بعلاوه، فقط بخاطر اینکه شما قادر نیستید که روی یک حادثه استرسزا انگشت بگذارید و ان را مشخص نمایید که باعث بروز افسردگی شده است به این معنی نیست که چنین حادثه استرسزایی وجود نداشته است.
افسردگی عصبی: اصطلاح افسردگی عصبی (Neurotic Depression) برای توصیف نوع خفیفی از افسردگی بکار میرود که در آن، در بعضی روزها حال بیمار خوب است و در بعضی روزها حالش بد میشود. چنین بیمارانی معمولاً عصرها بیشتر احساس افسردگی میکنند. در چنین نوعی از افسردگی، بیمار ممکن است شبها در بخواب رفتن مشکل داشته باشد و در نیمههی شب هم از خواب بیدار میشود، اما این افراد صبحهای زود بیدار
نمیشوند. بعضی از این بیماران بیش از حد میخوابند و بعضی نیز احساس میکنند که بیشتر از معمول تحریکپذیر شدهاند.
افسردگی روانی: افسردگی روانی (Psychotic Depression) یک افسردگی شدید بوده و بیمارانی که به چنین افسردگی دچار میشوند به علایم جسمی آن نیز مبتلا شده و ممکن است ارتباطشان را با واقعیت از دست بدهند. آنها ممکن است به هذیانها و یا توهمات نیز دچار شوند. بیماران مبتلا به افسردگی روانی همیشه به درمان پزشکی نیاز دارند.
افسردگی دوقطبی: افسردگی دوقطبی (Bipolar Depression) نام دیگر بیماری شیدایی- افسردگی)مانیک- دپرسیو( میباشد. افراد مبتلا به بیماری شیدانی- افسردگی در بعضی مواقع دچار خلق بالا هستند و در دورههایی نیز به خلق پایین دچار میشوند که میتواند افسردگی آن خفیف ویا شدید باشد. وقتی چنین بیمارانی در حالت خلق بالا (شیدانی) قرار دارند آنها احتمالاً احساس خوشحالی و سرخوشی دارند، به خواب و خوراک کمتر از حد معمول نیاز دارند و احساس میکنند که حال عمومیشان خیلی خوب است. آنها در چنینمواقعی دارای انرژی زیادی میباشند، خیلی سریع و تند حرف میزنند و احساس میکنند که انگار افکار در مغز آنها در حال مسابقه دادن هستند. قضاوت آنها مختلف و بد شده و ممکن است دچار هذیانها و یا توهمات نیز بشوند اما این هذیانها و توهمات با آن نوعی که در افسردگی روانی دیده میشود فرق دارد و محتوای آنها بسیار مثبتتر است. در چنین مواقعی بعضی از بیماران فکر میکنند که خیلی پولدار هستند و آدم معروفی شدهاند و یا اینکه از قدرت زیادی برخوردارند. این خلق بالا نیز همانند خلق پایین میتواند به بیمار آسیب برساند. گاهی اوقات قضاوتهای نادرست و توهمات آنها منجر به ایجاد مسایل مالی میشود. در بعضی موارد، این بیماران خرجها و ولخرجیهای زیادی انجام میدهند.
افسردگی یک قطبی: افسردگی یک قطبی (Unipolar Depression) اصطلاحی است که برای توصیف افسردگیای که در اکثریت افراد ایجاد میشود بکار میرود و نشاندهنده این است که در این نوع افسردگی، فقط خلق پایین دیده میشود و خلق بالا در آن رخ نمیدهد.
افسردگی تهییجی: افسردگی تاخیری (Retarded Depression) نیز توصیف علایم نوعی افسردگی است که فرآیندهای جسمی و ذهنی بیمار، کند و آهسته شده و اشکال در تمرکز حواس نیز اغلب وجود دارد. وقتی که این بیماری خیلی شدید میشود، بعضی از این افراد حتی نمیتوانند حرکت کرده، حرف بزنند و یا غذا بخورند.
افسرده خویی: اصطلاح افسرده خویی (Dysthymia) به افسردگی خفیف و طول کشیده اطلاق میگردد. پزشکان در مواردی که در یک دوره دو ساله به مدت بیش از دو ماه، افسردگی در فردی ایجاد شود، چنین تشخیصی را مطرح میسازند. علایم اصلی این بیماران، تردید و بیتصمیمی و کم شدن باعث طبع میباشد. در چنین بیمارانی، روان درمانی ممکن است بهتر از دارو درمانی جواب بدهد.
افسردگی پنهان: افراد مبتلا به افسردگی پنهان (Masked Depression) اظهار میدارند که اصلاً احساس افسرده بودن ندارند )حتی با وجودیکه سایر علایم افسردگی را دارا میباشند(. در چنین افرادی ممکن است قبل از اینکه تشخیص افسردگی داده شود، آزمایشات و معاینات متعددی برای پیدا کردن مشکلشان انجام شود. علایم جسمی مثل درد سینه یا مشکلات خوابیدن این بیماری با مصرف داروهای ضدافسردگی بهبود مییابد.
افسردگی عضوی: افسردگی عضوی یا ارگانیک (Organic Depression) نامی است که به نوعی افسردگی داده شده است که به علت یک بیماری جسمی و یا مصرف بعضی از داروها ایجاد شده است.
افسردگی راجعه کوتاه مدت: اصطلاح افسردگی راجعه کوتاه مدت (Brief Recurrent Depression) به نوعی از افسردگی گفته میشود که افسردگی شدید فقط به مدت چند روز ایجاد میشود و سپس برطرف میگردد.
افسردگی فصلی: اصطلاح افسردگی فصلی به نوعی افسردگی گفته میشود که به علت کم تابیدن نور خورشید در روزهای کوتاه زمستان ایجاد میگردد. این بیماران ممکن است میل زیادی به خوردن چیزهای شیرین و یا شکلات داشته باشند و در طی ماههای زمستان، نیاز آنها به خوابیدن افزایش مییابد.

