فرمت فایل:word (قابل ویرایش)
تعداد صفحات :69
فهرست مطالب :
مقدمه و تشکّر :
آشنایی با محل کارآموزی
منزل مسکونی اندیمشک
مدرسه راهنمایی شوش
دبیرستان دخترانه کار و دانش
خوابگاه دانشگاه
ساختمانهای آجری
تا چه عمقی گودبرداری را ادامه میدهیم
شیب دیوارههای محل گودبرداری ( اندازه زاویه
a )
عمق پیهای نواری
عرض پیهای نواری
لایههای پیهای نواری
کرسی چینی
شناژ
آرماتوربندی
ملات ماسه سیمان برای پوشش روی قیروگونی
یک رگی کردن ساختمان
الف ـ برای جداسازی قسمتهای مختلف ساختمان
ب ـ دیوارهای حمال
عرض دیوار
هشتهگیر و لاریز
سقف
میله مهار
ساختمانهای فلزی
مزایا و معایب ساختمانهای فلزی
پیریزی در ساختمانهای فلزی
پیهای نقطهای
میله گردهای کف پی
صفحه زیر ستون یا میلهگردهای ریشه
شناژ
لایههای شناژ
قفسه شناژ
اجزاء تشکیل دهنده ساختمانهای فلزی
ستونها
قسمتهای مختلف ستون
1ـ قسمت اصلی ستون
2ـ تسمههای اتصال
3ـ صفحههای تقویتی
تقلیل ضخامت ستون
ورق بست
4ـ جوش
پلها یا تیرهای اصلی
قسمتهای مختلف تیرهای اصلی و سقف
1ـ طریقه اتصال پل به ستون
وصالی پلهای سراسری
اتصال دو پل که از کنار هم عبور میکنند
3ـ تیرهای لانه زنبوری
4ـ تیرچه
5ـ پرفیل اتصال و میله مهار
خرپا
آرماتوربندی
سقفهای تیرچه بلوک
کلاف عرضی
بتون ریزی
مراحل مختلف اجراء
آشنایی با محل کارآموزی
شرکت اسکلت کاران در اسفند سال 1360 تأسیس گردیده و تا کنون فعال بوده و پروژههای مختلفی را اجرا کرده است .
سرپرستی این شرکت را جناب مهندس هوشمند رفیعی سامانی بعهده دارند و مهندس بهزاد جعفرزاده نیز از پرسنل فنی آن میباشد . این شرکت در زمان کارآموری ما این چهار پروژه را در دست داشته است که عبارتند از : دبیرستان کارودانش دخترانه 86 هکتار دزفول ، مدرسه راهنمایی واقع در شهرک سلمان فارسی شوش ، منزل مسکونی در اندیمشک ، یکی از چهار واحد خوابگاه دانشگاه آزاد اسلامی دزفول . که توضحات در ذیل در مورد هر یک داده میشود :
لازم به توضیح است که مهندس جعفرزاده سال 84 از این شرکت جدا شده و اقدام به تأسیس شرکت عمران معمار بنا نموده است که ما کارآموزی را با این شرکت گذرانده ایم و ضمناً با شرکت اسکلت کاران در اجرای پروژه های اشاره شده نظارت داشته ایم.
منزل مسکونی اندیمشک : دارای 1200 متر مربع زیر بنا میباشد و دارای 4 طبقه و اسکلت فلزی میباشد که در نبش قرار داشته و در دو طرف نما کاری دارد .که در زمان کارآموزی بنده مراحل زیر به ترتیب اجرا شده است : قالببندی آجری پی ، آرماتور گزاری ، بتن ریزی پی و نصب اسکلت فلزی .
مدرسه راهنمایی شوش : دارای 1430 متر مربع زیر بنای آموزشی ، 75 متر مربع سرایداری ، 70 متر مربع سرویس بهداشتی ، 4300 متر مربع محوطه سازی و 260 متر دیوار چینی محوطه میباشد . که در زمان کارآموزی مراحل زیر به ترتیب اجرا شده است : دیوار چینی دور محوطه ، لاشه چینی ، پی سازی ، آرماتور گزاری ، بتن ریزی پی .
