فهرست مطالب :
مقدمه
آیات از قران کریم در مورد حشرات
زنبور عسل
عنکبوت
مورچه
تصاویر
منابع
---------------
شاخه بندپایان موفقترین جانوران بوده و نسبت به سایر شاخهها از تعدد و تنوع بیشماری برخوردارهستند. بطوری که از میان قریب به یک میلیون و پانصد هزار گونه جانوری شناخته شده 4/3 آن را بندپایان به خود اختصاص میدهند.
بسیاری ازبندپایان برای ما شناخته شده هستند بویژه حشرات که در اکثر زیستگاهها بسر میبرند. موفقیت این شاخه از جانواران ، نتیجه ساختمان اساسی بدن بویژه سازمان قطعه قطعهای و اسکلت خارجی کیتینی آنهاست. بندپایان شامل چندین زیر شاخه هستند.
قرآن به نوعی بازگوکننده اهمیت علم حشره شناسی می باشد. سوره های نمل، نحل و عنکبوت به افتخار حشرات و خویشاوندان نزدیک آنها نامگذاری شده اند.
از سوی دیگر، خداوند توجه انسان را به پروانه، پشه، ملخ، مگس و موریانه جلب نموده است:
[آنان حرکت کردند] تا به سرزمین مورچگان رسیدند؛ مورچه اى گفت: به لانه هاى خود بروید تا سلیمان و لشکرش شما را پایمال نکنند در حالى که نمى فهمند!
( سورة نمل، آیة 18).
آیاتی از قران کریم در مورد حشرات :
ملخ:« یَخْرُجُونَ مِنَ الْأَجْداثِ کَأَنَّهُمْ جَرادٌ مُنْتَشِرٌ» (قمر / 7) همچون ملخهای پراکنده از قبرها خارج میشوند.
زنبورعسل:« وَ أَوْحی رَبُّکَ إِلَی النَّحْلِ » (نحل / 68) و پروردگار تو به زنبورعسل وحی (الهام غریزی) نمود.
مگس:« إِنَّ الَّذِینَ تَدْعُونَ مِنْ دُونِ اللَّهِ لَنْ یَخْلُقُوا ذُباباً» (حج/73) کسانی را که غیر از خدا میخوانید،هرگز نمیتوانند مگسی بیافرینند.
پشه:« إِنَّ اللَّهَ لا یَسْتَحْیِی أَنْ یَضْرِبَ مَثَلاً ما بَعُوضَةً فَما فَوْقَها » (بقره / 26) خداوند از اینکه (به موجودات ظاهرا کوچکی مانند) پشه و حتی کمتر از آن، مثال بزند شرم نمیکند.
مورچه« قالَتْ نَمْلَةٌ یا أَیُّهَا الَّنمْلُ ادْخُلُوا مَساکِنَکُمْ » (نمل / 18) مورچهای گفت: به لانههای خود بروید.
موریانه:« ما دَلَّهُمْ عَلی مَوْتِهِ إِلاَّ دَابَّةُ الْأَرْضِ تَأْکُلُ مِنْسَأَتَهُ » (سبا / 14) کسی آنها را از مرگ وی آگاه نساخت مگر موریانه که عصای او را میخورد.
شامل 60 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت حشرات در قرآن و احادیث