 

افسردگی و اعتیاد: کاربرد مقیاس SCL۹۰درسنجش میزان افسردگی معتادان خود معرف به مراکز ترک اعتیاد و بازپروری
اعتیاد به مواد مخدر و الکل بیماری دورهای یا مزمنی است که توسط سایقی نابهنجار و ممتدبرای برخی نوروتروپها مشخص میشود . اگر سوژه از ماده مخدر که به آن معتاد شده محروم گردد،حالت نیاز در او رو به تزاید خواهد گذارد.
مقاله حاضر با استعانت از مباحث نظری و اطلاعات تجربی به دست آمده از بررسی تأثیرات اختلالات همراه (کوموربیدیتی)، نظیرافسردگی و برخی متغیرهایزمینهای بر رفتار اعتیادی وتمایلات به سوء مصرف مواد در معتادان خود معرف به مراکز ترک اعتیاد و بازپروری تهران، میکوشد ضمن آزمون (تست) تجربی مدل نظری ارایه شده از سویبرخی از صاحب نظران معاصر (گلانتز ۱۹۹۶ ، هارتل ۱۹۹۶، کسلر ۱۹۹۳ ، سودنسن ۱۹۹۶ ، نلسون ۱۹۹۶، ساندرز و فیلیپس ۱۹۹۴ و دیگران) در خصوص نقش اختلالات همراه ( Comorbidity)، نظیر اضطراب، افسردگی، اختلال دو قطبی، اختلال سلوک و اختلال شخصیت ضد اجتماعی و نظایر آن در رفتار اعتیادی و آمادگی جهت سوء مصرف، بهطور اخص به سنجش میزان افسردگی از طریق کاربرد آزمون SCL۹۰ در نمونهای از معتادان خود معرف به مراکز ترک اعتیاد و بازپروری در تهران در دو مقطع زمانی قرنطینه و مرحله اصلی بازپروری بپردازد و میزان تمایل به سوءمصرف را براساس آزمون APSدر آنان در دو مقطع زمانی فوق بسنجد.
با کاربردروش پیمایشی و با استفاده از تکنیک پرسشنامه و مصاحبه از ۱۵۳ معتاد نگهداریشده در مراکز بازپروری وترک اعتیاد در تهران - که به طریق نمونهگیری طبقهای ( (Stratified با دقت احتمالی مطلوب(d=۰/۰۵) و ضریباطمینان %۹۵ ( t=۱/۹۶%) انتخاب شده بودند - اطلاعات مورد نیاز جمعآوری شد.
براساس نتایج به دست آمده به رغم کاهش نسبی در میزان افسردگی و رفتار اعتیادی آزمودنیها در مرحلهٔ اصلی بازپروری نسبت به مرحله قرنطینه، میزان بیماری افسردگی و تمایلات به سوء مصرف مواد )آمادگی به اعتیاد( همچنان در آنان بالا بوده است.
از طرفی، بر اساس نتایج به دست آمده،از کاربرد الگوی تبیینی تحلیلی و استفاده از رگرسیون چند متغیره و تحلیلمسیر، میتوان استدلال کرد که میل به مصرف مواد مخدر در معتادان خود معرف به مراکز ترک، متأثر از عوامل متعددی است که در شبکهای از روابط علی با یکدیگر به سر میبرند و کل تغییرات آن را مجموع متغیرهایی که علت در نظر گرفته شدهاند نشان میدهند. در این الگو سندروم افسردگی، سابقه اعتیاد، نوع ماده مخدر مصرفی، SES و سابقه ترک اعتیاد برتمایلات فرد به سوء مصرف و رفتار اعتیادی تاثیر میگذارد. این یافته ضمن تائید مدل هایی که بر تاثیرات اختلالات روانی در گرایش به سوء مصرف تاکید میکنند، ضرورت توجه به آزمون مدلهای آلترناتیو را توصیه میکند.
اعتیاد به مواد مخدر و الکل ]۱[ بیماری دورهای یا مزمنی است که توسط سایقی نابهنجار و ممتدبرای برخی نوروتروپها مشخص میشود . اگر سوژه از ماده مخدر که به آن معتاد شده محروم گردد،حالت نیاز در او رو به تزاید خواهد گذارد. سندرم ابستیننس یا پرهیز]۲[که در اثر محرومیت سوژه از مادهمخدر حادث میشود غالبا با اختلالات جسمی و روحی همراه است (کورکینا [۳]، تسیومیکو [۴]، کوسودا [۵]، ۱۱۵:۱۹۸۹) مثلا الکلیسم مزمن (اتیلیزم) با نیاز غیرقابل مقاومت در برابر الکل و با ظهور وابستگیروانی و جسمانی نسبت به الکل و براساس سیندروم پرهیز نمایان میگردد.