دبیرستان دخترانه کار و دانش : دارای 2400 متر مربع زیر بنای آموزشی ، 75 متر مربع سرایداری ، 70 متر مربع سرویس بهداشتی ، 4200 متر مربع محوطه سازی و 300 الی 350 متر دیوار چینی محوطه می باشد . این بنا دو طبقه و نوع بنای آن آجری میباشد . که در زمان کارآموزی مراحل زیر اجرا شده است :
اجرای سقف تیرچه بلوک ( گذاشتن تیرچه و آرماتورها و بتن ریزی ) ، نماکاری با آجر ، اجرای ساختمان سرایداری ، پیاده کردن نقشه ، پی کنی ، پی سازی و …
خوابگاه دانشگاه : دارای 1400 متر مربع زیر بنا می باشد و اسکلت آن فلزی و دارای 4 طبقه میباشد . که در زمان کارآموزی نازک کاری دیوارها ، موزاییک کف و کارهای مکانیکی اعم از لولهکشی و نصب سرویسها و کارهای برقی و … میباشد .
سالن ورزشی دانشگاه آزاد دزفول: دارای 3000 متر مربع زیربنا می باشد و اسکلت آن فلزی می باشد که در زمان کارآموزی کف سازی سالن و کف سازی استیج تماشاچیان و اجرای سرویس های بهداشتی و رختکن ها و اجرای نما با سنگ و غیره در حال انجام شدن بود.
در این دوره کارآموزی بر نحوه اجرای کارهای اجرایی با نحوة مدیریت در کارگاه ارتباطات با نیروی انسانی و خرید مصالح و … و همچنین چگونگی برخورد با کارفرما و ناظر آشنا شدم .
ساختمانهای آجری
نخستین مرحله در ساختمانهای آجری مانند سایر ساختمانها پیسازی میباشد که این کار بعد از گودبرداری و پیکنی باید صورت بگیرد . معمولاً برای ساختمانهای آجری که دیوارهای اصلی حمال میباشند از پیهای نواری استفاده میشود پیهای نواری را در امتداد دیوارهای حمال و تیغهها با عمق و عرض معین حفر مینمایند .
پیاده کردن نقشه
پس از بازدید و ریشهکنی اولین قدم در ساخت یک ساختمان پیاده کردن نقشه میباشد. منظور از پیاده کردن نقشه یعنی پیاده کردن نقشه ساختمان از روی کاغذ به روی زمین بابعاد ( یک به یک ) . به طوری که محل دقیق پیها و ستونها و دیوارها و زیر زمینها و عرض پیهای روی زمین به خوبی مشخص باشد . و همزمان با ریشهکنی و بازدید محل باید قسمتهای مختلف نقشة ساختمان مخصوصاً نقشه پیکنی کاملاً مورد مطالعه قرار گیرد به طوری که در هیچ قسمت نقطه ابهامی وجود نداشته باشد . و بعداً اقدام به پیاده کردن نقشه بشود . باید سعی شود حتماً در موقع پیاده کردن نقشه از نقشه پیکنی استفاده گردد . برای پیاده کردن نقشه ساختمانهای مهم معمولاً از دوربینهای نقشه برداری استفاده میشود . ولی برای پیاده کردن نقشه ساختمانهای معمولی از متر و ریسمان بنایی که به آن ریسمان کار هم میگویند گفته میشود . برای پیاده کردن نقشه با متر و ریسمان کار بتدا باید محل کلی ساختمان را روی زمین مشخص نموده و بعد با کشیدن ریسمان در یکی از امتدادهای تعیین شده و ریختن گچ یکی از خطوط اصلی ساختمان را تعیین مینمائیم . مثلاً خط Ax در شکل زیر و بعد خط دیگر ساختمان را که معمولاً عمود بر خط
کارآموزی سازه های فلز و بتنی