برخی از مواد مخدرها، اعتیادهای خاصی ایجاد میکنند که با توسعه و گسترش داروسازی (فارماکولوژی)، بر مقدار این مواد افزوده میشود؛ اما در این میان، بیش از همه میتوان به مواد افیونی نظیر تریاک، مرفین، دیامرفین یا هروئین، پانتوپون یا انوپون، کد ئین یا متیل مرفین و همچنین به مشتقات مرفین نظیر تریمه پریدین یا پرومدول اشاره کرد. داروهای خوابآور نیز میتوانند ایجاد اعتیادکنند مثلا باربیتوریکها و برخی مواد تحریک کننده نظیر کافئین، آمفتامین یا فنامین، متامفتامین یاپروتئین خصلت وابسته کننده و اعتیادآور در مصرف کننده دارند. (ال. اس. دی L.S.D ۲۵)، که سابقا بهصورت داروی محرک استعمال میشد، اینک به عنوان ماده مخدر مورد مصرف پیدا کرده است. این ماده که تأثیری نشاط آور دارد، اعتیادآور است و مصرف آن، چون سایر مواد توهمزا، به ایجاد حالت روان پریشی، حالات اوهامی، خطای بصری و ایدههای هذیانی منجر میشود این اختلالات اغلب ممکن است خصلتی قطعی و برگشت ناپذیر پیدا کنند.
در صورتی که فرد معتاد از ماده مخدری که مصرف میکند دور شود دچار عوارض روحی وجسمی گوناگون همراه با سردرد، ضعف و علایم عصبی ـ نباتی میشود و در نقاط مختلف بدن احساس درد میکند، یا دلش میخواهد بدون علت به زیر گریه بزند. در مواردی نیز حالت تهوع، اسهال، افسردگیو تحریکپذیری در فرد ظاهر میگردد در این حالت است که فرد معتاد زمین و زمان را به هم میزند تامواد یا ماده مورد نیاز را به دست آورد او، در این احوال، قادر به انجام هر کاری میشود و حتی ممکن است دست به جنایت هم بزند واکنش های افسردگی اغلب با بیقراری و دلهره همراه است و، درمواردی نیز، تمایل به خودکشی و آرزوی مرگ در معتاد فزونی میگیرد. خطاها و اشتباهات بصری ـ حسی همراه با توهم و تیرگی شعور در فرد آشکار میشود که، به زعم برخی از روانپزشکان، این موارد رادر درمان معتادان به مواد مخدر حتما باید مد نظر داشت (کورکینا، تیومیکو، کوسووا، ۱۹۸۹ :۱۲۰ـ۱۲۱)
● طرح و بیان مسأله:
کوموربیدیتی ]۶[ یا اختلالهای همراه در مطالعات همهگیر شناختی ]۷[ وسببشناختی ]۸[ اعتیاد و سوءمصرف مواد بیش از پیش مورد توجه محققان و صاحبنظران مسایل اعتیاد قرار گرفته است.
این تحقیقات نشان دادهاند که اختلالهای مصرف مواد مخدر در اغلب موارد بر اساس مشاهدات بالینی ]۹[ با برخی از اختلالات روانی، نابهنجاری ها و نابسامانی های روحی، عاطفی، خلقی و رفتاری، نظیر اختلال سلوک و اختلال شخصیت ضد اجتماعی [۱۰]، اختلال دو قطبی [۱۱] ، اختلالات افسردگی [۱۲]، اختلالاتاضطراب [۱۳]، ضربه و اختلال فشار روانی پس از آسیبی [۱۴]، احساس از خود بیگانگی [۱۵]، احساس بیقدرتی [۱۶] و نظایر آن همبستگی و همخوانی دارند ( بروین [۱۷] ۱۹۹۲ ، ویناستاین [۱۸] ۱۹۹۳، برونر [۱۹] ۱۹۹۶، کیدروف [۲۰] ۱۹۹۶، کوهن [۲۱] ۱۹۹۱، کسلر [۲۲] ۱۹۹۶ ، نلسون [۲۳] ۱۹۹۶، گلاسنی و کامینر [۲۴] ۱۹۹۲،سوندسن [۲۵] ۱۹۹۸، کلارک و هجندوس [۲۶] ۱۹۹۷).

 

 

فرمت این مقاله به صورت Word و با قابلیت ویرایش میباشد

تعداد صفحات این مقاله   45 صفحه

پس از پرداخت ، میتوانید مقاله را به صورت انلاین دانلود کنید


دانلود با لینک مستقیم


دانلود مقاله افسردگی
نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.